Vali Yazıcı hasat yaptı

YEREL 30.09.2021 - 13:26, Güncelleme: 30.09.2021 - 13:26
 

Vali Yazıcı hasat yaptı

Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan, tadı ve kokusuyla ön plana çıkan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Korkuteli Bayat Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Vali Yazıcı'ya Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti. Vali Yazıcı hasadını gerçekleştirdiği Karyağdı armuduyla ilgili bahçe sahibi ve bölge çiftçilerinden bilgi aldı. Bölge çiftçisi Ali Kartop'un Bayat Mahallesindeki 1991 yılı tesisli 15 dekarlık bahçesinde gerçekleştirilen ilk hasatta konuşan Vali Yazıcı, “Karyağdı armudu bölgemiz için, bölge çiftçimiz için büyük öneme sahip bir tarım ürünü. Coğrafi işaretinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından önem arz ediyor. Çiftçilerimizden aldığımız bilgilere göre özellikle tadı ve kokusuyla ön plana çıkan Karyağdı armudunun inşallah bilinirliğini daha da artırıp bu konuda markalaşacağız. Özellikle kadim bir tarım şehri olan Antalya'mızda coğrafi işaret tescili almış tarım ürünlerinin olması önemli. İnşallah bu tür ürünlerimizin sayısını artırarak tarımdan, sanayiye birçok alanda ön plana çıkacağız. Bugün ilk hasadımızı bölge çiftçimiz Ali Kartop'un bahçesinde gerçekleştirdik. Birliğimiz daim, hasadımız bereketli olsun" dedi. Hasat sonrası bahçe sahibi Ali Kartop ve bölge çiftçileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı ve bol bereketli hasatlar diledi. Yıllık 60,410 ton ile Antalya'da armut üretiminin yüzde 91'ini karşılayan Korkuteli, Türkiye'de toplam armut üretiminin de yüzde 11'ini karşılıyor. Antalya'nın coğrafi işaretli ürünü olan Karyağdı armudundan ise yıllık 25 bin ton üretim yapılıyor. Kendine özgü tadı ve kokusu ile ön plana çıkan ve 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillenen Karyağdı armudu, çekirdek etrafındaki kumsu yapısının olmaması ve şeker oranının yüksekliğiyle de ön plana çıkıyor.
Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yetiştirilen ve Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan coğrafi işaret alan, tadı ve kokusuyla ön plana çıkan karyağdı armudunun hasadını gerçekleştirdi.

haberimizvar.net-  Korkuteli Bayat Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Vali Yazıcı'ya Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer İşlek ve beraberindeki heyet eşlik etti. Vali Yazıcı hasadını gerçekleştirdiği Karyağdı armuduyla ilgili bahçe sahibi ve bölge çiftçilerinden bilgi aldı.

Bölge çiftçisi Ali Kartop'un Bayat Mahallesindeki 1991 yılı tesisli 15 dekarlık bahçesinde gerçekleştirilen ilk hasatta konuşan Vali Yazıcı, “Karyağdı armudu bölgemiz için, bölge çiftçimiz için büyük öneme sahip bir tarım ürünü. Coğrafi işaretinin alınması hem ilçenin tanıtımı hem de ürünün ticari değeri açısından önem arz ediyor. Çiftçilerimizden aldığımız bilgilere göre özellikle tadı ve kokusuyla ön plana çıkan Karyağdı armudunun inşallah bilinirliğini daha da artırıp bu konuda markalaşacağız. Özellikle kadim bir tarım şehri olan Antalya'mızda coğrafi işaret tescili almış tarım ürünlerinin olması önemli. İnşallah bu tür ürünlerimizin sayısını artırarak tarımdan, sanayiye birçok alanda ön plana çıkacağız. Bugün ilk hasadımızı bölge çiftçimiz Ali Kartop'un bahçesinde gerçekleştirdik. Birliğimiz daim, hasadımız bereketli olsun" dedi.

Hasat sonrası bahçe sahibi Ali Kartop ve bölge çiftçileriyle sohbet eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı ve bol bereketli hasatlar diledi. Yıllık 60,410 ton ile Antalya'da armut üretiminin yüzde 91'ini karşılayan Korkuteli, Türkiye'de toplam armut üretiminin de yüzde 11'ini karşılıyor. Antalya'nın coğrafi işaretli ürünü olan Karyağdı armudundan ise yıllık 25 bin ton üretim yapılıyor. Kendine özgü tadı ve kokusu ile ön plana çıkan ve 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillenen Karyağdı armudu, çekirdek etrafındaki kumsu yapısının olmaması ve şeker oranının yüksekliğiyle de ön plana çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.