Türkü dostları Kaya’yı unutmadı

KÜLTÜR 05.04.2022 - 10:50, Güncelleme: 05.04.2022 - 10:50
 

Türkü dostları Kaya’yı unutmadı

10 yıl boyunca Akev Kolejinde anasınıfından liseye kadar pek çok öğrencinin kalbini kazanmayı başaran konservatuar mezunu Özgür Kaya, 31 Mart 2022 günü ölümünün ikinci yılında Şef Güler Yılmaz tarafından sunulan Türkü Dostları Grubunun Türkü ve şiir gününde anıldı. Duygusal anlar yaşanan Türkü gününde Şef Yılmaz, şiir okudu.

haberimizvar.net- 2011 yılında kurulan Türkü Dostları Grubu türkü severlerin grubu olarak biliniyor. Haftanın bir günü yeni bir türkü öğrenen türkü dostları geçtiğimiz günlerde 26 Nisan 2020 yılında kaybettikleri koristleri Özgür Kaya için anma gecesi düzenledi. Antalya’da 10 yıl önce güçlü sesi ile adından sıkça söz ettiren ve halk sanatçısı olarak sahne alan Kaya, müzik öğretmenliğine başlamadan önce önemli etkinliklerin assolistiydi.  Her türküye hayat veren ancak Azeri türkülerde daha da bir başarılı olan Kaya, 10 yılı aşkın süredir Türkü Dostları Müzik grubunda yer aldı. Bu grup tarafında çok sevilen ve sayılan Kaya’dan acı haber 2020 yılında geldi. 2 yıl önce sevenlerine bu dünyada veda eden Özgür Kaya dün gece Erdem Beyazıt Kültür merkezinde “ Yare Söyleme” türküsüyle Türkü Dostları Grubunda bir kez daha büyük bir özlemle anıldı.   Özgür Kaya ilk günlerden beri sazıyla sözüyle grubun en sevilen koristi olmayı başardı. Erik dalını derleyen Kaya’nın kendine ait besteleri ise sanat camiasında yerini alamadı. Ölmeden önce en son söylediği Türkü "Yare Söyleme " türküsü ise abisi Önder Kaya tarafından seslendirildi. Törende duygusal anlar yaşandı. Diğer türküler ise Fazıl Ercan, Mehmet Usluer, İzzet Akpınar, Halim Arık, Necip Fazıl, Resul Kaplan, Muharrem Koç, Korkmaz Akifoğlu, Selman Özgün, Hasan Sevim, Önder Kaya, Burcu Yılmaz, Ayşe Önder, Hülya Tosun, Duygu Şahin, Kemal Aytekin, Aziz Taş, Kadir Çetin ve Güler Yılmaz tarafından söylendi.  Kaya’nın sandalyesinde en sevdiği bağlaması ve mezarına gönderilmek üzere bir buket çiçek vardı.
10 yıl boyunca Akev Kolejinde anasınıfından liseye kadar pek çok öğrencinin kalbini kazanmayı başaran konservatuar mezunu Özgür Kaya, 31 Mart 2022 günü ölümünün ikinci yılında Şef Güler Yılmaz tarafından sunulan Türkü Dostları Grubunun Türkü ve şiir gününde anıldı. Duygusal anlar yaşanan Türkü gününde Şef Yılmaz, şiir okudu.

haberimizvar.net- 2011 yılında kurulan Türkü Dostları Grubu türkü severlerin grubu olarak biliniyor. Haftanın bir günü yeni bir türkü öğrenen türkü dostları geçtiğimiz günlerde 26 Nisan 2020 yılında kaybettikleri koristleri Özgür Kaya için anma gecesi düzenledi. Antalya’da 10 yıl önce güçlü sesi ile adından sıkça söz ettiren ve halk sanatçısı olarak sahne alan Kaya, müzik öğretmenliğine başlamadan önce önemli etkinliklerin assolistiydi. 
Her türküye hayat veren ancak Azeri türkülerde daha da bir başarılı olan Kaya, 10 yılı aşkın süredir Türkü Dostları Müzik grubunda yer aldı. Bu grup tarafında çok sevilen ve sayılan Kaya’dan acı haber 2020 yılında geldi. 2 yıl önce sevenlerine bu dünyada veda eden Özgür Kaya dün gece Erdem Beyazıt Kültür merkezinde “ Yare Söyleme” türküsüyle Türkü Dostları Grubunda bir kez daha büyük bir özlemle anıldı.  
Özgür Kaya ilk günlerden beri sazıyla sözüyle grubun en sevilen koristi olmayı başardı. Erik dalını derleyen Kaya’nın kendine ait besteleri ise sanat camiasında yerini alamadı. Ölmeden önce en son söylediği Türkü "Yare Söyleme " türküsü ise abisi Önder Kaya tarafından seslendirildi. Törende duygusal anlar yaşandı. Diğer türküler ise Fazıl Ercan, Mehmet Usluer, İzzet Akpınar, Halim Arık, Necip Fazıl, Resul Kaplan, Muharrem Koç, Korkmaz Akifoğlu, Selman Özgün, Hasan Sevim, Önder Kaya, Burcu Yılmaz, Ayşe Önder, Hülya Tosun, Duygu Şahin, Kemal Aytekin, Aziz Taş, Kadir Çetin ve Güler Yılmaz tarafından söylendi. 
Kaya’nın sandalyesinde en sevdiği bağlaması ve mezarına gönderilmek üzere bir buket çiçek vardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.