Türkülerin susmadığı gece

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 13.03.2024 - 14:18, Güncelleme: 13.03.2024 - 14:18
 

Türkülerin susmadığı gece

Antalya'nın müzik yaşamına renk katan akademisyen şef Yusuf Yıldız yönetimindeki Antalya Türk Halk Müziği Korosu, türkü severleri bir kez daha bir araya getirdi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserde uzun yıllar TRT Çocuk ve Gençlik korolarını çalıştıran Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Yıldız'ın kurduğu Antalya Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Konserin sunumunu da TRT'den emekli spiker Rukiye Benek üstlendi. AŞIK VEYSEL'DEN ERTAŞ'A Türk Halk Müziği Yorumcusu Mehmet Özbek ile Antalya'daki müzik korolarının şeflerinin onur konuğu olarak izlediği konserde Aşık Veysel'den Neşet Ertaş'a birçok ünlü halk ozanının eserleri yorumlandı. Repertuvarda Azerbaycan türküleri de yerini buldu. Konserde, Anadolu'nun bağrından çıkmış, zihinlere yer etmiş, geleneksel ile batı tarzıyla harmanlanmış pek çok türkü seslendirildi. Rukiye Benek'in hikâyelerini anlattığı türkülerle unutulmaz bir akşam yaşayan izleyici, koro şefini, saz heyetini, koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu. Esprileriyle kahkaha attıran şef Yusuf Yıldız'ın geleceğe hazırladığı küçük öğrencileri de sahneye çıkıp çiçekle teşekkür etti.
Antalya'nın müzik yaşamına renk katan akademisyen şef Yusuf Yıldız yönetimindeki Antalya Türk Halk Müziği Korosu, türkü severleri bir kez daha bir araya getirdi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleşen konserde uzun yıllar TRT Çocuk ve Gençlik korolarını çalıştıran Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Yusuf Yıldız'ın kurduğu Antalya Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Konserin sunumunu da TRT'den emekli spiker Rukiye Benek üstlendi.

AŞIK VEYSEL'DEN ERTAŞ'A

Türk Halk Müziği Yorumcusu Mehmet Özbek ile Antalya'daki müzik korolarının şeflerinin onur konuğu olarak izlediği konserde Aşık Veysel'den Neşet Ertaş'a birçok ünlü halk ozanının eserleri yorumlandı. Repertuvarda Azerbaycan türküleri de yerini buldu. Konserde, Anadolu'nun bağrından çıkmış, zihinlere yer etmiş, geleneksel ile batı tarzıyla harmanlanmış pek çok türkü seslendirildi.

Rukiye Benek'in hikâyelerini anlattığı türkülerle unutulmaz bir akşam yaşayan izleyici, koro şefini, saz heyetini, koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu. Esprileriyle kahkaha attıran şef Yusuf Yıldız'ın geleceğe hazırladığı küçük öğrencileri de sahneye çıkıp çiçekle teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.