Ulualan'ın görünmez kahramanı!

YEREL 14.03.2024 - 13:21, Güncelleme: 14.03.2024 - 13:21
 

Ulualan'ın görünmez kahramanı!

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yargının iptal kararlarına rağmen Ulualanda 4 parça halinde golf tesisi için yeniden planlanmasına karşı dava açan ve yeniden iptalini sağlayan Manavgatlı Gazeteci Gülsüm Nalan Akpınaroğlu, Ulualan zaferinin görünmez kahramanı oldu.

haberimizvar.net- Manavgat'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manavgat Belediyesi'ni defalarca kaşı karşıya getiren Ulualan planlamasında Antalya 3. İdare Mahkemesi, bakanlığın planına Manavgatlı Gazeteci Gülsüm Nalan Akpınaroğlu'nun açtığı dava dosyasındaki gerekçeleri ve bilirkişi raporunu değerlendirerek iptal kararı vermişti. Mahkemenin son iptal kararı ile Ulualan bölgesi Manavgat halkının kullanımına bırakıldığı gibi, 4 adet golf tesisi için 102 bin ağacın da kesimi önlenmişti. Yıllardır Ulualan için mücadele veren Gülsün Nalan Akpınaroğlu, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 4 parça golf tesisi projesinin iptaline yönelik mücadelenin de görünmez kahramanı oldu. Manavgat'ta yerel bir gazetenin sahibi olan Gülsüm Nalan Akpınaroğlu, hem gazetesinde, Ulualan'ın Kültür ve Kültür Bakanlığı'ndan kurtarılıp Manavgat Belediyesi'nin projesi doğrultusunda Manavgat halkının ve Türkiye'de en çok otele sahip olan Manavgat bölgesinde tatil yapan yerli ve yabancıların yararlanacağı bir şekilde değerlendirilmesi çabalarına önemli bir kakı sağlamış oldu. Manavgat'ın Ulualan mücadelesini yakından bilenler, Akpınaroğlu'nun bilirkişi heyetini "102 bin ağaca nasıl kıyacaklar?" diyerek etkilediğini de ifade ediyorlar.
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yargının iptal kararlarına rağmen Ulualanda 4 parça halinde golf tesisi için yeniden planlanmasına karşı dava açan ve yeniden iptalini sağlayan Manavgatlı Gazeteci Gülsüm Nalan Akpınaroğlu, Ulualan zaferinin görünmez kahramanı oldu.

haberimizvar.net- Manavgat'ta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Manavgat Belediyesi'ni defalarca kaşı karşıya getiren Ulualan planlamasında Antalya 3. İdare Mahkemesi, bakanlığın planına Manavgatlı Gazeteci Gülsüm Nalan Akpınaroğlu'nun açtığı dava dosyasındaki gerekçeleri ve bilirkişi raporunu değerlendirerek iptal kararı vermişti. Mahkemenin son iptal kararı ile Ulualan bölgesi Manavgat halkının kullanımına bırakıldığı gibi, 4 adet golf tesisi için 102 bin ağacın da kesimi önlenmişti.

Yıllardır Ulualan için mücadele veren Gülsün Nalan Akpınaroğlu, Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 4 parça golf tesisi projesinin iptaline yönelik mücadelenin de görünmez kahramanı oldu. Manavgat'ta yerel bir gazetenin sahibi olan Gülsüm Nalan Akpınaroğlu, hem gazetesinde, Ulualan'ın Kültür ve Kültür Bakanlığı'ndan kurtarılıp Manavgat Belediyesi'nin projesi doğrultusunda Manavgat halkının ve Türkiye'de en çok otele sahip olan Manavgat bölgesinde tatil yapan yerli ve yabancıların yararlanacağı bir şekilde değerlendirilmesi çabalarına önemli bir kakı sağlamış oldu. Manavgat'ın Ulualan mücadelesini yakından bilenler, Akpınaroğlu'nun bilirkişi heyetini "102 bin ağaca nasıl kıyacaklar?" diyerek etkilediğini de ifade ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.