Türkiye’ye NATO’da önemli görev: Bugün resmen başladı

GÜNDEM 01.01.2021 - 15:46, Güncelleme: 01.01.2021 - 15:46
 

Türkiye’ye NATO’da önemli görev: Bugün resmen başladı

Türkiye, 1 Ocak 2021 itibariyle NATO bünyesindeki Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti'nin komutasını devraldı.

haberimizvar.net NATO bünyesinde bulunan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’nin (VJTF) komutası bugünden itibaren Türkiye’ye geçti… 2020 yılı boyunca Polonya’nın yönettiği NATO kuvvet komutasının Türkiye’ye geçmesi ile ilgili NATO bir açıklama yayınladı. NATO’nun olası bir tehdide karşı müttefiklerini korumak için hızla ve kısa sürede harekete geçirmek için hazır tuttuğu komutanın yönetiminin değişmesi ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye, komutaya en önemli yatırımı yaptı, NATO’daki en mobil ülke oldu ve özellikle lojistik ve mühimmat gereksinimlerinin planlanması ile ilgili” ifadesi kullanıldı. 2014 yılında kurulan VJTF’yi geçen yıl Polonya, 2019 yılında da Almanya yönetmişti.
Türkiye, 1 Ocak 2021 itibariyle NATO bünyesindeki Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti'nin komutasını devraldı.

haberimizvar.net

NATO bünyesinde bulunan Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti’nin (VJTF) komutası bugünden itibaren Türkiye’ye geçti… 2020 yılı boyunca Polonya’nın yönettiği NATO kuvvet komutasının Türkiye’ye geçmesi ile ilgili NATO bir açıklama yayınladı.

NATO’nun olası bir tehdide karşı müttefiklerini korumak için hızla ve kısa sürede harekete geçirmek için hazır tuttuğu komutanın yönetiminin değişmesi ile ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye, komutaya en önemli yatırımı yaptı, NATO’daki en mobil ülke oldu ve özellikle lojistik ve mühimmat gereksinimlerinin planlanması ile ilgili” ifadesi kullanıldı.

2014 yılında kurulan VJTF’yi geçen yıl Polonya, 2019 yılında da Almanya yönetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.