Ünlü gravür baskı sanatçısı Antalya'da sergi açtı

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.04.2024 - 14:54, Güncelleme: 05.04.2024 - 14:54
 

Ünlü gravür baskı sanatçısı Antalya'da sergi açtı

ULUSAL ve uluslararası ödüllere sahip gravür baskı sanatçısı Ümit Doğan'ın eserleri Antalya'da sergileniyor.

haberimizvar.net- Sanat danışmanı ve galeri sahibi Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir özel galeride açılışı gerçekleşen sergide gravür baskı sanatını yaşatmak, yaygınlaştırmak için çaba gösteren sanatçı Ümit Doğan'ın eserleri Antalyalı sanatçı ve sanatseverle buluşturuldu. Doğan, işlerinin yoğunluğundan dolayı açılışa katılamadı. BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ İstanbul'da Çamlıca Sanat Evi'nde Türkiye'nin duayen sanatçıları Mustafa Pilevneli, Süleyman Saim Tekcam gibi özgün baskı sanatçılarıyla çalışma imkanı bulan Ümit Doğan, ilk ulusal birincilik ödülünü Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda almıştı. Doğan, ilk uluslararası ödülüne de 'Uluslararası İspanya Exlibris Yarışması'nda kavuştu. '1. Uluslararası Resim Bienali' kapsamında da başarı belgesi bulunan sanatçı Doğan'ın gravür baskı eserlerine akademisyen, güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de ilgi gösterdi. 25 eserin yer aldığı gravür baskı sergisi 15 Nisan'a kadar açık kalacak.
ULUSAL ve uluslararası ödüllere sahip gravür baskı sanatçısı Ümit Doğan'ın eserleri Antalya'da sergileniyor.

haberimizvar.net- Sanat danışmanı ve galeri sahibi Himmet Öcal'ın küratörlüğünde bir özel galeride açılışı gerçekleşen sergide gravür baskı sanatını yaşatmak, yaygınlaştırmak için çaba gösteren sanatçı Ümit Doğan'ın eserleri Antalyalı sanatçı ve sanatseverle buluşturuldu. Doğan, işlerinin yoğunluğundan dolayı açılışa katılamadı.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ

İstanbul'da Çamlıca Sanat Evi'nde Türkiye'nin duayen sanatçıları Mustafa Pilevneli, Süleyman Saim Tekcam gibi özgün baskı sanatçılarıyla çalışma imkanı bulan Ümit Doğan, ilk ulusal birincilik ödülünü Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda almıştı. Doğan, ilk uluslararası ödülüne de 'Uluslararası İspanya Exlibris Yarışması'nda kavuştu. '1. Uluslararası Resim Bienali' kapsamında da başarı belgesi bulunan sanatçı Doğan'ın gravür baskı eserlerine akademisyen, güzel sanatlar fakültesi öğrencileri de ilgi gösterdi.

25 eserin yer aldığı gravür baskı sergisi 15 Nisan'a kadar açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.