Üçüncü Dünya Savaşı’na ramak kalmıştı

SİYASET 11.02.2021 - 12:02, Güncelleme: 11.02.2021 - 12:02
 

Üçüncü Dünya Savaşı’na ramak kalmıştı

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh Hindistan ve Çin'in Batı Himalayalar bölgesindeki ihtilaflı sınır bölgesinden asker çekme konusunda anlaştığını söyledi.

haberimizvar.net Çin ile Hindistan arasında geçen yaz yaşanan gerilimde anlaşmaya varıldı… 2020 yılının Haziran ayında iki ülke arasında sınırda çatışma çıkmış ve en az 20 Hindistan askeri hayatını kaybetmişti. Bugün Hindistan tarafından yapılan açıklamada tarafların anlaşmaya vardığı duyuruldu. Singh parlamentoda yaptığı konuşmada iki taraftan askeri ve diplomatik isimlerin katıldığı görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldığını söyledi. Singh, “Çin ile uzun süredir yaptığımız görüşmeler iki tarafın da Pangong gölünün güney ve kuzeyinden asker çekmesi anlaşması ile sonuçlandı” dedi.
Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh Hindistan ve Çin'in Batı Himalayalar bölgesindeki ihtilaflı sınır bölgesinden asker çekme konusunda anlaştığını söyledi.

haberimizvar.net

Çin ile Hindistan arasında geçen yaz yaşanan gerilimde anlaşmaya varıldı…

2020 yılının Haziran ayında iki ülke arasında sınırda çatışma çıkmış ve en az 20 Hindistan askeri hayatını kaybetmişti.

Bugün Hindistan tarafından yapılan açıklamada tarafların anlaşmaya vardığı duyuruldu. Singh parlamentoda yaptığı konuşmada iki taraftan askeri ve diplomatik isimlerin katıldığı görüşmelerin ardından anlaşmaya varıldığını söyledi.

Singh, “Çin ile uzun süredir yaptığımız görüşmeler iki tarafın da Pangong gölünün güney ve kuzeyinden asker çekmesi anlaşması ile sonuçlandı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.