“Vali’nin dediği olmaz!”

GÜNDEM 19.09.2019 - 20:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

“Vali’nin dediği olmaz!”

Antalya Valisi Karaloğlu’nun ‘kendi kültürünü, kendi medeniyetini, kendi değerlerini özümsemiş yerli ve milli insan yetiştirmeliyiz’ sözüne karşılık CHP İl Başkanı Kumbul, “ 17 yılda yap-boza dönen eğitim sistemiyle olmaz” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, eğitim sistemini değerlendirirken Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun sözlerini örnek göstererek yanıt verdi. Kumbul,  “AKP iktidarının en başarısız olduğu alanların başında tartışmasız eğitim ve öğretim gelmektedir. 17 yıldır iktidarda olan AKP’nin tutarlı ve sonuç alıcı bir eğitim politikasının olmadığını yapılan icraatlardan görmekteyiz. Bilimsel, nitelikli, kamucu, çağın gereklerine uygun, laik bir eğitim sistemi yerine, günü kurtarmaya dönük uygulamalar ve laiklik ilkesinin altını oyacak şekilde tarikat ve cemaatlere ait vakıflarla imzalanan protokoller, eğitim sistemini işlemez hale getirmiştir. Büyük umutlarla göreve başlayan ve birçok aydının kefil olduğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un döneminde de hiçbir şeyin değişmediğini görmekteyiz.“ diye konuştu. BU SİSTEMDEN GEÇMEZ Vali Karaloğlu’nun sözlerini hatırlatarak açıklamasına devam eden Kumbul, “Ahilik Haftası kapsamında Ahi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, ‘Bugün de bizim amacımız eğitim aracılığıyla iyi insan ve iyi Müslüman yetiştirmektir. Kendi kültürünü, kendi medeniyetini, kendi değerlerini özümsemiş yerli ve milli insan yetiştirmektir’ demişti.  Kendi kültürünü, kendi medeniyetini ve kendi değerlerini özümsemiş bir nesil yetiştirmenin yolu, 17 yıldır uygulanan, yapboza dönen eğitim sisteminden geçmediği bir gerçektir. Eğitim dinselleştirildiği, tarikat ve cemaatlerin kök saldığı, laiklik ilkesinin altının oyulduğu bir eğitim sistemi ile yol yürünemeyeceği ortadadır.” dedi. MİLLİ EĞİTİM POLİTİKASI YOK Kumbul, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP iktidarının milli bir eğitim politikası yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstlenmesi gereken görevlerin, Diyanet İşleri Başkanlığına, tarikatlara ait vakıflara teslim edildiği yerde millilikten bahsedemeyiz. Tarikatların ve cemaatlerin gölgesinde, eğitimi bir ticaret olarak gören, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine düşman olan bir zihniyetin güdümünde eğitimde var olan hiçbir sorun çözülemez. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında Başöğretmen Atatürk tarafından inşa edilen, Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç gibi isimler tarafından ileriye taşınan laik, milli, demokratik, bilimsel eğitim sistemini, çağın gereklerine, günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yeniden hayata geçirmeden, eğitimdeki hiçbir soruna çare bulamayız.” 
Antalya Valisi Karaloğlu’nun ‘kendi kültürünü, kendi medeniyetini, kendi değerlerini özümsemiş yerli ve milli insan yetiştirmeliyiz’ sözüne karşılık CHP İl Başkanı Kumbul, “ 17 yılda yap-boza dönen eğitim sistemiyle olmaz” dedi.

haberimizvar.net- CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, eğitim sistemini değerlendirirken Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun sözlerini örnek göstererek yanıt verdi. Kumbul,  “AKP iktidarının en başarısız olduğu alanların başında tartışmasız eğitim ve öğretim gelmektedir. 17 yıldır iktidarda olan AKP’nin tutarlı ve sonuç alıcı bir eğitim politikasının olmadığını yapılan icraatlardan görmekteyiz. Bilimsel, nitelikli, kamucu, çağın gereklerine uygun, laik bir eğitim sistemi yerine, günü kurtarmaya dönük uygulamalar ve laiklik ilkesinin altını oyacak şekilde tarikat ve cemaatlere ait vakıflarla imzalanan protokoller, eğitim sistemini işlemez hale getirmiştir. Büyük umutlarla göreve başlayan ve birçok aydının kefil olduğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un döneminde de hiçbir şeyin değişmediğini görmekteyiz.“ diye konuştu.

BU SİSTEMDEN GEÇMEZ

Vali Karaloğlu’nun sözlerini hatırlatarak açıklamasına devam eden Kumbul, “Ahilik Haftası kapsamında Ahi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu da, ‘Bugün de bizim amacımız eğitim aracılığıyla iyi insan ve iyi Müslüman yetiştirmektir. Kendi kültürünü, kendi medeniyetini, kendi değerlerini özümsemiş yerli ve milli insan yetiştirmektir’ demişti.  Kendi kültürünü, kendi medeniyetini ve kendi değerlerini özümsemiş bir nesil yetiştirmenin yolu, 17 yıldır uygulanan, yapboza dönen eğitim sisteminden geçmediği bir gerçektir. Eğitim dinselleştirildiği, tarikat ve cemaatlerin kök saldığı, laiklik ilkesinin altının oyulduğu bir eğitim sistemi ile yol yürünemeyeceği ortadadır.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM POLİTİKASI YOK

Kumbul, sözlerini şöyle tamamladı: “AKP iktidarının milli bir eğitim politikası yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstlenmesi gereken görevlerin, Diyanet İşleri Başkanlığına, tarikatlara ait vakıflara teslim edildiği yerde millilikten bahsedemeyiz. Tarikatların ve cemaatlerin gölgesinde, eğitimi bir ticaret olarak gören, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine düşman olan bir zihniyetin güdümünde eğitimde var olan hiçbir sorun çözülemez. Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında Başöğretmen Atatürk tarafından inşa edilen, Hasan Ali Yücel, İsmail Hakkı Tonguç gibi isimler tarafından ileriye taşınan laik, milli, demokratik, bilimsel eğitim sistemini, çağın gereklerine, günün ihtiyaçlarına uygun bir şekilde yeniden hayata geçirmeden, eğitimdeki hiçbir soruna çare bulamayız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.