Üye aidatlarına af

EKONOMİ 29.03.2023 - 11:33, Güncelleme: 29.03.2023 - 11:33
 

Üye aidatlarına af

ATSO Başkanı Ali Bahar, “47 bin üyemiz 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığında faydalanabilecekler” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kamuya ait olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların aidat borçları, bunlara ait faiz, gecikme faizi, gecikme zamları yeniden yapılandırıldı. 12 Mart 2023 tarih ve 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine ödeme kolaylığı sağlandığını kaydeden Başkan Ali Bahar, “47 bin üyemiz 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığından faydalanabilecekler. Geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarının tamamı af kapsamında yer almakta ve sadece anapara ödemesi yapılabilmektedir” dedi.   9 TAKSİTE KADAR TAKSİTLENDİRİLEBİLECEK Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini belirten Başkan Bahar, “Kanun kapsamında yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimiz en fazla 9 taksite kadar anaparayı taksitlendirebilecekler. Bir takvim yılında birden fazla taksitin ödenmemesi durumunda şartların sağlanmaması sebebiyle af kapsamından çıkartılacaktır” diye konuştu.     
ATSO Başkanı Ali Bahar, “47 bin üyemiz 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığında faydalanabilecekler” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kamuya ait olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre, üyelerin oda ve borsalara olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları ve borsa tescil ücreti ile oda ve borsaların aidat borçları, bunlara ait faiz, gecikme faizi, gecikme zamları yeniden yapılandırıldı. 12 Mart 2023 tarih ve 7440 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine ödeme kolaylığı sağlandığını kaydeden Başkan Ali Bahar, “47 bin üyemiz 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarına getirilen ödeme kolaylığından faydalanabilecekler. Geçmiş dönem aidat borçlarının gecikme zamlarının tamamı af kapsamında yer almakta ve sadece anapara ödemesi yapılabilmektedir” dedi.

 

9 TAKSİTE KADAR TAKSİTLENDİRİLEBİLECEK

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin en geç 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini belirten Başkan Bahar, “Kanun kapsamında yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimiz en fazla 9 taksite kadar anaparayı taksitlendirebilecekler. Bir takvim yılında birden fazla taksitin ödenmemesi durumunda şartların sağlanmaması sebebiyle af kapsamından çıkartılacaktır” diye konuştu. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.