Vali’den öğrencilere öğüt: İşinizi severek yapın

GÜNDEM (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.09.2021 - 18:10, Güncelleme: 23.09.2021 - 18:16
 

Vali’den öğrencilere öğüt: İşinizi severek yapın

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Bilim Üniversitesi'nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreninde öğrencilere öğütler verdi. Vali Yazıcı, gençlere sevecekleri işi yapmalarını tavsiye edip, "Lütfen, 'beğenmesem de şu işi yapayım' noktasına kendinizi taşımayın. Eğer bunu yaparsanız kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız" dedi. Öğrencileri tebrik eden Vali Yazıcı, Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurguladı.

haberimizvar.net- Mezuniyet törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Altunbaş, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Antalya Bilim Üniversitesi'nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreninde olmaktan, gençlerin özel anlarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, mezun olan öğrencileri ve anne babalarını tebrik etti, öğrencileri yetiştiren hocalarına da teşekkürlerini iletti. GEREKİRSE BEKLEYİN AMA SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN Türk gencinin yapamayacağı ve başaramayacağı şeyin olmadığını özellikle vurgulayan Vali Yazıcı, törende şunları söyledi: "Diplomanızı aldınız bunun mutluluğunu yaşıyorsunuz ancak sizin için hayat şimdi başlıyor. Bundan sonraki hayatınızda yaşam koridorunda ilerlerken bugünlerde alacağınız kararlar, tercih edeceğiniz işler çok önemli. Sizlere kısa bir nasihatte bulunmak istiyorum. Bugüne kadar ailelerinizden harçlık isteyebiliyordunuz. Çünkü öğrenciydiniz. Zaman geçtikçe şöyle bir iç çelişkiye düşünüyorsunuz. 'Ben üniversite mezunuyum 22, 23 yaşına geldim. Halâ ailemden para istiyorum, harçlık istiyorum. Bu beni rahatsız ediyor' noktasına geliyorsunuz. 'Ben işsiz kaldım. Mezun olalı 6 ay oldu, belki 8 ay oldu para kazanmam lazım. Her ne kadar eğitimimle ilgili olmasa da şu işe başlayayım' demeyin. Aileleriniz bir müddet daha sizi desteklemeye, size moral vermeye devam edecektir. Dolayısıyla lütfen, 'beğenmesem de şu işi yapayım' noktasına kendinizi taşımayın. Eğer bunu yaparsanız kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız. Çünkü çok büyük bir çoğunluğumuz sevsek de sevmesek de o işte kalmaya devam ederiz. Hayallerimizden vazgeçeriz. Onun için atacağınız ilk adım çok önemli. Sizler için hayat yeni başlıyor. Ne yapmak istiyorsanız ona göre hazırlığınızı yapın. Tabi ki takdir sizin ama bunlarda kulağınıza bir küpe olarak kalsın." Protokol konuşmaları sonrası Vali Ersin Yazıcı, okul birincisi Muharrem Kılıç, ikincilikle mezun olan Gül Beril Kımalı ve üçüncülükle okulu bitiren Dilara Budak'a mezuniyet plaketlerini takdim etti.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Bilim Üniversitesi'nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreninde öğrencilere öğütler verdi. Vali Yazıcı, gençlere sevecekleri işi yapmalarını tavsiye edip, "Lütfen, 'beğenmesem de şu işi yapayım' noktasına kendinizi taşımayın. Eğer bunu yaparsanız kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız" dedi. Öğrencileri tebrik eden Vali Yazıcı, Türk gencinin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını vurguladı.

haberimizvar.net- Mezuniyet törenine Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Altunbaş, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Antalya Bilim Üniversitesi'nin 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreninde olmaktan, gençlerin özel anlarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, mezun olan öğrencileri ve anne babalarını tebrik etti, öğrencileri yetiştiren hocalarına da teşekkürlerini iletti.

GEREKİRSE BEKLEYİN AMA SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN

Türk gencinin yapamayacağı ve başaramayacağı şeyin olmadığını özellikle vurgulayan Vali Yazıcı, törende şunları söyledi:

"Diplomanızı aldınız bunun mutluluğunu yaşıyorsunuz ancak sizin için hayat şimdi başlıyor. Bundan sonraki hayatınızda yaşam koridorunda ilerlerken bugünlerde alacağınız kararlar, tercih edeceğiniz işler çok önemli. Sizlere kısa bir nasihatte bulunmak istiyorum. Bugüne kadar ailelerinizden harçlık isteyebiliyordunuz. Çünkü öğrenciydiniz. Zaman geçtikçe şöyle bir iç çelişkiye düşünüyorsunuz. 'Ben üniversite mezunuyum 22, 23 yaşına geldim. Halâ ailemden para istiyorum, harçlık istiyorum. Bu beni rahatsız ediyor' noktasına geliyorsunuz. 'Ben işsiz kaldım. Mezun olalı 6 ay oldu, belki 8 ay oldu para kazanmam lazım. Her ne kadar eğitimimle ilgili olmasa da şu işe başlayayım' demeyin. Aileleriniz bir müddet daha sizi desteklemeye, size moral vermeye devam edecektir. Dolayısıyla lütfen, 'beğenmesem de şu işi yapayım' noktasına kendinizi taşımayın. Eğer bunu yaparsanız kendinize en büyük kötülüğü yaparsınız. Çünkü çok büyük bir çoğunluğumuz sevsek de sevmesek de o işte kalmaya devam ederiz. Hayallerimizden vazgeçeriz. Onun için atacağınız ilk adım çok önemli. Sizler için hayat yeni başlıyor. Ne yapmak istiyorsanız ona göre hazırlığınızı yapın. Tabi ki takdir sizin ama bunlarda kulağınıza bir küpe olarak kalsın."

Protokol konuşmaları sonrası Vali Ersin Yazıcı, okul birincisi Muharrem Kılıç, ikincilikle mezun olan Gül Beril Kımalı ve üçüncülükle okulu bitiren Dilara Budak'a mezuniyet plaketlerini takdim etti.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.