Ünlü şair Shevchenko’yu andılar

YEREL 09.03.2024 - 10:23, Güncelleme: 09.03.2024 - 10:23
 

Ünlü şair Shevchenko’yu andılar

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna Ailesi Derneği’yle, Ukraynalı şair Taras Hryhorovych Shevchenko’nun doğumunun 210’uncu yıl dönümünü Muratpaşa Belediyesi Ukrayna Kültür Parkı’nda andı.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, Ukraynalı ünlü şair Taras Hryhorovych Shevchenko’nun doğumunun 210’uncu yılı anısına tören düzenledi. Ukrayna Kültür Parkı’nda düzenlenen törene Ukrayna Ailesi Derneği üyeleri de katıldı. Başkan Uysal burada yaptığı konuşmada “Muratpaşa’mızda savaş yok, Muratpaşa’mızda barış var” dedi.  Dünyadaki bütün savaşların bir an önce bitmesini temenni eden Uysal, Shevchenko’nun Ukrayna halkına ruh veren, üst düzey edebiyat ve resim yeteneğine sahip bir sanatçı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ise Başkan Uysal ve Ukrayna Ailesi Derneği üyeleri Ukrayna Kültür Parkı’nda bulunan Taras Hryhorovych Shevchenko’nun rölyef anıtı önüne çiçekler bırakarak ünlü sanatçıyı andı. 
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ukrayna Ailesi Derneği’yle, Ukraynalı şair Taras Hryhorovych Shevchenko’nun doğumunun 210’uncu yıl dönümünü Muratpaşa Belediyesi Ukrayna Kültür Parkı’nda andı.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, Ukraynalı ünlü şair Taras Hryhorovych Shevchenko’nun doğumunun 210’uncu yılı anısına tören düzenledi. Ukrayna Kültür Parkı’nda düzenlenen törene Ukrayna Ailesi Derneği üyeleri de katıldı. Başkan Uysal burada yaptığı konuşmada “Muratpaşa’mızda savaş yok, Muratpaşa’mızda barış var” dedi. 

Dünyadaki bütün savaşların bir an önce bitmesini temenni eden Uysal, Shevchenko’nun Ukrayna halkına ruh veren, üst düzey edebiyat ve resim yeteneğine sahip bir sanatçı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ise Başkan Uysal ve Ukrayna Ailesi Derneği üyeleri Ukrayna Kültür Parkı’nda bulunan Taras Hryhorovych Shevchenko’nun rölyef anıtı önüne çiçekler bırakarak ünlü sanatçıyı andı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.