Vakıflar kiracılarını sokağa atıyor

GÜNDEM 04.10.2023 - 10:29, Güncelleme: 04.10.2023 - 10:35
 

Vakıflar kiracılarını sokağa atıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sahibi olduğu bin civarındaki taşınmazda ikamet eden vatandaşa tahliye yazısı göndererek, taşınmazları boşaltmalarını istedi. İktidarın konut sorununa çare ararken, Antalya'da Vakıflar kiracısı vatandaşların sokağa terk edilmek istendiğini öne süren CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a verdiği soru önergesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Arı, önergesinde Bakan Ersoy'a, "Bu insanların yerlerinden edilme amacı nedir" diye sordu

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Önergesinde, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sahibi bulunduğu taşınmazlarda yaklaşık 1000 civarında kiracı olarak ikamet eden vatandaşımıza tahliye yazısı gönderilmiştir. Gönderilen yazıda kayıtlı taşınmaz için sözleşme ve meri mevzuat çerçevesinde 2024 yılı kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, taşınmazların 31.12.2023 tarihi itibarıyla boşaltılmasını, boşaltılmaması halinde ise 2886 sayılı yasanın 5737 sayılı yasayla değişik 75. maddesine istinaden mülki amirlik maarifetiyle tahliyesinin sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNDEN ATILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA… CHP’Lİ Arı; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, enflasyonun TUİK’e göre bile oranının yıllık olarak 61,53 olduğu yüksek enflasyon ortamında, emeklilerinizin birçoğunun 7.500 TL maaş aldığı ve asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu düşünüldüğünde vatandaşlarımız evlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmektedir. Bu insanların yerlerinden edilme amacı nedir? Ülkemizin genelinde kira oranlarının çok yüksek meblağlara ulaştığı bu oranın Antalya gibi büyükşehirlerde daha da yüksek olduğu düşünüldüğünde bu insanların içine düşecekleri ekonomik-psikolojik durum hiç mi göz önünde bulundurulmamıştır” dedi  İKTİDAR KONUT İHTİYACINA ÇARE ARARKEN, DİĞER TARAFTAN VATANDAŞIMIZ SOKAĞA TERKEDİLMEKTEDİR. Arı; “İktidarın zaman zaman yüksek kiralar nedeniyle konut ihtiyacını karşılayabilmek için çare aradıklarına çözüm yolu bulmaya çalıştıklarına dair açıklamaları var iken, genellikle ekonomik durumu zayıf olması nedeniyle bu taşınmazlarda oturan vatandaşlarımızın (Emekli, İşçi, İşsiz, Öğrenci) vakıflar idaresi tarafından tahliye edilerek bir anlamda kapı önüne konulmak istenmesi zaten mevcutta var olan uygun konut ihtiyacını daha da arttıracaktır. İhtiyaç sahibi bu vatandaşlar konutlardan çıksalar ne olacaktır?  Yeni ev bulmaları mümkün değildir. Bir anlamda sokağa terkedilmektedirler. Diğer tarafta ise az kira aldığını düşünen mülk sahipleri var iken, diğer tarafta bulundukları yerlerden çıkmaları durumunda yeni kiralarını ödeyemeyecek durumda olan insanlar olduğu düşünüldüğünde, taşınmazlardan çıkması istenen vatandaşlarımız ne yapacaklardır” dedi. CHP’li Arı; önergesinin sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a su soruları yöneltmiştir. 1. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sahibi olduğu taşınmazlarda kiracı konumunda ikamet eden insanların çıkarılmasındaki amaç nedir? 2. Bu taşınmazlarda ikamet eden vatandaşlarımız buraları boşalttığında bu taşınmazlar daha yüksek kiralar karşılığında mı kiraya verilecektir? 3. Vatandaşlarımızdan boşaltmaları istenen taşınmazların satılması söz konusu mudur? 4. Taşınmazları boşaltmaları istenen vatandaşlarımız çok düşük gelirleriyle bu yüksek kiraları nasıl karşılayacaklardır?
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün sahibi olduğu bin civarındaki taşınmazda ikamet eden vatandaşa tahliye yazısı göndererek, taşınmazları boşaltmalarını istedi. İktidarın konut sorununa çare ararken, Antalya'da Vakıflar kiracısı vatandaşların sokağa terk edilmek istendiğini öne süren CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, konuyu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a verdiği soru önergesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Arı, önergesinde Bakan Ersoy'a, "Bu insanların yerlerinden edilme amacı nedir" diye sordu

haberimizvar.net- CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Önergesinde, “ Kültür ve Turizm Bakanlığı Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün sahibi bulunduğu taşınmazlarda yaklaşık 1000 civarında kiracı olarak ikamet eden vatandaşımıza tahliye yazısı gönderilmiştir. Gönderilen yazıda kayıtlı taşınmaz için sözleşme ve meri mevzuat çerçevesinde 2024 yılı kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, taşınmazların 31.12.2023 tarihi itibarıyla boşaltılmasını, boşaltılmaması halinde ise 2886 sayılı yasanın 5737 sayılı yasayla değişik 75. maddesine istinaden mülki amirlik maarifetiyle tahliyesinin sağlanacağı ifade edilmektedir.” dedi

VATANDAŞLARIMIZ EVLERİNDEN ATILMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA…

CHP’Lİ Arı; “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında, enflasyonun TUİK’e göre bile oranının yıllık olarak 61,53 olduğu yüksek enflasyon ortamında, emeklilerinizin birçoğunun 7.500 TL maaş aldığı ve asgari ücretin 11 bin 402 TL olduğu düşünüldüğünde vatandaşlarımız evlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya gelmektedir. Bu insanların yerlerinden edilme amacı nedir?

Ülkemizin genelinde kira oranlarının çok yüksek meblağlara ulaştığı bu oranın Antalya gibi büyükşehirlerde daha da yüksek olduğu düşünüldüğünde bu insanların içine düşecekleri ekonomik-psikolojik durum hiç mi göz önünde bulundurulmamıştır” dedi 

İKTİDAR KONUT İHTİYACINA ÇARE ARARKEN, DİĞER TARAFTAN VATANDAŞIMIZ SOKAĞA TERKEDİLMEKTEDİR.

Arı; “İktidarın zaman zaman yüksek kiralar nedeniyle konut ihtiyacını karşılayabilmek için çare aradıklarına çözüm yolu bulmaya çalıştıklarına dair açıklamaları var iken, genellikle ekonomik durumu zayıf olması nedeniyle bu taşınmazlarda oturan vatandaşlarımızın (Emekli, İşçi, İşsiz, Öğrenci) vakıflar idaresi tarafından tahliye edilerek bir anlamda kapı önüne konulmak istenmesi zaten mevcutta var olan uygun konut ihtiyacını daha da arttıracaktır. İhtiyaç sahibi bu vatandaşlar konutlardan çıksalar ne olacaktır?  Yeni ev bulmaları mümkün değildir. Bir anlamda sokağa terkedilmektedirler.

Diğer tarafta ise az kira aldığını düşünen mülk sahipleri var iken, diğer tarafta bulundukları yerlerden çıkmaları durumunda yeni kiralarını ödeyemeyecek durumda olan insanlar olduğu düşünüldüğünde, taşınmazlardan çıkması istenen vatandaşlarımız ne yapacaklardır” dedi.

CHP’li Arı; önergesinin sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a su soruları yöneltmiştir.

1. Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sahibi olduğu taşınmazlarda kiracı konumunda ikamet eden insanların çıkarılmasındaki amaç nedir?

2. Bu taşınmazlarda ikamet eden vatandaşlarımız buraları boşalttığında bu taşınmazlar daha yüksek kiralar karşılığında mı kiraya verilecektir?

3. Vatandaşlarımızdan boşaltmaları istenen taşınmazların satılması söz konusu mudur?

4. Taşınmazları boşaltmaları istenen vatandaşlarımız çok düşük gelirleriyle bu yüksek kiraları nasıl karşılayacaklardır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.