Vali Yazıcı'dan 2022 yılı turizm sezon değerlendirmesi

YEREL 26.02.2022 - 16:59, Güncelleme: 26.02.2022 - 16:59
 

Vali Yazıcı'dan 2022 yılı turizm sezon değerlendirmesi

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kenti tanıtmak için 31 Afrikalı büyükelçiyle bir araya geldiği toplantıda 2022 yılı turizm sezonunu değerlendirdi. Yazıcı, “Dönüşler olumlu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu olumsuz sürecin ne getireceğini henüz bilmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Vali Ersin Yazıcı, Afrika Ülkeleri Platformu Başkanı ve Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi ile 30 Afrika büyükelçisi ve aileleriyle bir araya geldi. İş insanı Hacı Osman Üçdan tarafından düzenlenen toplantıda, Afrika'nın çok önemli bir pazar olduğu ve dostane ilişkilerin hem ticari hem sosyal anlamda geliştirilmek istendiği vurgulandı.  Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek Antalya'nın bir dünya şehri olduğunu söyledi. Türkiye'nin dışarı açılan penceresi olduğunu da kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:  “Antalya, Türkiye'nin misafir odası. Her şeyiyle büyük ve örnek bir şehir. Türkiye turizmine hizmet eden, ülke turizminin yaklaşık üçte birini ağırlayan bir şehir. Turizm anlamında bu işi layıkıyla yapan dünyadaki ender şehirlerden biriyiz. Şehir olarak iddialıyız. 680 bin yatak kapasitemizle Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinin başında geliyoruz. Dünyada iki yıldır yaşanan pandemi sürecinde de güvenli turizm sertifikalarıyla otellerimizin tamamı pandemi koşullarına uygun olarak misafirlerimize hizmet verdi. Geçen yıl pandemiye rağmen Antalya'mızı sadece havayolu ile 9 milyonu aşkın turist ziyaret etti. Biz bu işi olması gerektiği gibi dünya standartlarında yapan bir iliz."  AFRİKALILARA ÖZEL DAVET  Antalya'nın denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihiyle adeta yeryüzü cenneti olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Şehrimizde 422 adet beş yıldızlı otel hizmet vermekte. Biz Akdeniz Bölgesi'nde en kaliteli hizmeti en hesaplı biçimde misafirlerimize sunduğumuza inanıyoruz. Buradaki tüm büyükelçilerimizi ve ailelerini de burada en iyi şekilde misafir edebileceğimize inanıyor ve Antalya'mızın güzelliklerini görmeye sizlerin ülke vatandaşlarınızı da davet ediyorum" dedi.  2022 SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ  Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2022 yılı turizm sezonuyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Yılın iyi başladığını anlatan Vali Yazıcı, “Dönüşler olumlu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu olumsuz sürecin ne getireceğini henüz bilmiyoruz. 2022 yılı ile ilgili tüm sektör temsilcilerimiz, pik yılımız olan 2019'dan daha fazla turist ağırlayacağımızı söylüyorlardı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan bu üzücü olay inşallah biran önce masada çözülür ve savaş biter. 2022 yılı için yeni pazar arayışlarımız sürüyor. Sağlık turizmi ve spor turizmi başta olmak üzere turizmimizi çeşitlendirme noktasında da çalışmalarımız mevcut. Şehrimizde, Antalya'mızı öne çıkaran marka değerini yükselten spor etkinliklerini desteklemeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle sağlık turizminde de çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.  Toplantı sonunda Vali Yazıcı, Afrikalı büyükelçilerle hatıra fotoğrafı çektirerek çalışmalarında başarılar diledi.  
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kenti tanıtmak için 31 Afrikalı büyükelçiyle bir araya geldiği toplantıda 2022 yılı turizm sezonunu değerlendirdi. Yazıcı, “Dönüşler olumlu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu olumsuz sürecin ne getireceğini henüz bilmiyoruz" dedi.

haberimizvar.net- Vali Ersin Yazıcı, Afrika Ülkeleri Platformu Başkanı ve Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdillahi ile 30 Afrika büyükelçisi ve aileleriyle bir araya geldi. İş insanı Hacı Osman Üçdan tarafından düzenlenen toplantıda, Afrika'nın çok önemli bir pazar olduğu ve dostane ilişkilerin hem ticari hem sosyal anlamda geliştirilmek istendiği vurgulandı.

 Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek Antalya'nın bir dünya şehri olduğunu söyledi. Türkiye'nin dışarı açılan penceresi olduğunu da kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu:

 “Antalya, Türkiye'nin misafir odası. Her şeyiyle büyük ve örnek bir şehir. Türkiye turizmine hizmet eden, ülke turizminin yaklaşık üçte birini ağırlayan bir şehir. Turizm anlamında bu işi layıkıyla yapan dünyadaki ender şehirlerden biriyiz. Şehir olarak iddialıyız. 680 bin yatak kapasitemizle Akdeniz'in en önemli turizm merkezlerinin başında geliyoruz. Dünyada iki yıldır yaşanan pandemi sürecinde de güvenli turizm sertifikalarıyla otellerimizin tamamı pandemi koşullarına uygun olarak misafirlerimize hizmet verdi. Geçen yıl pandemiye rağmen Antalya'mızı sadece havayolu ile 9 milyonu aşkın turist ziyaret etti. Biz bu işi olması gerektiği gibi dünya standartlarında yapan bir iliz."

 AFRİKALILARA ÖZEL DAVET

 Antalya'nın denizi, kumu, güneşi, doğal güzellikleri ve tarihiyle adeta yeryüzü cenneti olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, “Şehrimizde 422 adet beş yıldızlı otel hizmet vermekte. Biz Akdeniz Bölgesi'nde en kaliteli hizmeti en hesaplı biçimde misafirlerimize sunduğumuza inanıyoruz. Buradaki tüm büyükelçilerimizi ve ailelerini de burada en iyi şekilde misafir edebileceğimize inanıyor ve Antalya'mızın güzelliklerini görmeye sizlerin ülke vatandaşlarınızı da davet ediyorum" dedi.

 2022 SEZONUNU DEĞERLENDİRDİ

 Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2022 yılı turizm sezonuyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Yılın iyi başladığını anlatan Vali Yazıcı, “Dönüşler olumlu. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan bu olumsuz sürecin ne getireceğini henüz bilmiyoruz. 2022 yılı ile ilgili tüm sektör temsilcilerimiz, pik yılımız olan 2019'dan daha fazla turist ağırlayacağımızı söylüyorlardı. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan bu üzücü olay inşallah biran önce masada çözülür ve savaş biter. 2022 yılı için yeni pazar arayışlarımız sürüyor. Sağlık turizmi ve spor turizmi başta olmak üzere turizmimizi çeşitlendirme noktasında da çalışmalarımız mevcut. Şehrimizde, Antalya'mızı öne çıkaran marka değerini yükselten spor etkinliklerini desteklemeye ve çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Özellikle sağlık turizminde de çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

 Toplantı sonunda Vali Yazıcı, Afrikalı büyükelçilerle hatıra fotoğrafı çektirerek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.