Türkiye tahminini güncellediler

GÜNDEM 01.09.2021 - 18:48, Güncelleme: 01.09.2021 - 18:48
 

Türkiye tahminini güncellediler

JP Morgan, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yüzde 6.8’den 8.4’e çıkarırken, Goldman Sachs ise yüzde 7.5’ten 9.5’e revize etti.

haberimizvar.net-  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi baz etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 oranında büyüdü. Bu veriler sonrası ABD’li yatırım bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs, Türkiye’nin 2021 yılı büyüme performansına ilişkin öngörülerini revize etti.   ERKEN SEÇİM RİSKLERİ ARTIRIR  JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 6.8’den yüzde 8.4’e revize ederken, 2022 büyüme tahminini yüzde 3.4 seviyesinde tuttu. Bloomberght’de yer alan habere göre yayımlanan raporda, özellikle hükümetin erken seçime gitmeyi tercih etmesi halinde tahminlerin üzerinde ‘yukarı yönlü’ riskler oluşacağına işaret edildi.  DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN HIZLI BÜYÜDÜ  Goldman Sachs da Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini yüzde 7.5’ten yüzde 9.5’e yükseltti. Goldman Sachs ekonomistleri, GSYH verisinin ardından yayımladıkları değerlendirmede, “Genel olarak, Türkiye ekonomisi dış dengelerinde bozulma olmadan, dış talepteki toparlanma çok destekleyici olduğu için düşündüğümüzden daha hızlı büyüyebildi” dediler. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5’ten yüzde 6’ya çıkardı. Yapılan güncellemede, piyasaya pompalanan kredi bolluğu, baz etkisi ve turizmdeki toparlanmanın ekonomik performans üzerinde etkili olduğu ifade edilmişti.  
JP Morgan, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yüzde 6.8’den 8.4’e çıkarırken, Goldman Sachs ise yüzde 7.5’ten 9.5’e revize etti.

haberimizvar.net-  Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi baz etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21.7 oranında büyüdü. Bu veriler sonrası ABD’li yatırım bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs, Türkiye’nin 2021 yılı büyüme performansına ilişkin öngörülerini revize etti. 

 ERKEN SEÇİM RİSKLERİ ARTIRIR

 JPMorgan, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yüzde 6.8’den yüzde 8.4’e revize ederken, 2022 büyüme tahminini yüzde 3.4 seviyesinde tuttu. Bloomberght’de yer alan habere göre yayımlanan raporda, özellikle hükümetin erken seçime gitmeyi tercih etmesi halinde tahminlerin üzerinde ‘yukarı yönlü’ riskler oluşacağına işaret edildi.

 DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN HIZLI BÜYÜDÜ

 Goldman Sachs da Türkiye ekonomisi için 2021 büyüme beklentisini yüzde 7.5’ten yüzde 9.5’e yükseltti. Goldman Sachs ekonomistleri, GSYH verisinin ardından yayımladıkları değerlendirmede, “Genel olarak, Türkiye ekonomisi dış dengelerinde bozulma olmadan, dış talepteki toparlanma çok destekleyici olduğu için düşündüğümüzden daha hızlı büyüyebildi” dediler. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye ekonomisinin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 5’ten yüzde 6’ya çıkardı. Yapılan güncellemede, piyasaya pompalanan kredi bolluğu, baz etkisi ve turizmdeki toparlanmanın ekonomik performans üzerinde etkili olduğu ifade edilmişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.