Üniversite'de hedef cazibe merkezi olmak

EĞİTİM 03.10.2023 - 09:50, Güncelleme: 03.10.2023 - 09:50
 

Üniversite'de hedef cazibe merkezi olmak

Akdeniz Üniversitesi dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE-European Association for International Education) tarafından düzenlenen EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Rotterdam/Hollanda’da gerçekleştirildi. Bu yıl 33.’sü düzenlenen ve 100'den fazla ülkeden 6700'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda Akdeniz Üniversitesi de yerini aldı. Dünya çapında düzenlenen fuarda farklı ülkelerden gelen binlerce temsilci ve akademisyenler yükseköğretimdeki yenilikleri, yeni uygulamaları ve strateji ve hedefleri tartışarak işbirliklerini güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesini temsilen fuara Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan ve Uzm. Öğr. Nuran Caner katıldı. HEDEF ULUSALARARASI CAZİBE MERKEZİ OLMAK Akdeniz Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu çalışmalar sonucunda uluslararası sıralamalarda yükselen bir ivmeye sahip olduklarını ifade etti. Uluslararası fuarlara katılımı önemsediğini söyleyen Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesinin uluslararası fuarlarda güçlü temsili hem uluslararası iş birliklerini hem de uluslararası öğrenci talebini artırıyor. Hedefimiz hem dünya sıralamasında daha da yükselmek hem de dünya üniversiteleriyle güçlü iş birliklerin yanı sıra uluslararası alanda nitelikli öğretim üyesi ve öğrenciyi üniversitemize çekmek.” diye konuştu. Çok verimli bir fuar geçirdiklerini belirten Rektör Özkan, Çin’den Amerika’ya Hindistan’dan, Ukrayna’ya çeşitli yükseköğretim kurumlarıyla ikili iş birliği için görüşmeler yapıldığından ve mevcut iş birliği halinde oldukları üniversitelerle de iş birliğinin güçlendirildiğinden bahsetti.  
Akdeniz Üniversitesi dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

haberimizvar.net-  Akdeniz Üniversitesi dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en büyük uluslararası eğitim fuarı olan EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarına katıldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, uluslararası alanda Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği (EAIE-European Association for International Education) tarafından düzenlenen EAIE 2023 Uluslararası Eğitim Konferansı ve Fuarı 26-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Rotterdam/Hollanda’da gerçekleştirildi. Bu yıl 33.’sü düzenlenen ve 100'den fazla ülkeden 6700'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda Akdeniz Üniversitesi de yerini aldı. Dünya çapında düzenlenen fuarda farklı ülkelerden gelen binlerce temsilci ve akademisyenler yükseköğretimdeki yenilikleri, yeni uygulamaları ve strateji ve hedefleri tartışarak işbirliklerini güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdi. Akdeniz Üniversitesini temsilen fuara Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın yanı sıra, Uluslararası İlişkiler Ofis Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan ve Uzm. Öğr. Nuran Caner katıldı.

HEDEF ULUSALARARASI CAZİBE MERKEZİ OLMAK

Akdeniz Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, bu çalışmalar sonucunda uluslararası sıralamalarda yükselen bir ivmeye sahip olduklarını ifade etti. Uluslararası fuarlara katılımı önemsediğini söyleyen Rektör Özkan, “Akdeniz Üniversitesinin uluslararası fuarlarda güçlü temsili hem uluslararası iş birliklerini hem de uluslararası öğrenci talebini artırıyor. Hedefimiz hem dünya sıralamasında daha da yükselmek hem de dünya üniversiteleriyle güçlü iş birliklerin yanı sıra uluslararası alanda nitelikli öğretim üyesi ve öğrenciyi üniversitemize çekmek.” diye konuştu. Çok verimli bir fuar geçirdiklerini belirten Rektör Özkan, Çin’den Amerika’ya Hindistan’dan, Ukrayna’ya çeşitli yükseköğretim kurumlarıyla ikili iş birliği için görüşmeler yapıldığından ve mevcut iş birliği halinde oldukları üniversitelerle de iş birliğinin güçlendirildiğinden bahsetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.