TÜRSAB Kaleiçi'nde neler çeviriyor?

SİYASET 20.09.2023 - 18:32, Güncelleme: 20.09.2023 - 18:32
 

TÜRSAB Kaleiçi'nde neler çeviriyor?

TÜRSAB’ın Antalya’nın tarihi dokusunu taşıyan Kaleiçi’nde tapuda konut olarak belirlenen mülklerin gayri resmi tadilatını yaptıktan sonra kaçak yapı durumuna düşmesine neden olduğu daha sonra da otel vasfındaymış gibi kira kontratı imzaladığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Kaleiçi mevkiinde III. Derece Arkeolojik SİT içerisinde yer alan tescilli konutları Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından izinsiz tadilatları yapılarak kaçak yapı konumuna soktuğu ardından da otel vasfıyla şirketlere kiraya verdiği belirtildi. İddiaya göre; TÜRSAB tarafından Kaleiçi’nde tapuda tescilli konutlar önce gayri resmi olarak proje uygunluğuna bakılmadan tadilatı yapılıyor ve izin alınmadan yapılan tüm işlemler kaçak yapı durumuna düşüyor. Daha sonra konut vasfındaki bu konutlar TÜRSAB tarafından otel vasfıyla kiraya veriliyor. Mülkleri kiralayan şirketler, kaçak yapıyı tespit eden kurumlarla karşıya kalırken, turizmin emanet edildiği TÜRSAB’ın mülkiyeti kendine ait yerlerde kaçak yapı zaptı tutulması şaşkınlıkla karşılanıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın turizmi baltalayan bu iddialarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.
TÜRSAB’ın Antalya’nın tarihi dokusunu taşıyan Kaleiçi’nde tapuda konut olarak belirlenen mülklerin gayri resmi tadilatını yaptıktan sonra kaçak yapı durumuna düşmesine neden olduğu daha sonra da otel vasfındaymış gibi kira kontratı imzaladığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Kaleiçi mevkiinde III. Derece Arkeolojik SİT içerisinde yer alan tescilli konutları Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından izinsiz tadilatları yapılarak kaçak yapı konumuna soktuğu ardından da otel vasfıyla şirketlere kiraya verdiği belirtildi.

İddiaya göre; TÜRSAB tarafından Kaleiçi’nde tapuda tescilli konutlar önce gayri resmi olarak proje uygunluğuna bakılmadan tadilatı yapılıyor ve izin alınmadan yapılan tüm işlemler kaçak yapı durumuna düşüyor. Daha sonra konut vasfındaki bu konutlar TÜRSAB tarafından otel vasfıyla kiraya veriliyor. Mülkleri kiralayan şirketler, kaçak yapıyı tespit eden kurumlarla karşıya kalırken, turizmin emanet edildiği TÜRSAB’ın mülkiyeti kendine ait yerlerde kaçak yapı zaptı tutulması şaşkınlıkla karşılanıyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın turizmi baltalayan bu iddialarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.