Valilikten açıklama: Bilal Erdoğan’a protokol uygulanmadı

GÜNDEM 09.09.2019 - 16:15, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Valilikten açıklama: Bilal Erdoğan’a protokol uygulanmadı

İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın da, “Bir ailenin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdiği, Elmalı Yağlı Güreşleri’nde yaşanan protokol tartışmasıyla ilgili Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bilal Erdoğan’a protokol uygulanmadığı ve araç tahsis edilmediği söylendi. Vali Karaloğlu’nun Meral Akşener gelince ayağa kalktığı ve selam verdiği de belirtildi

haberimizvar.net Haber sitemizde dün yer alan “Protokolde skandal” haberine Antalya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın sıfatının Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı olduğu belirtilen açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Bilal Erdoğan’ı havaalanında “Cumhurbaşkanlığı Protokolü” veya herhangi bir resmi törenle karşılamadığı kaydedildi. ‘VALİ AKŞENER’E SELAM VERDİ’ Antalya Valiliği veya başka bir resmi kurum tarafından Bilal Erdoğan için herhangi bir araç tahsisi yapılmadığı da bildirilen açıklamada, “Necmeddin Bilal Erdoğan, Elmalı’daki organizasyon alanına kendi imkânlarıyla gelmiştir. Bilal Erdoğan ile ilgili olarak, tören alanında protokol uygulaması yapılmamıştır. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, tören alanına Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’ndan yarım saat sonra gelmiştir. Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, Sayın Meral Akşener tören alanına gelince, a) Ayağa kalkmıştır. b) Selam vermiştir. c) ‘Hoş geldiniz’ demiştir. Ayrıca, Sayın Meral Akşener ile sohbet etmiştir. Konuya ilişkin her şey müdürlüğümüz arşivinde kayıtlıdır” denildi. MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ Ayrıca İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da, Elmalı Güreşleri’nde başpehlivan olan Ali Gürbüz’e kemer takılma merasiminde Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun kemeri Bilal Erdoğan’ın takmasını istemesine tepki göstermişti. Karaloğlu’na tepki gösteren İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, “Valinin devlet başkanı karşısında protokol usulü uygulaması esastır. Ancak devlet başkanının olmadığı yerde devlet görevi yapmış hali hazırda görevli bulunan onca insan varken, Bilal Erdoğan’a taktırılan altın kemer, sadece devlet başkanı oğlu olmakla mı alakalıdır? Bilal Bey’in bilmediğimiz başka bir protokol sıfatı var mıdır?” ifadelerini kullanmıştı.   İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-kemeri-bilal-erdogan-a-kim-taktirdi-5862.html
İYİ Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın da, “Bir ailenin değil devletin valisi olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdiği, Elmalı Yağlı Güreşleri’nde yaşanan protokol tartışmasıyla ilgili Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Bilal Erdoğan’a protokol uygulanmadığı ve araç tahsis edilmediği söylendi. Vali Karaloğlu’nun Meral Akşener gelince ayağa kalktığı ve selam verdiği de belirtildi

haberimizvar.net Haber sitemizde dün yer alan “Protokolde skandal” haberine Antalya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yanıt geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan’ın sıfatının Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı olduğu belirtilen açıklamada, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Bilal Erdoğan’ı havaalanında “Cumhurbaşkanlığı Protokolü” veya herhangi bir resmi törenle karşılamadığı kaydedildi.

‘VALİ AKŞENER’E SELAM VERDİ’

Antalya Valiliği veya başka bir resmi kurum tarafından Bilal Erdoğan için herhangi bir araç tahsisi yapılmadığı da bildirilen açıklamada, “Necmeddin Bilal Erdoğan, Elmalı’daki organizasyon alanına kendi imkânlarıyla gelmiştir. Bilal Erdoğan ile ilgili olarak, tören alanında protokol uygulaması yapılmamıştır. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, tören alanına Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’ndan yarım saat sonra gelmiştir. Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, Sayın Meral Akşener tören alanına gelince, a) Ayağa kalkmıştır. b) Selam vermiştir. c) ‘Hoş geldiniz’ demiştir. Ayrıca, Sayın Meral Akşener ile sohbet etmiştir. Konuya ilişkin her şey müdürlüğümüz arşivinde kayıtlıdır” denildi.

MİLLETVEKİLİNDEN TEPKİ

Ayrıca İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da, Elmalı Güreşleri’nde başpehlivan olan Ali Gürbüz’e kemer takılma merasiminde Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun kemeri Bilal Erdoğan’ın takmasını istemesine tepki göstermişti. Karaloğlu’na tepki gösteren İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, “Valinin devlet başkanı karşısında protokol usulü uygulaması esastır. Ancak devlet başkanının olmadığı yerde devlet görevi yapmış hali hazırda görevli bulunan onca insan varken, Bilal Erdoğan’a taktırılan altın kemer, sadece devlet başkanı oğlu olmakla mı alakalıdır? Bilal Bey’in bilmediğimiz başka bir protokol sıfatı var mıdır?” ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Link: http://haberimizvar.net/haber-kemeri-bilal-erdogan-a-kim-taktirdi-5862.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.