Ümit Uysal: Holiganlara karşı oynadık!

SPOR 16.09.2019 - 19:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ümit Uysal: Holiganlara karşı oynadık!

Muratpaşa Belediyespor’un Yunanistan takımı PAOK’u holiganların ağır baskı ve tehditleri yüzünden yenemediğini, salonda bayrak krizi yaşandığını söyleyen Ümit Uysal, “Üzgünüz, ama önümüzdeki yıl daha iyi olacağız” açıklaması yaptı.

HABERİMİZ VAR – Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda Muratpaşa Belediyespor’un Yunanistan takımı A.C PAOK ile oynadığı iki maçta yaşanan bayrak krizi ve holigan saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Maç esnasında ‘taraftarın tahrik olacağı’ gerekçesiyle Türk bayrağının karşılaşmanın oynandığı salona asılmadığını dile getiren Uysal, “Bunun üzerine takımımız üzerinde ay-yıldız olan blok kırmızı formayla sahaya çıktı. Cuma günkü oynanan ilk maçta A.C. PAOK taraftarı, yaklaşık 300 holigan sahanın hemen bitişiğinde taciz, hakaret, tehdit dolu saldırılarını maç boyunca sürdürdüler” dedi. ‘AĞIR BASKI ALTINDA MAÇ OYNADIK’ Bunlara karşı herhangi bir güvenlik önlemi de olmadığını belirten Ümit Uysal, “Çocuklarımız ağır baskı ve tehdit altında maç oynadılar ve yedi sayı farkla yenildiler. Salonda yaşananlar üzerine EHF’ye, maçın gözlemcisine ve ayrıca karşılaşmanın oynandığı Veria Polis Müdürlüğü’ne durumu anlatan ve oyucularımıza yönelik saldırı ve tehdidin önlenmesi talebinde bulunan kapsamlı dilekçeler yazdık. Bunun sonucunda ikinci maçta PAOK taraftarları sahadan 4 metre kadar geriye uzaklaştırıldı ve araya güvenlik koridoru oluşturuldu” açıklaması yaptı. ‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA İYİ OLACAĞIZ’ Bu önlemler sonucunda rövanş karşılaşmasının çok daha dengeli geçtiğini kaydeden Başkan Uysal, “Maç berabere bitti, ancak ilk maçtaki yedi sayıyı telafi edemedik. Üzgünüz. Dört yıldır devam eden programımız çerçevesinde, yaşları 19-23 bandında genç ve yerli bir takımımız var. Bu yıl zaten bizim için tecrübe yılıydı. Önümüzdeki yıl ve bir sonraki yıl çok daha iyi olacağız ve Türkiye’mizde amatör sporların yerli sporcularla en güzel şekilde yapılabildiğini ve uluslararası başarı elde edilebildiğini göstereceğiz. Hedefimiz budur” ifadelerini kullandı.  
Muratpaşa Belediyespor’un Yunanistan takımı PAOK’u holiganların ağır baskı ve tehditleri yüzünden yenemediğini, salonda bayrak krizi yaşandığını söyleyen Ümit Uysal, “Üzgünüz, ama önümüzdeki yıl daha iyi olacağız” açıklaması yaptı.

HABERİMİZ VAR – Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda Muratpaşa Belediyespor’un Yunanistan takımı A.C PAOK ile oynadığı iki maçta yaşanan bayrak krizi ve holigan saldırılarıyla ilgili açıklama yaptı. Maç esnasında ‘taraftarın tahrik olacağı’ gerekçesiyle Türk bayrağının karşılaşmanın oynandığı salona asılmadığını dile getiren Uysal, “Bunun üzerine takımımız üzerinde ay-yıldız olan blok kırmızı formayla sahaya çıktı. Cuma günkü oynanan ilk maçta A.C. PAOK taraftarı, yaklaşık 300 holigan sahanın hemen bitişiğinde taciz, hakaret, tehdit dolu saldırılarını maç boyunca sürdürdüler” dedi.

‘AĞIR BASKI ALTINDA MAÇ OYNADIK’

Bunlara karşı herhangi bir güvenlik önlemi de olmadığını belirten Ümit Uysal, “Çocuklarımız ağır baskı ve tehdit altında maç oynadılar ve yedi sayı farkla yenildiler. Salonda yaşananlar üzerine EHF’ye, maçın gözlemcisine ve ayrıca karşılaşmanın oynandığı Veria Polis Müdürlüğü’ne durumu anlatan ve oyucularımıza yönelik saldırı ve tehdidin önlenmesi talebinde bulunan kapsamlı dilekçeler yazdık. Bunun sonucunda ikinci maçta PAOK taraftarları sahadan 4 metre kadar geriye uzaklaştırıldı ve araya güvenlik koridoru oluşturuldu” açıklaması yaptı.

‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL DAHA İYİ OLACAĞIZ’

Bu önlemler sonucunda rövanş karşılaşmasının çok daha dengeli geçtiğini kaydeden Başkan Uysal, “Maç berabere bitti, ancak ilk maçtaki yedi sayıyı telafi edemedik. Üzgünüz. Dört yıldır devam eden programımız çerçevesinde, yaşları 19-23 bandında genç ve yerli bir takımımız var. Bu yıl zaten bizim için tecrübe yılıydı. Önümüzdeki yıl ve bir sonraki yıl çok daha iyi olacağız ve Türkiye’mizde amatör sporların yerli sporcularla en güzel şekilde yapılabildiğini ve uluslararası başarı elde edilebildiğini göstereceğiz. Hedefimiz budur” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.