Tuz gölünden uzaya

YEREL 05.01.2024 - 12:03, Güncelleme: 05.01.2024 - 12:03
 

Tuz gölünden uzaya

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi.

haberimizvar.net- Türkiye'nin tarihinde bir dönemeç olarak nitelendirilen insanlı uzay misyonu için geri sayım başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceğini açıkladı. Bakan Kacır, bu tarihi olayın, Türkiye'nin uzay bilimi alanındaki çabalarında önemli bir kilometre taşı olacağını vurgulayarak, gelecek nesillere büyük bir ilham kaynağı olacağını belirtti. Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonel sürecin ilk adımının karantina ile başladığını duyurdu. Mürettebatın 1,5 gün sürecek yolculuğunun ardından, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi.

haberimizvar.net- Türkiye'nin tarihinde bir dönemeç olarak nitelendirilen insanlı uzay misyonu için geri sayım başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceğini açıkladı.

Bakan Kacır, bu tarihi olayın, Türkiye'nin uzay bilimi alanındaki çabalarında önemli bir kilometre taşı olacağını vurgulayarak, gelecek nesillere büyük bir ilham kaynağı olacağını belirtti.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonel sürecin ilk adımının karantina ile başladığını duyurdu.

Mürettebatın 1,5 gün sürecek yolculuğunun ardından, 19 Ocak 13.15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.