Ulaşımcılara yüzde 110 zam

YEREL 20.03.2024 - 16:37, Güncelleme: 20.03.2024 - 16:37
 

Ulaşımcılara yüzde 110 zam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ile Nakliyat İş Sendikası arasında bir süreden beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun imza koyduğu toplu iş sözleşmesi ile 250 Ulaşım A.Ş.'da çalışanının maaşlarındaki 6 aylık ücret artışı ortalama yüzde 110 oldu.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nakliyat İş Sendikası Genel Merkezi arasında bir süreden beri sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun imzaladıkları 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesine göre Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Tic. A.Ş.'de çalışan 250 işçinin maaşlarına ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı. Antalya Ulaşım A.Ş. çalışanları daha önce üye oldukları Demiryol-İş Sendikası'ndan istifa ederek Nakliyat İş Sendikası'na geçmişlerdi. Edinilen bilgilere göre, toplu i sözleşmesi ile ilk altı ay için ücretlere ortalama yüzde 95 artış yapılırken, kıdem zammı, ikramiye, çocuk, aile, yakacak yardımları ile birlikte işçilerin maaşlarına yapılan zam yüzde 110'a ulaştı. Toplu iş sözleşmesine göre, ücret ve tüm sosyal haklar aylık yapılan ödemelerle birlikte net üzerinden ödeneceği için ulaşım işçilerinin vergi diliminden etkilenmeyeceği bildiriliyor. 1 MAYIS İKRAMEYESİ VERİLECEK Toplu iş sözleşmesiyle ulaşım işçilerine birinci yıl 104, ikinci 108 gün ikramiye verilecek. Her ay için 250 lira çocuk, 500 lira aile, 500 lira yakacak, 181 lira yemek yardımı ile birlikte 1000 lira 1 Mayıs ikramiyesi ödenecek. Kıdem tazminatı için her yıl 175, kaza tazminatı olarak 1100, tramvay sürüş primi aylık 1700, hafta içi mesai zammı yüzde 80, ulusal ve genel tatil günlerinde çalışma karşılığı 3 yevmiye ödenecek olan toplu iş sözleşmesinde gece zamım yüzde 80 olarak belirlenirken, kıdem tazminatının 40 gün üzerinden hesaplanması, haftalık çalışma süresinin 42.5 saate düşürülmesi gibi sosyal haklara da yer verildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ile Nakliyat İş Sendikası arasında bir süreden beri devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun imza koyduğu toplu iş sözleşmesi ile 250 Ulaşım A.Ş.'da çalışanının maaşlarındaki 6 aylık ücret artışı ortalama yüzde 110 oldu.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nakliyat İş Sendikası Genel Merkezi arasında bir süreden beri sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nun imzaladıkları 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesine göre Antalya Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Tic. A.Ş.'de çalışan 250 işçinin maaşlarına ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı.

Antalya Ulaşım A.Ş. çalışanları daha önce üye oldukları Demiryol-İş Sendikası'ndan istifa ederek Nakliyat İş Sendikası'na geçmişlerdi. Edinilen bilgilere göre, toplu i sözleşmesi ile ilk altı ay için ücretlere ortalama yüzde 95 artış yapılırken, kıdem zammı, ikramiye, çocuk, aile, yakacak yardımları ile birlikte işçilerin maaşlarına yapılan zam yüzde 110'a ulaştı. Toplu iş sözleşmesine göre, ücret ve tüm sosyal haklar aylık yapılan ödemelerle birlikte net üzerinden ödeneceği için ulaşım işçilerinin vergi diliminden etkilenmeyeceği bildiriliyor.

1 MAYIS İKRAMEYESİ VERİLECEK

Toplu iş sözleşmesiyle ulaşım işçilerine birinci yıl 104, ikinci 108 gün ikramiye verilecek. Her ay için 250 lira çocuk, 500 lira aile, 500 lira yakacak, 181 lira yemek yardımı ile birlikte 1000 lira 1 Mayıs ikramiyesi ödenecek. Kıdem tazminatı için her yıl 175, kaza tazminatı olarak 1100, tramvay sürüş primi aylık 1700, hafta içi mesai zammı yüzde 80, ulusal ve genel tatil günlerinde çalışma karşılığı 3 yevmiye ödenecek olan toplu iş sözleşmesinde gece zamım yüzde 80 olarak belirlenirken, kıdem tazminatının 40 gün üzerinden hesaplanması, haftalık çalışma süresinin 42.5 saate düşürülmesi gibi sosyal haklara da yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.