Tutuklama kararı ölçüsüz ve siyasi

SİYASET 17.04.2024 - 10:02, Güncelleme: 17.04.2024 - 10:02
 

Tutuklama kararı ölçüsüz ve siyasi

Antalya Barosu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek tutuklanmasının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşünün kamuoyunda derin kaygı yarattığını belirtti. Baro tarafından yapılan açıklamada, "Dosya kapsamında verilecek kararların, siyasi tartışmalardan bağımsız, hukuka, hakkaniyete ve ölçülülük ilkesine uygun olması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verildi.

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek tutuklanmasına tepkiler artarken, Antalya Barosu da yazılı bir açıklama yaparak, Başkan Kocagöz'ün tutuklanmasının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşünün kamuoyunda derin kaygı yarattığı vurgulandı. Antalya Barosu'nun açıklamasında, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen kararın CMK 100.maddede düzenlenen tutuklama şartları açısından tartışmalı olduğu belirtilerek, "Dosya kapsamında toplanan deliller, şüpheli ifadeleri ve diğer unsunlar gözetildiğinde tutuklama kararının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşü kamuoyunda derin bir kaygı yaratmıştır" denildi. BENZER KAZA VE FELAKETLERDE SORUŞTURMA AÇILMADI, SORUMLULAR CEZA ALMADI Antalya Barosu'nun açıklamasında, şu görüşlere de yer verildi: "Ne yazık ki ülkemizde benzer kazalar ve felaketler yaşanmış ancak ihmal ya da kusuru olduğu düşünülen muhtemel şüpheyi kamu görevlileri hakkında ya soruşturma açılmamış, ya da adil bir yargılama süreci yaşanmadan sorumlular ceza dahi almamıştır. Mevcut soruşturmada benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için biz hukukçuların yüklendiği sorumluğun farkındayız. SORUŞTURMA ADİL VE HUKUKA UYGUN YÜRÜTÜLMELİ Açıklamada, "Yargı mercileri tarafından soruşturmanın adil ve hukuka uygun bir şekilde yürütülmesini istiyoruz. Dosya kapsamında verilecek kararların, siyasi tartışmalardan bağımsız, hukuka, hakkaniyete ve ölçülülük ilkesine uygun olması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine de yer verildi. Antalya Barosu'nun açıklamasında Kepez Belediye Başkanı ve 5 kişi hakkında verilen tutuklama kararı ve soruşturmaya ilişkin hukuki sürecin takip edildiğinin altı çizilerek, "Kazanın meydana gelmesinde kusuru ve ihmali bulunanların hukuka uygun bir şekilde yargılanarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz" denildi.  
Antalya Barosu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek tutuklanmasının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşünün kamuoyunda derin kaygı yarattığını belirtti. Baro tarafından yapılan açıklamada, "Dosya kapsamında verilecek kararların, siyasi tartışmalardan bağımsız, hukuka, hakkaniyete ve ölçülülük ilkesine uygun olması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verildi.

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün teleferik kazası bahane edilerek tutuklanmasına tepkiler artarken, Antalya Barosu da yazılı bir açıklama yaparak, Başkan Kocagöz'ün tutuklanmasının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşünün kamuoyunda derin kaygı yarattığı vurgulandı. Antalya Barosu'nun açıklamasında, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen kararın CMK 100.maddede düzenlenen tutuklama şartları açısından tartışmalı olduğu belirtilerek, "Dosya kapsamında toplanan deliller, şüpheli ifadeleri ve diğer unsunlar gözetildiğinde tutuklama kararının ölçüsüz ve siyasi olduğu görüşü kamuoyunda derin bir kaygı yaratmıştır" denildi.

BENZER KAZA VE FELAKETLERDE SORUŞTURMA AÇILMADI, SORUMLULAR CEZA ALMADI

Antalya Barosu'nun açıklamasında, şu görüşlere de yer verildi: "Ne yazık ki ülkemizde benzer kazalar ve felaketler yaşanmış ancak ihmal ya da kusuru olduğu düşünülen muhtemel şüpheyi kamu görevlileri hakkında ya soruşturma açılmamış, ya da adil bir yargılama süreci yaşanmadan sorumlular ceza dahi almamıştır. Mevcut soruşturmada benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için biz hukukçuların yüklendiği sorumluğun farkındayız.

SORUŞTURMA ADİL VE HUKUKA UYGUN YÜRÜTÜLMELİ

Açıklamada, "Yargı mercileri tarafından soruşturmanın adil ve hukuka uygun bir şekilde yürütülmesini istiyoruz. Dosya kapsamında verilecek kararların, siyasi tartışmalardan bağımsız, hukuka, hakkaniyete ve ölçülülük ilkesine uygun olması gerektiğini kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine de yer verildi. Antalya Barosu'nun açıklamasında Kepez Belediye Başkanı ve 5 kişi hakkında verilen tutuklama kararı ve soruşturmaya ilişkin hukuki sürecin takip edildiğinin altı çizilerek, "Kazanın meydana gelmesinde kusuru ve ihmali bulunanların hukuka uygun bir şekilde yargılanarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz" denildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.