Ulaşım sorununu çözeceğiz

SİYASET 08.02.2024 - 11:32, Güncelleme: 08.02.2024 - 11:32
 

Ulaşım sorununu çözeceğiz

Cumhur İttifakı'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın yollarının ve ulaşım ağının yetersiz olduğunu belirterek, "Ulaşım ve toplu taşıma sorununa çözüm getireceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya Dayanışma Grubu'nun düzenlediği kahvaltı buluşmasında, Antalya'nın ulaşım ve toplu taşıma sorununu çözeceklerini belirtti. Antalya Dayanışma Grubu üyelerinin sorularını yanıtlarken, Antalya'nın yollarının ve ulaşım ağının yetersiz olduğunu ileri süren Tütüncü, "Antalya'daki en önemli sorunların başında trafik sorunu ve ardından da toplu ulaşım sorunu geliyor. Antalya, son birkaç yıl içinde ulusal ve uluslararası cazibe ile karşı karşıya kaldı. Yollarımız yetersiz, ulaşım ağımız yetersiz, toplu ulaşım düzenli değil. Maalesef bütün bunlar üst üste geldiği zaman hayatımızı derinden etkileyen bir trafik çilesi şehirde yaşanıyor" dedi. ULAŞIM VE TOPLU TAŞIMAYLA İLGİLİ PROJE HAZIRLADIK Problemlerin çözümü noktasında da her zaman rasyonel düşüncenin, bilimsel bilginin yol göstericiliğinde ilerlemenin doğru olduğunu düşündüğünü vurgulayan Tütüncü, "Uzun zamandır bu problemin çözümüyle ilgili olarak Türkiye'de ve dünyada da çok önemli çözümler ortaya koymuş firmalarla ve onların mühendisleriyle, uzmanlarıyla bir çalışma yaptık. Ulaşım ve toplu taşımayla ilgili güzel bir proje hazırladık. Trafik sorununu yeni arterler açmazsanız, şehre yeni merkezler kuramazsınız. Köprülü kavşak, alt geçit, üst geçit gibi çözümleri hayata geçiremezsiniz. Bu noktada trafik problemini çözebilmeniz, her yıl Burdur nüfusu kadar artan otomobil sayısını şehirde hareket ettirebilmeniz kolay olmaz" şeklinde konuştu BİZ DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK Antalya'nın caddelerinin insan taşıması gerekirken, daha çok araç taşıdığına dikkat çeken Hakan Tütüncü, şunları söyledi: "Bunu nasıl düzeltebiliriz. Toplu ulaşım sistemi iyileştirilse, insanlar toplu ulaşımı hem ucuz hem de rahat kullanabilirlerse ve daha sayabileceğimiz birçok yöntem var. O zaman Antalyalıların toplu ulaşımı tercih etmeleri daha da artacak. Toplu ulaşımın hem özendirilmesi, hem kolay ulaşılır olması, hem de konforlu hale getirilmesi gerekli. Bugün ne taşıyan memnun, ne taşınan memnun. Taşıyan mutlu değilse, taşınan nasıl mutlu olacak. Her gün direksiyon başındaki şoför kardeşlerimiz mutlu değilse, nasıl mutluluk üreten bir hizmet yapacak. Önce onları mutlu edersek, sonra onlarla taşınanları mutlu edecek bir sistemi kurarsak, bunu modern zamanların bize sunduğu imkanlarla yaparsak, çok daha keyifli bir toplu ulaşım olur. Bugün dünyanın her tarafında toplu ulaşım ile ilgili geliştirilen modern yöntemler var. Biz dersimize iyi çalıştık
Cumhur İttifakı'ın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın yollarının ve ulaşım ağının yetersiz olduğunu belirterek, "Ulaşım ve toplu taşıma sorununa çözüm getireceğiz" dedi.

haberimizvar.net- Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya Dayanışma Grubu'nun düzenlediği kahvaltı buluşmasında, Antalya'nın ulaşım ve toplu taşıma sorununu çözeceklerini belirtti.

Antalya Dayanışma Grubu üyelerinin sorularını yanıtlarken, Antalya'nın yollarının ve ulaşım ağının yetersiz olduğunu ileri süren Tütüncü, "Antalya'daki en önemli sorunların başında trafik sorunu ve ardından da toplu ulaşım sorunu geliyor. Antalya, son birkaç yıl içinde ulusal ve uluslararası cazibe ile karşı karşıya kaldı. Yollarımız yetersiz, ulaşım ağımız yetersiz, toplu ulaşım düzenli değil. Maalesef bütün bunlar üst üste geldiği zaman hayatımızı derinden etkileyen bir trafik çilesi şehirde yaşanıyor" dedi.

ULAŞIM VE TOPLU TAŞIMAYLA İLGİLİ PROJE HAZIRLADIK

Problemlerin çözümü noktasında da her zaman rasyonel düşüncenin, bilimsel bilginin yol göstericiliğinde ilerlemenin doğru olduğunu düşündüğünü vurgulayan Tütüncü, "Uzun zamandır bu problemin çözümüyle ilgili olarak Türkiye'de ve dünyada da çok önemli çözümler ortaya koymuş firmalarla ve onların mühendisleriyle, uzmanlarıyla bir çalışma yaptık. Ulaşım ve toplu taşımayla ilgili güzel bir proje hazırladık. Trafik sorununu yeni arterler açmazsanız, şehre yeni merkezler kuramazsınız. Köprülü kavşak, alt geçit, üst geçit gibi çözümleri hayata geçiremezsiniz. Bu noktada trafik problemini çözebilmeniz, her yıl Burdur nüfusu kadar artan otomobil sayısını şehirde hareket ettirebilmeniz kolay olmaz" şeklinde konuştu

BİZ DERSİMİZE İYİ ÇALIŞTIK

Antalya'nın caddelerinin insan taşıması gerekirken, daha çok araç taşıdığına dikkat çeken Hakan Tütüncü, şunları söyledi: "Bunu nasıl düzeltebiliriz. Toplu ulaşım sistemi iyileştirilse, insanlar toplu ulaşımı hem ucuz hem de rahat kullanabilirlerse ve daha sayabileceğimiz birçok yöntem var. O zaman Antalyalıların toplu ulaşımı tercih etmeleri daha da artacak. Toplu ulaşımın hem özendirilmesi, hem kolay ulaşılır olması, hem de konforlu hale getirilmesi gerekli. Bugün ne taşıyan memnun, ne taşınan memnun. Taşıyan mutlu değilse, taşınan nasıl mutlu olacak. Her gün direksiyon başındaki şoför kardeşlerimiz mutlu değilse, nasıl mutluluk üreten bir hizmet yapacak. Önce onları mutlu edersek, sonra onlarla taşınanları mutlu edecek bir sistemi kurarsak, bunu modern zamanların bize sunduğu imkanlarla yaparsak, çok daha keyifli bir toplu ulaşım olur. Bugün dünyanın her tarafında toplu ulaşım ile ilgili geliştirilen modern yöntemler var. Biz dersimize iyi çalıştık

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.