'Uyuşturucu baronlarının dumanını attırdık'

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.01.2024 - 14:56, Güncelleme: 23.01.2024 - 15:27
 

'Uyuşturucu baronlarının dumanını attırdık'

Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya'da uyuşturucu baronu denilen bir organizenin Antalya'da söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Tek tük vardı dumanını arttırdık onların" dedi. 2023'te terörle mücadele kapsamında 142 operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Çevik, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 96 kişiyi yakalayıp, ülkelerine teslim ettiklerini söyledi.

  haberimizvar.net- Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya'da terörle mücadelede 2023 yılında gerçekleştirdikleri 142 operasyonda  gözaltına alınan 355 kişiden 18'nin tutuklandığını, 72'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, Interpol tarafından aranan 96 kişiyi yakalayıp ülkelerine teslim edilmesini sağladıklarını söyledi. "Uyuşturucu baron dediğimiz bir organize ilimizde söz konusu değil" diyen Orhan Çevik, " Tek tük vardı dumanını attırdık onların" şeklinde konuştu. 8 bin 569 NARKOTİK OPERASYONU   Antalya polisinin narkotik konusunda 8 bin 569 operasyonda 9 bin 584 kişiyi gözaltı yaptığını bildiren Çevik, "Bunlardan 960'ı tutuklandı, 519'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı" şeklinde konuştu. Narkotik operasyonlarında 147 kilo eroin, 61 kilo metamfetamin, 18 kilo kokain, 538 kilo esrar, çok sayıda hap ve bitki türlerini ele geçirdiklerini vurgulayan Çevik, Antalya'da uyuşturucu ile mücadelede büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları söyledi: " Bu işten usanmayacağız, bu işin kökünü kazıyıncaya kadar devam edeceğiz. Bu işten zarar gören evladını bulaştırmış ailelerle temas halindeyiz. Kıymetli bilgiler alıyoruz kendilerinden. NARFAS dediğimiz bir uygulama var ve uyuşturucu konusunda yapılan tüm ihbarlar, işlemler bu sisteme kaydediliyor. Bunun büyük bir katkısını görüyoruz. Torbacılar dediğimiz bu serserilerin nerelerde bu işi yaptıkları, tüm bilgiler bu sisteme girmek suretiyle cebimizde taşıdığımız not defteri gibi. Uyuşturucu baron dediğimiz bir organize ilimizde söz konusu değil. Tek tük vardı, dumanını arttırdık onların. Şimdi onlardan eser kalmadı" şeklinde konuştu.
Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya'da uyuşturucu baronu denilen bir organizenin Antalya'da söz konusu olmadığını vurgulayarak, "Tek tük vardı dumanını arttırdık onların" dedi. 2023'te terörle mücadele kapsamında 142 operasyon gerçekleştirdiklerini belirten Çevik, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 96 kişiyi yakalayıp, ülkelerine teslim ettiklerini söyledi.

  haberimizvar.net- Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya'da terörle mücadelede 2023 yılında gerçekleştirdikleri 142 operasyonda  gözaltına alınan 355 kişiden 18'nin tutuklandığını, 72'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, Interpol tarafından aranan 96 kişiyi yakalayıp ülkelerine teslim edilmesini sağladıklarını söyledi. "Uyuşturucu baron dediğimiz bir organize ilimizde söz konusu değil" diyen Orhan Çevik, " Tek tük vardı dumanını attırdık onların" şeklinde konuştu.

8 bin 569 NARKOTİK OPERASYONU

  Antalya polisinin narkotik konusunda 8 bin 569 operasyonda 9 bin 584 kişiyi gözaltı yaptığını bildiren Çevik, "Bunlardan 960'ı tutuklandı, 519'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı" şeklinde konuştu. Narkotik operasyonlarında 147 kilo eroin, 61 kilo metamfetamin, 18 kilo kokain, 538 kilo esrar, çok sayıda hap ve bitki türlerini ele geçirdiklerini vurgulayan Çevik, Antalya'da uyuşturucu ile mücadelede büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, şunları söyledi: " Bu işten usanmayacağız, bu işin kökünü kazıyıncaya kadar devam edeceğiz. Bu işten zarar gören evladını bulaştırmış ailelerle temas halindeyiz. Kıymetli bilgiler alıyoruz kendilerinden. NARFAS dediğimiz bir uygulama var ve uyuşturucu konusunda yapılan tüm ihbarlar, işlemler bu sisteme kaydediliyor. Bunun büyük bir katkısını görüyoruz. Torbacılar dediğimiz bu serserilerin nerelerde bu işi yaptıkları, tüm bilgiler bu sisteme girmek suretiyle cebimizde taşıdığımız not defteri gibi. Uyuşturucu baron dediğimiz bir organize ilimizde söz konusu değil. Tek tük vardı, dumanını arttırdık onların. Şimdi onlardan eser kalmadı" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.