Türkiye'yi uyarmaya devam ediyoruz

EKONOMİ 11.06.2021 - 16:23, Güncelleme: 11.06.2021 - 16:23
 

Türkiye'yi uyarmaya devam ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, S-400'lerin İncirlik Hava Üssü'ne konuşlandırılması iddialarına yönelik soruyu, "Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık" diyerek yanıtladı.

haberimizvar.net-  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının Ankara'nın NATO taahhütleriyle çeliştiğini söyledi. Günlük basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Price, S-400'lerin İncirlik Hava Üssü'ne konuşlandırılması hakkındaki soruyu ise "Türkiye'nin S-400 sistemlerini elde tutmasına istekli olduğumuza dair hiçbir sinyal vermedik" diyerek cevapladı.  Kendisine yöneltilen "Türkiye yönetimi, S-400'leri İncirlik'teki NATO üssüne yerleştirme konusunda bir teklif sundu mu" sorusunun ardından, "Rus S-400'leri, NATO ekipmanıyla uyumlu değil. NATO teknolojilerinin güvenliğini tehdit ediyorlar" diyen Price, "Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Konunun detayları hakkında 14 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesine işaret eden Price, şöyle konuştu: "Başkan Biden, önümüzdeki günlerde Türk mevkidaşlarını da görme fırsatı bulacak. Bu konuşma hakkında öngörüde bulunmak istemem ancak S-400'lere karşı olmamız ve bunun Türkiye'nin NATO müttefiki statüsüyle uyuşmadığı konusundaki inancımızı daha önce de defalarca dile getirdik."
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, S-400'lerin İncirlik Hava Üssü'ne konuşlandırılması iddialarına yönelik soruyu, "Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık" diyerek yanıtladı.

haberimizvar.net-   ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının Ankara'nın NATO taahhütleriyle çeliştiğini söyledi. Günlük basın toplantısında gazetecilerle bir araya gelen Price, S-400'lerin İncirlik Hava Üssü'ne konuşlandırılması hakkındaki soruyu ise "Türkiye'nin S-400 sistemlerini elde tutmasına istekli olduğumuza dair hiçbir sinyal vermedik" diyerek cevapladı. 

Kendisine yöneltilen " Türkiye yönetimi, S-400'leri İncirlik'teki NATO üssüne yerleştirme konusunda bir teklif sundu mu" sorusunun ardından, "Rus S-400'leri, NATO ekipmanıyla uyumlu değil. NATO teknolojilerinin güvenliğini tehdit ediyorlar" diyen Price, "Türkiye'yi, bu sistemi kabul etmemesi yönünde uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Konunun detayları hakkında 14 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesine işaret eden Price, şöyle konuştu: "Başkan Biden, önümüzdeki günlerde Türk mevkidaşlarını da görme fırsatı bulacak. Bu konuşma hakkında öngörüde bulunmak istemem ancak S-400'lere karşı olmamız ve bunun Türkiye'nin NATO müttefiki statüsüyle uyuşmadığı konusundaki inancımızı daha önce de defalarca dile getirdik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.