Ülkeyi toz pembe gösteren iktidar temsilcileri: Ah bir de siz gocunsanız

EKONOMİ 19.12.2020 - 15:02, Güncelleme: 19.12.2020 - 15:02
 

Ülkeyi toz pembe gösteren iktidar temsilcileri: Ah bir de siz gocunsanız

Traktörü hacizli çiftçi, akşamları sadece domates yiyen işçi, faturasını borçla ödeyen esnaf. Ama Bakan’a göre olumlu verilerden gocunuluyormuş!

İNKÂR EDECEĞİNİZE ÇARE BULUN İktidar yetkilileri “yoksulluk, işsizlik yok” diyerek ülkeyi toz pembe gösterme gayretinden vazgeçmiyor. Çalışma Bakanı Selçuk, Meclis’te yine yoksulluğu görmezden geldi, “İki senedir çok yüksek insani gelişmedeyiz. Niye olumlu verilerden gocunuluyor?” dedi. Oysa ısınamayan, beslenemeyen milyonlar “hayat kavgası” içinde. Faturayı ödeyemediği için iki ayı elektriksiz geçiren kâğıt toplayıcısı Aydın Çetin: “Durum o kadar kötü ki toplamak için mal çıkmıyor dükkânlardan.” UMUT KALMADI, ÖFKE ZİRVEDE Sokaklarda genci yaşlısı kiminle konuşsak umutsuzluk ve öfke içinde. Ülkeyi bu duruma sürükleyen iktidara tepki büyük. Dükkânını kapatmak zorunda kalan Ramazan İçen: “750 lira kime yetecek. Hükümet kaynak yaratmalı.” İşçi Zeydan Kaya: “Dayanışma diyorlar. Hükümet dayanışmayı zorunlu yapsın.” Emekli Ahmet Atılgan umutsuz ise “Bu yaşa geldim, daha tatil yüzü görmedim. Bu ülkede ben ne zaman rahat edeceğim? Ölünce mi?” diye soruyor. BABAM SIKINTIDAN ÖLDÜ Yanlış tarım politikalarıyla birlikte ‘desteksiz’ bırakılan çiftçi; icra ve hacze mahkûm edilmiş durumda. Geçen yıl 12 bin TL’lik borcu yüzünden cezaevine giren Ali İhsan Yılmaz da icralık çiftçilerden birisi. Traktörüne haciz kararı çıkan Yılmaz, “Perişan haldeyiz. Babam traktörü haciz olduktan sonra kalp krizinden öldü” diyor. 11’de ÜÇ ESNAFTAN BİRİ KAPANIR Can Can Cafe, Türkiye’deki 1 milyon 725 bin işyerinden yalnızca biri. Pandemi tedbirleri kapsamında 4 aydır kapalı durumdalar. Aile işletmesi olan Can Can Cafe’de kredilerin ödenemiyor, faturalar için borç alındı. Can bey tüm bu yaşananlardan sonra esnafın yüzde 30’unun dükkânını tekrar açacak gücü bulamayacağını söylüyor.
Traktörü hacizli çiftçi, akşamları sadece domates yiyen işçi, faturasını borçla ödeyen esnaf. Ama Bakan’a göre olumlu verilerden gocunuluyormuş!

İNKÂR EDECEĞİNİZE ÇARE BULUN

İktidar yetkilileri “yoksulluk, işsizlik yok” diyerek ülkeyi toz pembe gösterme gayretinden vazgeçmiyor. Çalışma Bakanı Selçuk, Meclis’te yine yoksulluğu görmezden geldi, “İki senedir çok yüksek insani gelişmedeyiz. Niye olumlu verilerden gocunuluyor?” dedi. Oysa ısınamayan, beslenemeyen milyonlar “hayat kavgası” içinde. Faturayı ödeyemediği için iki ayı elektriksiz geçiren kâğıt toplayıcısı Aydın Çetin: “Durum o kadar kötü ki toplamak için mal çıkmıyor dükkânlardan.”

UMUT KALMADI, ÖFKE ZİRVEDE

Sokaklarda genci yaşlısı kiminle konuşsak umutsuzluk ve öfke içinde. Ülkeyi bu duruma sürükleyen iktidara tepki büyük. Dükkânını kapatmak zorunda kalan Ramazan İçen: “750 lira kime yetecek. Hükümet kaynak yaratmalı.” İşçi Zeydan Kaya: “Dayanışma diyorlar. Hükümet dayanışmayı zorunlu yapsın.” Emekli Ahmet Atılgan umutsuz ise “Bu yaşa geldim, daha tatil yüzü görmedim. Bu ülkede ben ne zaman rahat edeceğim? Ölünce mi?” diye soruyor.

BABAM SIKINTIDAN ÖLDÜ

Yanlış tarım politikalarıyla birlikte ‘desteksiz’ bırakılan çiftçi; icra ve hacze mahkûm edilmiş durumda. Geçen yıl 12 bin TL’lik borcu yüzünden cezaevine giren Ali İhsan Yılmaz da icralık çiftçilerden birisi. Traktörüne haciz kararı çıkan Yılmaz, “Perişan haldeyiz. Babam traktörü haciz olduktan sonra kalp krizinden öldü” diyor. 11’de

ÜÇ ESNAFTAN BİRİ KAPANIR

Can Can Cafe, Türkiye’deki 1 milyon 725 bin işyerinden yalnızca biri. Pandemi tedbirleri kapsamında 4 aydır kapalı durumdalar. Aile işletmesi olan Can Can Cafe’de kredilerin ödenemiyor, faturalar için borç alındı. Can bey tüm bu yaşananlardan sonra esnafın yüzde 30’unun dükkânını tekrar açacak gücü bulamayacağını söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.