Twitter, Trump'a yaptığı uyarıyı Soylu için de yaptı

SİYASET 02.02.2021 - 23:41, Güncelleme: 02.02.2021 - 23:41
 

Twitter, Trump'a yaptığı uyarıyı Soylu için de yaptı

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Boğaziçili öğrencilere yönelik nefret söylemi kullanarak attığı tweetine uyarı koydu. Aynı tweet Fransa'da ise tamamen engellenmişti. Prof. Dr Yaman Akdeniz, ABD Başkanı Trump'a yapılan uyarının ilk kez Süleyman Soylu'ya da yapıldığına dikkat çekti

haberimizvar.net İçişleri Bakanı Soylu'nun Boğaziçili öğrencileri hedef göstererek attığı, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadesinin yer aldığı tweetine ikinci yaptırım geldi.  Twitter, Soylu'nun bu tweetini Fransa'da "Bu tweet, yerel yasalar uyarınca Fransa'da saklandı" notu düşerek gösterilmesini engellemişti.  Aynı mesaja Türkiye'den ulaşmak isteyenler de tweetin başında şu uyarıyı görüyor: "Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi." Yaman Akdeniz de Twitter'ın eski ABD Başkanı Donald Trump'a uyguladığı kuralı Soylu'ya ilk kez uyguladığına dikkat çekerek şu mesajı paylaştı:  "Twitter, Trump'a uyguladığı kuralı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da ilk defa uyguladı. Tweetin nefret söylemi kurallarına aykırı olduğu belirtiliyor. Fakat bu uyarı ile isteyen tweeti okuyabiliyor. Bu Twitter Türkiye'ye gelir mi?"
Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Boğaziçili öğrencilere yönelik nefret söylemi kullanarak attığı tweetine uyarı koydu. Aynı tweet Fransa'da ise tamamen engellenmişti. Prof. Dr Yaman Akdeniz, ABD Başkanı Trump'a yapılan uyarının ilk kez Süleyman Soylu'ya da yapıldığına dikkat çekti

haberimizvar.net

İçişleri Bakanı Soylu'nun Boğaziçili öğrencileri hedef göstererek attığı, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadesinin yer aldığı tweetine ikinci yaptırım geldi. 

Twitter, Soylu'nun bu tweetini Fransa'da "Bu tweet, yerel yasalar uyarınca Fransa'da saklandı" notu düşerek gösterilmesini engellemişti. 

Aynı mesaja Türkiye'den ulaşmak isteyenler de tweetin başında şu uyarıyı görüyor: "Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi."

Yaman Akdeniz de Twitter'ın eski ABD Başkanı Donald Trump'a uyguladığı kuralı Soylu'ya ilk kez uyguladığına dikkat çekerek şu mesajı paylaştı: 

"Twitter, Trump'a uyguladığı kuralı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da ilk defa uyguladı. Tweetin nefret söylemi kurallarına aykırı olduğu belirtiliyor. Fakat bu uyarı ile isteyen tweeti okuyabiliyor. Bu Twitter " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Twitter Türkiye'ye gelir mi?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.