Üniversite'de 'Yüz Yıllık Çınar Cumhuriyet' paneli

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 26.10.2023 - 15:27, Güncelleme: 26.10.2023 - 15:27
 

Üniversite'de 'Yüz Yıllık Çınar Cumhuriyet' paneli

Alanya Üniversitesi'nde, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama etkinliği kapsamında 'Yüz Yıllık Çınar: Cumhuriyet' konulu panel düzenlendi.

haberimizvar.net- Panele, Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Saygı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut, emekli tarih öğretmeni ve Alanya Tarihi Araştırmacısı Yazar Oğuz Kurum, Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli katıldı. Akademisyenler, üniversite öğrencileri ve misafirlerin katılımı ile Cumhuriyetin 100. yılı büyük coşku ile kutlandı. Prof. Dr. Saygı moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihine ışık tutuldu. Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne büyük değişiklik ve gelişmeler yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Saygı, “Bu özel yıl, ülkemizin tarihinde, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında büyük bir dönüm noktasını temsil ediyor. Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte, eğitim, kadın hakları, hukuk ve ekonomi gibi birçok alanda önemli reformlar gerçekleştirildi. Türkiye'nin bu süreçteki başarılarını ve değişimini anlamak, kutlamak ve geleceğe dönük hedefler belirlemek ve bu alanda durmadan çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Bu özel dönemin coşkuyla ve birlik içinde kutlanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. CUMHURİYET VE ALANYA Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut, etkinlikte Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilen inkılaplar hakkında bilgi aktardı. Emekli Tarih Öğretmeni Oğuz Kurum ise konuşmasında, Cumhuriyet döneminin Alanya'sına ışık tuttu. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli de derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alanya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen panelde, konuşmacılar, Alanya Atatürk Evi'nin en kısa sürede açılmasını diledi. Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları Prof. Dr. Saygı tarafından verildi.
Alanya Üniversitesi'nde, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama etkinliği kapsamında 'Yüz Yıllık Çınar: Cumhuriyet' konulu panel düzenlendi.

haberimizvar.net- Panele, Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Saygı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut, emekli tarih öğretmeni ve Alanya Tarihi Araştırmacısı Yazar Oğuz Kurum, Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli katıldı. Akademisyenler, üniversite öğrencileri ve misafirlerin katılımı ile Cumhuriyetin 100. yılı büyük coşku ile kutlandı.

Prof. Dr. Saygı moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihine ışık tutuldu. Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne büyük değişiklik ve gelişmeler yaşandığını söyleyen Prof. Dr. Saygı, “Bu özel yıl, ülkemizin tarihinde, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında büyük bir dönüm noktasını temsil ediyor. Cumhuriyetimizin kuruluşuyla birlikte, eğitim, kadın hakları, hukuk ve ekonomi gibi birçok alanda önemli reformlar gerçekleştirildi. Türkiye'nin bu süreçteki başarılarını ve değişimini anlamak, kutlamak ve geleceğe dönük hedefler belirlemek ve bu alanda durmadan çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Bu özel dönemin coşkuyla ve birlik içinde kutlanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET VE ALANYA

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Irmak Karabulut, etkinlikte Cumhuriyet tarihinde gerçekleştirilen inkılaplar hakkında bilgi aktardı. Emekli Tarih Öğretmeni Oğuz Kurum ise konuşmasında, Cumhuriyet döneminin Alanya'sına ışık tuttu. Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli de derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alanya Üniversitesi'nde gerçekleştirilen panelde, konuşmacılar, Alanya Atatürk Evi'nin en kısa sürede açılmasını diledi. Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları Prof. Dr. Saygı tarafından verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.