Türkiye Ahmet Aydın'ı konuştu

SİYASET 07.12.2023 - 11:51, Güncelleme: 07.12.2023 - 11:51
 

Türkiye Ahmet Aydın'ı konuştu

İYİ Parti'nin CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifinin reddetmesine ilk tepkiyi gösteren İYİ Parti'nin önemli isimlerinden İl eski Başkanı Ahmet Aydın'ın partisinden istifası Türkiye'de gündem oldu. Televizyon ve internet siteleri Aydın'ın İYİ Parti'den istifasını son dakika olarak duyurdu. Aydın'ın İYİ Parti'den istifası ulusal ve yerel gazetelerde, haber sitelerinde yayınlandı, sosyal medya mecralarında da Ahmet Aydın'ın istifası konuşuldu.

haberimizvar.net- İYİ Parti’nin Antalya’da en güçlü isimlerinden biri olan, eski İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP’nin seçimlerde işbirliği teklifinin reddedilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. 2019 seçimlerinde Antalya’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde elde edilen başarılı sonuçların mimarlarından biri olan Ahmet Aydın’ın istifası tüm Türkiye’de gündem oldu. Televizyonlar ve internet sitelerinin son dakika olarak duyurduğu  istifa haberi kısa sürede ulusal ve yerel gazetelerde haber sitelerinde yayınlandı. Sosyal medya mecralarında da Ahmet Aydın’ın istifası konuşuldu.Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan kongre sürecinde Meral Akşener’in yanında olan ve destek veren Ahmet Aydın, İYİ Parti’nin kuruluşunda yer aldı. Antalya İl Başkanlığı görevini de yürüten Ahmet Aydın, özellikle 2019 yılından yapılan yerel seçimlerde yaptığı çalışmalar ile Milet İttifakı adaylarının kazanmasında önemli rol oynadı. 2019 yılında Millet İttifakı Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra 10 ilçede seçimi kazanmıştı.  İYİ Parti’nin CHP’nin teklifini reddetmesine tepki gösteren Ahmet Aydın yaptığı açıklama ile partisinden istifa etti.  Aydın açıklaması; Siyasetin sermayesi insandır, kazanımı ise gönüllerdir. Siyasal yapı ve siyasetçi sermayesinin ve kazanımını hunharca harcamamalıdır. Zira siyasetin temel mantalitesi 1’i 2 yapma, yakalanan sinerjiyle de 2’yi 5 yapabilme gayretidir. Bir aday partisinin  ideolojik duruş veya yapısından ziyade kendi diyalektiğiyle belirli bir seviyede seçmen çekebilir. Hülasa bu husus siyasetçinin halka dokunabilme kabiliyeti ve ortaya koyduğu sinerji ile de alakalıdır. Zira mevzu o'dur ki Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor. "Kendimizi tartacağız." diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim. Bugüne kadar şahsıma yapılan her türlü haksızlığı sineye çektim, çığırtkanlık, isyankârlık yapmadım. Yaşanılanlara bütün Antalya şahittir.  Lakin ilkeme, ülküme ve ülkeme haksızlık edilmesine göz yummam mümkün değildir diyerek; Genel Seçimden bu yana sürdürülen yanlış politikaların ortağı olmamak ve ülkemizin geleceği açısından içinde bulunduğu darboğaza rağmen yeni bir darboğaza sürüklememek, yeniden umut yaratmaya katkıda bulunmak üzere sorunu tabanda çözmek adına çalışmalar yapmak amacıyla, bugün itibarıyla 2015 Kasım ayından beri mücadele verdiğimiz İYİ Parti'den istifa ediyorum.  Kamuoyuna saygılarımla arz ederim..
İYİ Parti'nin CHP'nin yerel seçimlerde işbirliği teklifinin reddetmesine ilk tepkiyi gösteren İYİ Parti'nin önemli isimlerinden İl eski Başkanı Ahmet Aydın'ın partisinden istifası Türkiye'de gündem oldu. Televizyon ve internet siteleri Aydın'ın İYİ Parti'den istifasını son dakika olarak duyurdu. Aydın'ın İYİ Parti'den istifası ulusal ve yerel gazetelerde, haber sitelerinde yayınlandı, sosyal medya mecralarında da Ahmet Aydın'ın istifası konuşuldu.

haberimizvar.net- İYİ Parti’nin Antalya’da en güçlü isimlerinden biri olan, eski İl Başkanı Ahmet Aydın, CHP’nin seçimlerde işbirliği teklifinin reddedilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti. 2019 seçimlerinde Antalya’da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde elde edilen başarılı sonuçların mimarlarından biri olan Ahmet Aydın’ın istifası tüm Türkiye’de gündem oldu. Televizyonlar ve internet sitelerinin son dakika olarak duyurduğu  istifa haberi kısa sürede ulusal ve yerel gazetelerde haber sitelerinde yayınlandı. Sosyal medya mecralarında da Ahmet Aydın’ın istifası konuşuldu.Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan kongre sürecinde Meral Akşener’in yanında olan ve destek veren Ahmet Aydın, İYİ Parti’nin kuruluşunda yer aldı. Antalya İl Başkanlığı görevini de yürüten Ahmet Aydın, özellikle 2019 yılından yapılan yerel seçimlerde yaptığı çalışmalar ile Milet İttifakı adaylarının kazanmasında önemli rol oynadı. 2019 yılında Millet İttifakı Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra 10 ilçede seçimi kazanmıştı. 

İYİ Parti’nin CHP’nin teklifini reddetmesine tepki gösteren Ahmet Aydın yaptığı açıklama ile partisinden istifa etti. 
Aydın açıklaması;
Siyasetin sermayesi insandır, kazanımı ise gönüllerdir. Siyasal yapı ve siyasetçi sermayesinin ve kazanımını hunharca harcamamalıdır. Zira siyasetin temel mantalitesi 1’i 2 yapma, yakalanan sinerjiyle de 2’yi 5 yapabilme gayretidir. Bir aday partisinin  ideolojik duruş veya yapısından ziyade kendi diyalektiğiyle belirli bir seviyede seçmen çekebilir. Hülasa bu husus siyasetçinin halka dokunabilme kabiliyeti ve ortaya koyduğu sinerji ile de alakalıdır.

Zira mevzu o'dur ki Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına, ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor.

"Kendimizi tartacağız." diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim.

Bugüne kadar şahsıma yapılan her türlü haksızlığı sineye çektim, çığırtkanlık, isyankârlık yapmadım. Yaşanılanlara bütün Antalya şahittir. 

Lakin ilkeme, ülküme ve ülkeme haksızlık edilmesine göz yummam mümkün değildir diyerek; Genel Seçimden bu yana sürdürülen yanlış politikaların ortağı olmamak ve ülkemizin geleceği açısından içinde bulunduğu darboğaza rağmen yeni bir darboğaza sürüklememek, yeniden umut yaratmaya katkıda bulunmak üzere sorunu tabanda çözmek adına çalışmalar yapmak amacıyla, bugün itibarıyla 2015 Kasım ayından beri mücadele verdiğimiz İYİ Parti'den istifa ediyorum. 
Kamuoyuna saygılarımla arz ederim..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.