Vali Şahin'den 8 Mart mesajı

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2024 - 17:29, Güncelleme: 07.03.2024 - 17:29
 

Vali Şahin'den 8 Mart mesajı

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şahin, 8 Mart mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bilge Kağan Kitabesinde yer alan İl Bilge Hatun'dan, İskitler'de devlet yöneten Tomris Hatun'a, anaerkil toplum yapımızın sembolü Umay Ana mitinden, son büyük zaferimizin sembol kahramanı Nene Hatun'a, kadınlarımız, Türk tarihindeki sayfaları altın harflerle süslemişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünyada her şey kadının eseridir' sözü, tarihimizde ve töremizde kadının yerinin de kadına bakış açımızın da özetidir. Hiç şüphesiz kadınlarımız, şanlı tarihimiz boyunca baş tacımız olmuştur. Anne olarak, eş olarak, eşit olarak baş tacımız olmaya, ailemizin, toplumumuzun sigortası olmaya devam edeceklerdir. Son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alan, toplumsal hayatta daha aktif rol oynayan kadınlarımız, tıpkı tarihte olduğu gibi, bugün de ülkemizi gururlandıran büyük başarılara imza atmaktadır. İnanıyorum ki, çalışmaya, üretmeye ve daha büyük başarılara imza atmaya devam edecekler. Bu konuda devlet olarak, kadınlarımızın her alanda daha aktif olmaları için her türlü desteği veriyor ve tüm kapıları açıyoruz. Buna karşın, günümüzde kadınlarımızın maruz kaldığı ve toplumumuzu da derinden etkileyen şiddet ve baskıları önlemek amacıyla, her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Temenni ediyorum ki, Atatürk'ün 'Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır' sözü şiarımız olsun. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, Türkiye Yüzyılını huzur ve mutluluk üzerine inşa edelim. Ülkümüz, mutlu aile, güçlü ülke olsun. Tarihimizden alacağımız ilhamla, bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu arzu ve inançla, yaşam mücadelesinin her safhasında fedakârca yanımızda yer alan, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."
Antalya Valisi Hulusi Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

haberimizvar.net- Antalya Valisi Hulusi Şahin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şahin, 8 Mart mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bilge Kağan Kitabesinde yer alan İl Bilge Hatun'dan, İskitler'de devlet yöneten Tomris Hatun'a, anaerkil toplum yapımızın sembolü Umay Ana mitinden, son büyük zaferimizin sembol kahramanı Nene Hatun'a, kadınlarımız, Türk tarihindeki sayfaları altın harflerle süslemişlerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünyada her şey kadının eseridir' sözü, tarihimizde ve töremizde kadının yerinin de kadına bakış açımızın da özetidir. Hiç şüphesiz kadınlarımız, şanlı tarihimiz boyunca baş tacımız olmuştur. Anne olarak, eş olarak, eşit olarak baş tacımız olmaya, ailemizin, toplumumuzun sigortası olmaya devam edeceklerdir.

Son yıllarda giderek artan bir şekilde sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarda yer alan, toplumsal hayatta daha aktif rol oynayan kadınlarımız, tıpkı tarihte olduğu gibi, bugün de ülkemizi gururlandıran büyük başarılara imza atmaktadır. İnanıyorum ki, çalışmaya, üretmeye ve daha büyük başarılara imza atmaya devam edecekler. Bu konuda devlet olarak, kadınlarımızın her alanda daha aktif olmaları için her türlü desteği veriyor ve tüm kapıları açıyoruz.

Buna karşın, günümüzde kadınlarımızın maruz kaldığı ve toplumumuzu da derinden etkileyen şiddet ve baskıları önlemek amacıyla, her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz. Temenni ediyorum ki, Atatürk'ün 'Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır' sözü şiarımız olsun. Kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla genciyle, Türkiye Yüzyılını huzur ve mutluluk üzerine inşa edelim. Ülkümüz, mutlu aile, güçlü ülke olsun. Tarihimizden alacağımız ilhamla, bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.

Bu arzu ve inançla, yaşam mücadelesinin her safhasında fedakârca yanımızda yer alan, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.