Vakıflar kiralara yüzde 700 zam yaptı

YEREL 28.11.2023 - 13:32, Güncelleme: 28.11.2023 - 13:32
 

Vakıflar kiralara yüzde 700 zam yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kira zamlarına getirilen yüzde 25 sınırını takmayarak, kiracılarına yüzde 700 oranında zam yapıldığını belirten ihtarname gönderdiği bildiriliyor. Vakıfların fahiş kira zammı Antalya'daki kiracılarını da zor durumda bıraktı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça dile getirdiği fahiş kira fiyatlarına bir kamu kurumun olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün uymadığı, kiracılarına yüzde 700 oranında zam yaptığı bildiriliyor. Zamma rağmen bazı vakıf kiracılarının ödemeleri eski miktarlar üzerinden yaptıkları da belirtiliyor. Vakıfların yüzde 700 oranındaki kira atışı Antalya'da kiracılarına zor durumu sokarken, yüksek enflasyondan en çok etkilenen kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki tartışmalar üzücü boyutlara, hatta cinayetlere kadar gidiyor. Hükümetin fahiş kira fiyatlarını düşürmeye yönelik adımlarının Vakıflar gibi kamu kurumlarının dikkat almayışı tartışmaları alevlendiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada kiracı vatandaş ile arasında geçen diyalogu şöyle aktarmıştı: "Dedi ki -Kiracıyım 2 bin 500 lira veriyorum, şimdi kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı. Ya verirsin ya evden çıkarsın-Şimdi insaf ! Herhalde o ev sahibi şimdi dinliyordur beni. ona -sende vicdan var mı- diye sormak durumundayım"
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kira zamlarına getirilen yüzde 25 sınırını takmayarak, kiracılarına yüzde 700 oranında zam yapıldığını belirten ihtarname gönderdiği bildiriliyor. Vakıfların fahiş kira zammı Antalya'daki kiracılarını da zor durumda bıraktı.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıkça dile getirdiği fahiş kira fiyatlarına bir kamu kurumun olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün uymadığı, kiracılarına yüzde 700 oranında zam yaptığı bildiriliyor. Zamma rağmen bazı vakıf kiracılarının ödemeleri eski miktarlar üzerinden yaptıkları da belirtiliyor.

Vakıfların yüzde 700 oranındaki kira atışı Antalya'da kiracılarına zor durumu sokarken, yüksek enflasyondan en çok etkilenen kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki tartışmalar üzücü boyutlara, hatta cinayetlere kadar gidiyor. Hükümetin fahiş kira fiyatlarını düşürmeye yönelik adımlarının Vakıflar gibi kamu kurumlarının dikkat almayışı tartışmaları alevlendiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada kiracı vatandaş ile arasında geçen diyalogu şöyle aktarmıştı: "Dedi ki -Kiracıyım 2 bin 500 lira veriyorum, şimdi kiramı 7 bin 500 liraya çıkardı. Ya verirsin ya evden çıkarsın-Şimdi insaf ! Herhalde o ev sahibi şimdi dinliyordur beni. ona -sende vicdan var mı- diye sormak durumundayım"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.