Vali Şahin vatandaşları uyardı: Gün boyu devam edecek

GÜNDEM 13.02.2024 - 12:34, Güncelleme: 13.02.2024 - 12:34
 

Vali Şahin vatandaşları uyardı: Gün boyu devam edecek

Antalya’nın merkez ilçelerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. İlgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Vali Şahin, yağışların gün boyu devam edeceğini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Muratpaşa ve Kepez başta olmak üzere merkez ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Şiddetli yağış sonrası bazı mahallelerde sel ve su baskınları yaşandı. Vali Hulusi Şahin, Dün gece saat 01:00’den başlayan yoğun yağmurun yer yer dolu ile beraber Antalya merkez ilçelerinde su baskınları ve taşkınlara sebep olduğunu belirterek, yağışların gün boyu da devam edeceğini vurguladı. Bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oluştuğunu dile getiren Vali Şahin, “Yollarımızda, alt geçitlerde ciddi su birikintilerinin olduğu aksamalar meydana geldi” dedi.   ‘BİN 500 CİVARINDA 112 İHBARI’  Trafik aksamaları yaşandığını da ekleyen Şahin, “Bin 500 civarında 112 ihbarı aldık. Bunlar büyük oranda ev ve iş yeri su baskınları şeklindeydi. Kamu kuruluşlarımızdan Muratpaşa İlçe Müdürlüğümüzde hizmet veremiyoruz. Okullar hepinizin bildiği gibi tatil. Antalyalılar’a geçmiş olsun. Bu gece zor bir geceydi. Hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. AFAD ve belediye ekiplerimizin iş makineleri sahada. Bir taraftan da Defterdarlık ekiplerimiz hasar tespit yapıyorlar. Hayatın en kısa zamanda normale dönmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu.  ‘EKSİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ’  Sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip eden Vali Şahin, akabinde Kepez Devlet Hastanesi’ne geçti. Hastanenin giderlerinde geri basmalardan kaynaklanan problemler yaşandığına değinen Şahin, “Laboratuvar ve tomografide görüntüleme cihazlarında problem var. Onun dışında bir problem yok. Alternatifleri devre alınmış; poliklinikler, acil ve yoğun bakım aktif olarak çalışıyor. Bahsi geçen laboratuvarın eksiğini çözmek için de hem diğer hastanelerden destek alıyoruz, aynı zamanda acilin laboratuvarını kullanarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Eksikleri de hızlı bir şekilde tamamlayacağız” şeklinde konuştu. 
Antalya’nın merkez ilçelerinde etkili olan sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. İlgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri aldığını kaydeden Vali Şahin, yağışların gün boyu devam edeceğini söyledi.

haberimizvar.net- Antalya’nın Muratpaşa ve Kepez başta olmak üzere merkez ilçelerinde etkili olan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Şiddetli yağış sonrası bazı mahallelerde sel ve su baskınları yaşandı. Vali Hulusi Şahin, Dün gece saat 01:00’den başlayan yoğun yağmurun yer yer dolu ile beraber Antalya merkez ilçelerinde su baskınları ve taşkınlara sebep olduğunu belirterek, yağışların gün boyu da devam edeceğini vurguladı. Bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oluştuğunu dile getiren Vali Şahin, “Yollarımızda, alt geçitlerde ciddi su birikintilerinin olduğu aksamalar meydana geldi” dedi.  

‘BİN 500 CİVARINDA 112 İHBARI’ 

Trafik aksamaları yaşandığını da ekleyen Şahin, “Bin 500 civarında 112 ihbarı aldık. Bunlar büyük oranda ev ve iş yeri su baskınları şeklindeydi. Kamu kuruluşlarımızdan Muratpaşa İlçe Müdürlüğümüzde hizmet veremiyoruz. Okullar hepinizin bildiği gibi tatil. Antalyalılar’a geçmiş olsun. Bu gece zor bir geceydi. Hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. AFAD ve belediye ekiplerimizin iş makineleri sahada. Bir taraftan da Defterdarlık ekiplerimiz hasar tespit yapıyorlar. Hayatın en kısa zamanda normale dönmesi için gerekli çalışmaları yapacağız” diye konuştu. 

‘EKSİKLERİ TAMAMLAYACAĞIZ’ 

Sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip eden Vali Şahin, akabinde Kepez Devlet Hastanesi’ne geçti. Hastanenin giderlerinde geri basmalardan kaynaklanan problemler yaşandığına değinen Şahin, “Laboratuvar ve tomografide görüntüleme cihazlarında problem var. Onun dışında bir problem yok. Alternatifleri devre alınmış; poliklinikler, acil ve yoğun bakım aktif olarak çalışıyor. Bahsi geçen laboratuvarın eksiğini çözmek için de hem diğer hastanelerden destek alıyoruz, aynı zamanda acilin laboratuvarını kullanarak hizmet vermeye devam ediyoruz. Eksikleri de hızlı bir şekilde tamamlayacağız” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.