Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

KÜLTÜR 20.11.2020 - 13:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin açılışında, kültür ve sanat etkinliklerinin iki misyonu olduğunu belirterek, "Birincisi, kültür ve sanatı, şehirlerin temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır. İkincisi, pandemi koşullarında incelikten, estetikten vazgeçmemektir" dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Kamil Erdem konseriyle başladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle seyirci kapasitesi yarıya düşürülen Kültür Merkezi'ne, konser için daha önce kayıt yaptırmış sanatseverler, HES kodu sorgulaması ve ateşlerinin ölçülmesinin ardından kabul edildi. ANTALYA İÇİN ŞANS Başkan Uysal, konser öncesi yaptığı konuşmada, gitarın özel bir müzik aleti olduğunu, insanın her türlü ruh halini tutkuyla yansıttığını söyledi. Başkan Uysal, "Kişisel bir görüş olarak, gitarın çok özel bir kuvveti olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde de, dünyada da çok sevilen, Akdeniz kökenli bir müzik aletinin festivalini yapıyor olmak, Sayın Ahmet Kanneci'nin genel sanat yönetmenliğinde her yıl yeni virtüözleri, yeni yaklaşımları dinliyor olmak bizim ve şehrimiz için bir şans" diye konuştu. KÜLTÜR VE SANAT ALTYAPI HİZMETİDİR Başkan Uysal, Uluslararası Antalya Gitar Festivali ve Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği diğer kültür ve sanat etkinliklerinin, özellikle pandemi sürecinde iki misyona sahip olduğunu söyledi. Dünyada kültür ve sanatın 'maalesef' gerilediğini dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu: "Şair Gülten Akın'ın dediği gibi 'Kimsenin vakti yok ince şeyleri düşünmeye.' Hayat hızlanıyor, mekanikleşiyor. Bu ortamda sahip olduğumuz misyonların birincisi, kültür ve sanatta ısrar etmektir. Yeni kuşaklarla bunu paylaşmak konusunda ısrar etmektir. Kültür ve sanata bütçe ayırmak, olanak yaratmaktır. Kültür ve sanatı, şehirlerin havaalanları, hastaneleri gibi temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır." İkinci misyonun ise, kurumların işlevini insanı temel haklarından olan yaşam hakkını tehdit eden covid-19 pandemisi kaynaklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, "Bu misyon, pandemi koşullarında inceliklerden, estetikten, naif şeylerden vazgeçmemektir" dedi. Başkan Uysal, konuşmasının sonunda, bu anlamda başta ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği olmak üzere 9'uncusu Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ne katkı veren herkese çok teşekkür etti. TOPLUM İÇİN KÜLTÜR Festival Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci ise ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yıldırım Şimşek aracılığıyla gönderdiği mesajda "Festival, pandemi problemine meydan okumak değil toplum için kültürün önemini vurgulamaktır" ifadesine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından, Asiaminor'le gerek yurtiçi gerekse yurt dışında adını duyuran Kamil Erdem konseriyle 3 gün boyunca devam edecek 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin açılışında, kültür ve sanat etkinliklerinin iki misyonu olduğunu belirterek, "Birincisi, kültür ve sanatı, şehirlerin temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır. İkincisi, pandemi koşullarında incelikten, estetikten vazgeçmemektir" dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Kamil Erdem konseriyle başladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle seyirci kapasitesi yarıya düşürülen Kültür Merkezi'ne, konser için daha önce kayıt yaptırmış sanatseverler, HES kodu sorgulaması ve ateşlerinin ölçülmesinin ardından kabul edildi.


ANTALYA İÇİN ŞANS


Başkan Uysal, konser öncesi yaptığı konuşmada, gitarın özel bir müzik aleti olduğunu, insanın her türlü ruh halini tutkuyla yansıttığını söyledi. Başkan Uysal, "Kişisel bir görüş olarak, gitarın çok özel bir kuvveti olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde de, dünyada da çok sevilen, Akdeniz kökenli bir müzik aletinin festivalini yapıyor olmak, Sayın Ahmet Kanneci'nin genel sanat yönetmenliğinde her yıl yeni virtüözleri, yeni yaklaşımları dinliyor olmak bizim ve şehrimiz için bir şans" diye konuştu.


KÜLTÜR VE SANAT ALTYAPI HİZMETİDİR


Başkan Uysal, Uluslararası Antalya Gitar Festivali ve Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlendiği diğer kültür ve sanat etkinliklerinin, özellikle pandemi sürecinde iki misyona sahip olduğunu söyledi. Dünyada kültür ve sanatın 'maalesef' gerilediğini dile getiren Başkan Uysal, şöyle konuştu:


"Şair Gülten Akın'ın dediği gibi 'Kimsenin vakti yok ince şeyleri düşünmeye.' Hayat hızlanıyor, mekanikleşiyor. Bu ortamda sahip olduğumuz misyonların birincisi, kültür ve sanatta ısrar etmektir. Yeni kuşaklarla bunu paylaşmak konusunda ısrar etmektir. Kültür ve sanata bütçe ayırmak, olanak yaratmaktır. Kültür ve sanatı, şehirlerin havaalanları, hastaneleri gibi temel altyapı hizmeti olarak vazgeçilmez görmek ve anlatmaktır."


İkinci misyonun ise, kurumların işlevini insanı temel haklarından olan yaşam hakkını tehdit eden covid-19 pandemisi kaynaklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, "Bu misyon, pandemi koşullarında inceliklerden, estetikten, naif şeylerden vazgeçmemektir" dedi. Başkan Uysal, konuşmasının sonunda, bu anlamda başta ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği olmak üzere 9'uncusu Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ne katkı veren herkese çok teşekkür etti.


TOPLUM İÇİN KÜLTÜR


Festival Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Kanneci ise ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yıldırım Şimşek aracılığıyla gönderdiği mesajda "Festival, pandemi problemine meydan okumak değil toplum için kültürün önemini vurgulamaktır" ifadesine yer verdi.


Açılış konuşmalarının ardından, Asiaminor'le gerek yurtiçi gerekse yurt dışında adını duyuran Kamil Erdem konseriyle 3 gün boyunca devam edecek 9'uncu Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.