Vali Yazıcı OSB'de

GÜNDEM 28.07.2022 - 12:37, Güncelleme: 28.07.2022 - 12:37
 

Vali Yazıcı OSB'de

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Yerli ve milli üretim yapan firmalarla gurur duyduğunu söyleyen Vali Yazıcı, katma değerli ürünlerle Antalya'ya katkı sunmaya, değer kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

haberimizvar.net- Vali Ersin Yazıcı, OSB'de faaliyet gösteren mermer, cam ve kimsayal ürün üreten firmaları ziyaret ederek yetkililerinden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Antalya'nın Türkiye'nin önemli bir üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, alanında lider firmaların gurur ve övünç kaynağı olduklarını belirtti. 'DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTACAĞIZ' Ülkemizde son dönemlerde bilimsel alt yapının desteğiyle Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların artarak, katma değeri yüksek ürünler ortaya konduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Yerli ve Milli firmalarımızla gurur duyuyorum. Yerli firmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor ve kaliteleriyle de diğer ülkelerin dikkatini çekiyorlar. Üretilen ürünlerle dışa bağımlılığımızı azaltıp katma değer sağlayarak hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız" dedi. KALİFİYE ELEMAN SORUNU Ziyaretler sırasında firma sahiplerinin kalifiye eleman sıkıntısını dile getirmesi üzerine Vali Yazıcı, bu konuda yoğun şekilde çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Vali Yazıcı, "Kalifiye eleman bulmak son zamanlarda zorlaştı. Bununla ilgili çalışmalar yürütüyorum. Şehrimizde uygulamaya başladığımız AHENK projesi kapsamında özellikle meslek liselerimizi ziyaret ederek buradaki gençlerimizin eğitimini yerinde inceliyor ve görüyorum. Gençlerimizin iyi eğitim almış, kaliteli ve nitelikli gençler olarak yetişmesini istiyoruz. Bunları sağlayamazsan gençlerimizi iyi eğitemezsek hiçbir şeyin önemi yok" dedi. 'EKONOMİYE KATKI KOYANLARIN YANINDAYIZ' Firmanın ihracattaki başarısına da değinen Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti; "Antalya'mız ülkemizin en önemli üretim merkezlerinin başında gelmekte. Antalya'da ihracata katkı sunan çok sayıda firmamız var. Üretime katkı sunan firmalarımızın sayısını daha da arttırmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim imkânlarıyla donatılmış bu tür tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizle dünya pazarında daha çok yer almaya, üretmeye devam edeceğiz. Üreten, ülkemiz ve Antalya'mızın ekonomisine değer katan firmalarımızın daima yanındayız."(DHA)  
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti. Yerli ve milli üretim yapan firmalarla gurur duyduğunu söyleyen Vali Yazıcı, katma değerli ürünlerle Antalya'ya katkı sunmaya, değer kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

haberimizvar.net- Vali Ersin Yazıcı, OSB'de faaliyet gösteren mermer, cam ve kimsayal ürün üreten firmaları ziyaret ederek yetkililerinden üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Antalya'nın Türkiye'nin önemli bir üretim merkezi olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, alanında lider firmaların gurur ve övünç kaynağı olduklarını belirtti.


'DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI AZALTACAĞIZ'

Ülkemizde son dönemlerde bilimsel alt yapının desteğiyle Ar-Ge ve inovasyon odaklı çalışmaların artarak, katma değeri yüksek ürünler ortaya konduğunu vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, "Yerli ve Milli firmalarımızla gurur duyuyorum. Yerli firmalarımızın sayısı her geçen gün artıyor ve kaliteleriyle de diğer ülkelerin dikkatini çekiyorlar. Üretilen ürünlerle dışa bağımlılığımızı azaltıp katma değer sağlayarak hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız" dedi.

KALİFİYE ELEMAN SORUNU

Ziyaretler sırasında firma sahiplerinin kalifiye eleman sıkıntısını dile getirmesi üzerine Vali Yazıcı, bu konuda yoğun şekilde çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Vali Yazıcı, "Kalifiye eleman bulmak son zamanlarda zorlaştı. Bununla ilgili çalışmalar yürütüyorum. Şehrimizde uygulamaya başladığımız AHENK projesi kapsamında özellikle meslek liselerimizi ziyaret ederek buradaki gençlerimizin eğitimini yerinde inceliyor ve görüyorum. Gençlerimizin iyi eğitim almış, kaliteli ve nitelikli gençler olarak yetişmesini istiyoruz. Bunları sağlayamazsan gençlerimizi iyi eğitemezsek hiçbir şeyin önemi yok" dedi.

'EKONOMİYE KATKI KOYANLARIN YANINDAYIZ'

Firmanın ihracattaki başarısına da değinen Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Antalya'mız ülkemizin en önemli üretim merkezlerinin başında gelmekte. Antalya'da ihracata katkı sunan çok sayıda firmamız var. Üretime katkı sunan firmalarımızın sayısını daha da arttırmak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Organize Sanayi Bölgesi'nde birçok farklı alanda faaliyet gösteren firmamız var. Son teknoloji üretim imkânlarıyla donatılmış bu tür tesislerin varlığı bizleri gururlandırıyor. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimizle dünya pazarında daha çok yer almaya, üretmeye devam edeceğiz. Üreten, ülkemiz ve Antalya'mızın ekonomisine değer katan firmalarımızın daima yanındayız."(DHA)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.