Türkiye'nin en yenilikçi ürünleri ödüllerine kavuştu

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.11.2023 - 12:17, Güncelleme: 13.11.2023 - 12:17
 

Türkiye'nin en yenilikçi ürünleri ödüllerine kavuştu

2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi'nde "En Yenilikçi Arı Ürünü" kategorisinde ödülün sahibi Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu.

haberimizvar.net- 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi, Türkiye’nin en yenilikçi ürünlerine ev sahipliği yaparak tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren kamu, sektör, akademi, sağlık çalışanları, finans uzmanları ve gastronomi sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. Zirvede düzenlenen ödül gecesinde, Agri Plus Ödülleri kapsamında 32 firmanın 37 ürünü/girişimi ve ve Gıda Plus Ödülleri kapsamında 72 firmanın 179 ürünü/girişimi değerlendirilerek toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu. 2. TARIM, GIDA VE GASTRONOMİ İNOVASYON ZİRVESİ’NDE ÖDÜLLER Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren pek çok paydaşı buluşturdu. Alanında uzman 73 konuşmacının yer aldığı; 16 panel ve dual panel, 17 sunum ile; 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi dopdolu geçti. Katma değerli ürün üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen, gıdanın "TEKNOFEST"i olan zirvede; Gıda İnovasyon Sergi Alanı’nda firmalar tarafından üretilen yenilikçi ürünlerin tadımı da yapıldı. Agri Plus Ödülleri bünyesinde 32 firmanın 37 ürünü/girişimi, 18 jüri üyesi tarafından 9 farklı kategoride değerlendirildi. Gıda Plus Ödülleri bünyesinde ise, 72 firmanın 179 ürünü/girişimi 70 jüri üyesi tarafından 33 kategoride değerlendirildi. Zirvenin 2. gününde düzenlenen ödül gecesinde toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu.   "EN YENİLİKÇİ ARI ÜRÜNÜ ÖDÜLÜ ANADOLU PROPOLİSLİ BURUN SPREYİ OLDU" En Yenilikçi Arı Ürünü kategorisinde ödülün sahibi ürün Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu. Formülün geliştiricisi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ödül töreninde yaptığı konuşmada yenilikçi ürünlerin önemine vurgu yaparak, “Sprey, Anadolu propolisi, okaliptus, gliserin, deniz tuzu ve deiyonize su içeren yüzde 100 doğal bir ürün. Türkiye’nin ilk Anadolu propolisli burun spreyi olma özelliğini taşıyan bu ürün aynı zamanda Sağlık Bakanlığından tıbbi cihaz sertifikalı. Sprey 4 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ürünüdür ve şu ana kadar yapılan 2 bilimsel çalışması mevcut” dedi.   "TARLADAN ÇATALA İNOVASYON" Bu yılın zirve teması, "Tarladan Çatala İnovasyon" olarak belirlendi ve sektördeki geleceği şekillendirmek üzere markalaşma, inovasyon ve fikri mülkiyet konularını ele aldı. Panel ve sunumlar aracılığıyla sektördeki kilit konuları tartışan uzmanlar, gıda ürünlerinin kalitesini yükseltme, markalaşma stratejileri, ürünlere katma değer ekleme ve sektördeki ihracat potansiyeli gibi konularda değerli bilgiler paylaştı. Öncü firmaların başarılarını anlamak ve sektördeki yenilikçi adımları değerlendirmek amacıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Aslı Elif Tanuğur Samancı, deneyimleri üzerinden sektördeki kilit konuları ele aldı. Zirve, her yıl sektörün öncü isimlerini bir araya getirerek, inovasyonun ve ilerlemenin yol haritasını çizmeye devam edecek.
2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi'nde "En Yenilikçi Arı Ürünü" kategorisinde ödülün sahibi Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu.

haberimizvar.net- 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi, Türkiye’nin en yenilikçi ürünlerine ev sahipliği yaparak tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren kamu, sektör, akademi, sağlık çalışanları, finans uzmanları ve gastronomi sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. Zirvede düzenlenen ödül gecesinde, Agri Plus Ödülleri kapsamında 32 firmanın 37 ürünü/girişimi ve ve Gıda Plus Ödülleri kapsamında 72 firmanın 179 ürünü/girişimi değerlendirilerek toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu.

2. TARIM, GIDA VE GASTRONOMİ İNOVASYON ZİRVESİ’NDE ÖDÜLLER

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, tarım, gıda ve gastronomi alanında faaliyet gösteren pek çok paydaşı buluşturdu. Alanında uzman 73 konuşmacının yer aldığı; 16 panel ve dual panel, 17 sunum ile; 2. Tarım, Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi dopdolu geçti. Katma değerli ürün üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen, gıdanın "TEKNOFEST"i olan zirvede; Gıda İnovasyon Sergi Alanı’nda firmalar tarafından üretilen yenilikçi ürünlerin tadımı da yapıldı. Agri Plus Ödülleri bünyesinde 32 firmanın 37 ürünü/girişimi, 18 jüri üyesi tarafından 9 farklı kategoride değerlendirildi. Gıda Plus Ödülleri bünyesinde ise, 72 firmanın 179 ürünü/girişimi 70 jüri üyesi tarafından 33 kategoride değerlendirildi. Zirvenin 2. gününde düzenlenen ödül gecesinde toplamda 42 farklı kategorideki ödüller sahiplerini buldu.

 

"EN YENİLİKÇİ ARI ÜRÜNÜ ÖDÜLÜ ANADOLU PROPOLİSLİ BURUN SPREYİ OLDU"

En Yenilikçi Arı Ürünü kategorisinde ödülün sahibi ürün Bee & You Rhinapi Burun Spreyi oldu. Formülün geliştiricisi Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ödül töreninde yaptığı konuşmada yenilikçi ürünlerin önemine vurgu yaparak, “Sprey, Anadolu propolisi, okaliptus, gliserin, deniz tuzu ve deiyonize su içeren yüzde 100 doğal bir ürün. Türkiye’nin ilk Anadolu propolisli burun spreyi olma özelliğini taşıyan bu ürün aynı zamanda Sağlık Bakanlığından tıbbi cihaz sertifikalı. Sprey 4 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının ürünüdür ve şu ana kadar yapılan 2 bilimsel çalışması mevcut” dedi.

 

"TARLADAN ÇATALA İNOVASYON"

Bu yılın zirve teması, "Tarladan Çatala İnovasyon" olarak belirlendi ve sektördeki geleceği şekillendirmek üzere markalaşma, inovasyon ve fikri mülkiyet konularını ele aldı. Panel ve sunumlar aracılığıyla sektördeki kilit konuları tartışan uzmanlar, gıda ürünlerinin kalitesini yükseltme, markalaşma stratejileri, ürünlere katma değer ekleme ve sektördeki ihracat potansiyeli gibi konularda değerli bilgiler paylaştı. Öncü firmaların başarılarını anlamak ve sektördeki yenilikçi adımları değerlendirmek amacıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Aslı Elif Tanuğur Samancı, deneyimleri üzerinden sektördeki kilit konuları ele aldı. Zirve, her yıl sektörün öncü isimlerini bir araya getirerek, inovasyonun ve ilerlemenin yol haritasını çizmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.