Uysal: Krizde dahi hız kesmiyoruz

YEREL 15.10.2019 - 11:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Uysal: Krizde dahi hız kesmiyoruz

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin 2020 bütçe performans ve stratejik planının görüşüldüğü meclis toplantısında belediyenin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermediğini belirterek, “Bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 - 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışında" dedi

haberimizvar.net Muratpaşa Belediye Meclisi, 2020 bütçe performans raporu ve Muratpaşa Belediyesi'nin 2020 - 2024 yılları arasında çalışmalarına yön verecek stratejik planını görüşmek için toplandı. Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda performans raporu ve stratejik plan, oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Uysal, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin bir kamu varlığı olduğunu söyledi. “Belediyecilik, bizim ülkemizde olduğu gibi seçim zamanı çıkıp çok flaş şeyler söylemek çabası değildir" diyen Başkan Uysal, belediyeciliğin kent sakinleri için bir hayat standardı üretme çabası olduğunun altını çizdi. Bu standardın şehrin asfaltından kaldırımına, sosyal ve kültürel hizmetlere, toplumun dezavantajlı gruplarına kadar çok geniş bir gerçekleşme alanına sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, bu gerçekleşmeden yapılacak belediyeciliğin bir anlamı olmayacağını dile getirdi. MALİYETLER ARTTI ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDİ Başkan Uysal, “Hokus pokus, şuraya şunu yapacağım, şuraya şunu dikeceğim, şurada şunu ihale edeceğimi belediyecilik sanan bir süreçten geçtik. Bu belediyecilik değil. Belediyecilik kişilerin günlük hayatıyla ilgili alınacak tedbirler ve bunun sürekliliğidir" diye konuştu. Tam da bu noktada tartışılması gereken sürdürülebilirlik kavramının bir bütçe meselesi olarak ortaya çıktığını dile getiren Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyecilikte önemli olan bir yerel yönetim düzeni kurabilmek, hayat standardını bir yerden bireye koymak ve bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey, kalıcı altyapı hizmetlerini gerçekleştirmektir. Muratpaşa'mızda doğalgaz altyapısı tamamlanan mahallelerimizde, maliyetler 4 katına çıkmasına rağmen bütçe sıkıntısı da çekmeden cadde ve sokak yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal hizmetlerde asla bir kısıtlamaya gitmiyoruz. Hizmetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Yaşlı evlerimizi, kreşlerimizi arttırma planlarımız var. 5 tane daha spor salonu yapma ve onları bir olimpik tesise bağlama planımız var." FARKLI BİR BÜTÇE Muratpaşa Belediyesi'nin bütçe uygulamasının Türkiye'nin birçok belediyesinden farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, elektronik açık eksiltme yöntemiyle satın alma yapan ve 45 günde bunun parasını ödeyen bir belediye olduklarını dile getirdi. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi'nin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermeden bütçe kalemleri içinde kısıtlamaya gidebildiğini belirten Başkan Uysal, “Üç ayda bir çeyrek bilanço alabilen tek kurumuz" dedi. Muratpaşa'nın planlı, planını uygulayan, planlarından ödün vermeden gerektiğinde kemer sıkabilen, gerektiğinde gevşetebilen tam kontrollü bir bütçe yönetimine sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 - 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışında" diye konuştu.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin 2020 bütçe performans ve stratejik planının görüşüldüğü meclis toplantısında belediyenin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermediğini belirterek, “Bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 - 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışında" dedi

haberimizvar.net Muratpaşa Belediye Meclisi, 2020 bütçe performans raporu ve Muratpaşa Belediyesi'nin 2020 - 2024 yılları arasında çalışmalarına yön verecek stratejik planını görüşmek için toplandı. Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda performans raporu ve stratejik plan, oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Uysal, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin bir kamu varlığı olduğunu söyledi. “Belediyecilik, bizim ülkemizde olduğu gibi seçim zamanı çıkıp çok flaş şeyler söylemek çabası değildir" diyen Başkan Uysal, belediyeciliğin kent sakinleri için bir hayat standardı üretme çabası olduğunun altını çizdi. Bu standardın şehrin asfaltından kaldırımına, sosyal ve kültürel hizmetlere, toplumun dezavantajlı gruplarına kadar çok geniş bir gerçekleşme alanına sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, bu gerçekleşmeden yapılacak belediyeciliğin bir anlamı olmayacağını dile getirdi.

MALİYETLER ARTTI ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDİ

Başkan Uysal, “Hokus pokus, şuraya şunu yapacağım, şuraya şunu dikeceğim, şurada şunu ihale edeceğimi belediyecilik sanan bir süreçten geçtik. Bu belediyecilik değil. Belediyecilik kişilerin günlük hayatıyla ilgili alınacak tedbirler ve bunun sürekliliğidir" diye konuştu. Tam da bu noktada tartışılması gereken sürdürülebilirlik kavramının bir bütçe meselesi olarak ortaya çıktığını dile getiren Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Belediyecilikte önemli olan bir yerel yönetim düzeni kurabilmek, hayat standardını bir yerden bireye koymak ve bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey, kalıcı altyapı hizmetlerini gerçekleştirmektir. Muratpaşa'mızda doğalgaz altyapısı tamamlanan mahallelerimizde, maliyetler 4 katına çıkmasına rağmen bütçe sıkıntısı da çekmeden cadde ve sokak yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal hizmetlerde asla bir kısıtlamaya gitmiyoruz. Hizmetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Yaşlı evlerimizi, kreşlerimizi arttırma planlarımız var. 5 tane daha spor salonu yapma ve onları bir olimpik tesise bağlama planımız var."

FARKLI BİR BÜTÇE

Muratpaşa Belediyesi'nin bütçe uygulamasının Türkiye'nin birçok belediyesinden farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, elektronik açık eksiltme yöntemiyle satın alma yapan ve 45 günde bunun parasını ödeyen bir belediye olduklarını dile getirdi. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi'nin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermeden bütçe kalemleri içinde kısıtlamaya gidebildiğini belirten Başkan Uysal, “Üç ayda bir çeyrek bilanço alabilen tek kurumuz" dedi. Muratpaşa'nın planlı, planını uygulayan, planlarından ödün vermeden gerektiğinde kemer sıkabilen, gerektiğinde gevşetebilen tam kontrollü bir bütçe yönetimine sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 - 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışında" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.