Umut hemşire, Antalya'da Yılın Kadını

GÜNDEM 02.02.2022 - 11:43, Güncelleme: 02.02.2022 - 11:43
 

Umut hemşire, Antalya'da Yılın Kadını

Antalya Kadın Müzesi Prof. Dr. Jale İnan 2021 Antalya Yılın Kadını Ödülü, Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği (YAGEP) Başkanı emekli hemşire Umut Araz'a verildi.

haberimizvar.net- Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 23 Kasım 2015 tarihinde kurulan Antalya Kadın Müzesi'nin, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Prof. Dr. Jale İnan'ın adını verdiği ve her yıl İnan'ın doğum gününde kutlanan Prof. Dr. Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni, bir otelde gerçekleştirildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan ile torunu Mark İnan ve çok sayıda davetli katıldı. YETİŞTİRME YURDUNDA KALAN ÇOCUKLARA KOL KANAT GERDİ ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, açılış konuşmasında Antalya Kadın Müzesi'nin projelerinden ve faaliyetlerinden bahsetti. Yeliz Gül Ege, "Jale İnan Antalya için çok önemli bir isim olmasının yanı sıra Türkiye'nin ilk arkeoloğudur. 'Yılın Kadını' ödülünü yetiştirme yurdundan büyüyerek aramıza katılan, dezavantajlıları kendisine şans kılan emekli hemşire Umut Araz'a verdik. Kendisi toplumda yetiştirme yurdunda büyüyen çocuklara kol kanat geriyor ve kurduğu dernekte insanlara destek veriyor" dedi. ZOR ZAMANLARDA SAĞLIKÇININ VE YANGINZEDELERİN YANINDA OLDU Akdeniz Üniversite Hastanesi'nde de 20 yıl hemşire olarak görev yapan Umut Araz'ın pandeminin hayatımıza girmesiyle hemen harekete geçip sağlık çalışanları için siperlik ürettiğini belirten Yeliz Gül Ege, Araz'ın Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında oluşturduğu 200 kişilik ekiple orada bulunup maddi ve manevi destekte bulunduğunu anlattı. ÖDÜLÜ KADINLARA ADADI 2021 Antalya Yılın Kadını seçilen Umut Araz ise ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Araz, “Bana layık görülen bu ödülü kadınlara adamak istiyorum. Dernek çalışmaları kapsamında sığınma evlerindeki kadınlarımıza hayatlar kuruyoruz. Kadın yaşatan ve üretendir. Kadınlar güçlü oldukça dünyanın daha güzel olacağını düşünüyorum ve tüm kız kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu. ATAV Başkanı Gül Ege, açılış konuşmasının ardından Umut Araz'a plaketini takdim etti. Plaket takdiminin ardından Gül Ege, Umut Araz ile söyleşi gerçekleştirdi.
Antalya Kadın Müzesi Prof. Dr. Jale İnan 2021 Antalya Yılın Kadını Ödülü, Yardım Gönüllüleri Eğitim ve Proje Derneği (YAGEP) Başkanı emekli hemşire Umut Araz'a verildi.

haberimizvar.net- Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 23 Kasım 2015 tarihinde kurulan Antalya Kadın Müzesi'nin, Türkiye'nin ilk kadın arkeoloğu Prof. Dr. Jale İnan'ın adını verdiği ve her yıl İnan'ın doğum gününde kutlanan Prof. Dr. Jale İnan Antalya Yılın Kadını Ödül Töreni, bir otelde gerçekleştirildi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Jale İnan'ın oğlu Hüseyin İnan ile torunu Mark İnan ve çok sayıda davetli katıldı.

YETİŞTİRME YURDUNDA KALAN ÇOCUKLARA KOL KANAT GERDİ

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, açılış konuşmasında Antalya Kadın Müzesi'nin projelerinden ve faaliyetlerinden bahsetti. Yeliz Gül Ege, "Jale İnan Antalya için çok önemli bir isim olmasının yanı sıra Türkiye'nin ilk arkeoloğudur. 'Yılın Kadını' ödülünü yetiştirme yurdundan büyüyerek aramıza katılan, dezavantajlıları kendisine şans kılan emekli hemşire Umut Araz'a verdik. Kendisi toplumda yetiştirme yurdunda büyüyen çocuklara kol kanat geriyor ve kurduğu dernekte insanlara destek veriyor" dedi.

ZOR ZAMANLARDA SAĞLIKÇININ VE YANGINZEDELERİN YANINDA OLDU

Akdeniz Üniversite Hastanesi'nde de 20 yıl hemşire olarak görev yapan Umut Araz'ın pandeminin hayatımıza girmesiyle hemen harekete geçip sağlık çalışanları için siperlik ürettiğini belirten Yeliz Gül Ege, Araz'ın Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınında oluşturduğu 200 kişilik ekiple orada bulunup maddi ve manevi destekte bulunduğunu anlattı.

ÖDÜLÜ KADINLARA ADADI

2021 Antalya Yılın Kadını seçilen Umut Araz ise ödül almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Araz, “Bana layık görülen bu ödülü kadınlara adamak istiyorum. Dernek çalışmaları kapsamında sığınma evlerindeki kadınlarımıza hayatlar kuruyoruz. Kadın yaşatan ve üretendir. Kadınlar güçlü oldukça dünyanın daha güzel olacağını düşünüyorum ve tüm kız kardeşlerime canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ATAV Başkanı Gül Ege, açılış konuşmasının ardından Umut Araz'a plaketini takdim etti. Plaket takdiminin ardından Gül Ege, Umut Araz ile söyleşi gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.