Uyarı levhası astı

GÜNDEM 27.08.2021 - 14:30, Güncelleme: 27.08.2021 - 14:30
 

Uyarı levhası astı

Samsun’un Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde temizleme aracıyla kum zambaklarını kopardığı iddia edilen Büyükşehir Belediyesi, dün sahile astığı tabelalarla halkı uyardı.

HABERİMİZVAR – İki ay önce Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde kum temizleme aracıyla kum zambaklarını kopardığı iddia edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, sahil girişine “kum zambağı doğal yetişme alanındasınız” ibaresi yazılı tabelalar astı. Geyikkoşan sahilinde koruma altındaki kum zambaklarının, temmuz ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kum temizleme aracıyla yok edildiği iddia edilmişti. TEPKİLER ÜZERİNE ZAMBAK BAKIMI Gelen tepkiler üzerine belediye ekipleri yaklaşık 20 gün sonra bölgeye giderek kum zambaklarına bakım yaparken, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kum zambaklarının koparılmasının yasak olduğunu belirterek korunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulunmuştu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta ile Bedri Yaşar da konuyu TBMM gündemine taşarak yapılanlara tepki göstermişti. BÖLGEYE UYARI LEVHALARI ASILDI Belediye, halkı uyarmak için sahile levhalar astı. Belediye tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, “Büyükşehir Belediyesi koruma altında olan kum zambaklarına zarar verilmemesi için denetimlerine devam ediyor. Nesli tükenme tehdidi altındaki kum zambaklarının ülke dışına çıkarılması suç. Ticari kazanç için sökenlere de Çevre Kanunu kapsamında 77 bin TL para cezası kesiliyor. Kum zambaklarının doğal yaşam alanı olan kıyı sahillerinde, bitkinin korunması amacıyla vatandaşları bilgilendirici ve uyarıcı tabelalar asıldı. Zambakların bulunduğu kumsallarda ateş yakılmamasını, araçla ve evcil hayvanlarla girilmemesi gerektiğine dikkat çeken yetkililer, dünya mirası bitkinin korunması için vatandaşlardan ilgi ve destek bekliyor” ifadeleri yer aldı. Kum zambaklarına zarar verdiği için belediyenin herhangi bir cezai işleme tabi tutulup tutulmadığı Samsun Çevre İl Müdürlüğü’ne soruldu. Verilen cevap, belediyeye şu ana kadar bununla ilgili bir işlem yapılmadığı yönünde oldu. 
Samsun’un Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde temizleme aracıyla kum zambaklarını kopardığı iddia edilen Büyükşehir Belediyesi, dün sahile astığı tabelalarla halkı uyardı.

HABERİMİZVAR – İki ay önce Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilinde kum temizleme aracıyla kum zambaklarını kopardığı iddia edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, sahil girişine “ kum zambağı doğal yetişme alanındasınız” ibaresi yazılı tabelalar astı. Geyikkoşan sahilinde koruma altındaki kum zambaklarının, temmuz ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kum temizleme aracıyla yok edildiği iddia edilmişti.

TEPKİLER ÜZERİNE ZAMBAK BAKIMI

Gelen tepkiler üzerine belediye ekipleri yaklaşık 20 gün sonra bölgeye giderek kum zambaklarına bakım yaparken, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, kum zambaklarının koparılmasının yasak olduğunu belirterek korunması gerektiği konusunda vatandaşlara uyarıda bulunmuştu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Erhan Usta ile Bedri Yaşar da konuyu TBMM gündemine taşarak yapılanlara tepki göstermişti.

BÖLGEYE UYARI LEVHALARI ASILDI

Belediye, halkı uyarmak için sahile levhalar astı. Belediye tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, “Büyükşehir Belediyesi koruma altında olan kum zambaklarına zarar verilmemesi için denetimlerine devam ediyor. Nesli tükenme tehdidi altındaki kum zambaklarının ülke dışına çıkarılması suç. Ticari kazanç için sökenlere de Çevre Kanunu kapsamında 77 bin TL para cezası kesiliyor. Kum zambaklarının doğal yaşam alanı olan kıyı sahillerinde, bitkinin korunması amacıyla vatandaşları bilgilendirici ve uyarıcı tabelalar asıldı. Zambakların bulunduğu kumsallarda ateş yakılmamasını, araçla ve evcil hayvanlarla girilmemesi gerektiğine dikkat çeken yetkililer, dünya mirası bitkinin korunması için vatandaşlardan ilgi ve destek bekliyor” ifadeleri yer aldı. Kum zambaklarına zarar verdiği için belediyenin herhangi bir cezai işleme tabi tutulup tutulmadığı Samsun Çevre İl Müdürlüğü’ne soruldu. Verilen cevap, belediyeye şu ana kadar bununla ilgili bir işlem yapılmadığı yönünde oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.