Vanlılar Günü Antalya’da kutlandı

GÜNDEM 03.04.2022 - 13:51, Güncelleme: 03.04.2022 - 13:51
 

Vanlılar Günü Antalya’da kutlandı

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri ile üyeleri 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’ya çelenk sunarak kutladı

haberimizvar.net- Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Cumhuriyet Meydanı’nda törenle kutladı.  Ata’ya çelenk sunulan törende konuşan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester, "Bugün Aziz Van'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümüdür. 1915'te Rus orduları ve Ermeni çeteleri tarafından işgal edilerek yakılıp yıkılan, üç yıl işgal altında kalan, otuz bin Müslüman ahalisi katledilen, on binlerce insanı muhacir olan Van, 2 Nisan 1918'de istiklaline kavuşarak yeniden vatan toprağı oldu. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Van yeniden il olmuştur” dedi.   VİZYON VE ÜMİT  Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün önemine değindikten sonra 2 Nisan’ın kendileri için ne anlama geldiğini anlattı. Müncester, "2 Nisan Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, nihayetinde yakılıp yıkılan Şehit Van’dır.   2 Nisan 120 Vanlı kahraman çocukların eşsiz destanının ölümsüzleştiği gündür.  2 Nisan Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan, Libya'dan ve Ukrayna'dan dersler çıkarmaktır. 2 Nisan vizyon, ümit ve heyecandır.   2 Nisan vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkarak daha çok çalışmak, daha çok üretmektir".   Değerli dostlar; bugün aynı zamanda tüm dünyada geleneksel olarak kutlanan 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'dür" diye konuştu.   BİRLİK MESAJI Müncester konuşmasını şöyle tamamladı: " 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü, bütünleştirici işlevinin yanında Van'ın tanıtımına, kent kimliğinin şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.   2 Nisan Dünya Vanlılar Günü; Vanlılar ve Van dostları arasında yakınlaşmayı, dayanışmayı güçlendirmek, Vanlılık kimliğine ivme kazandırmak farkındalık yaratmaktır. Dünya Vanlılar Günü yerel ve ulusal hatta uluslararası ölçekte bakıldığında benzeri olmayan özgün bir düşüncedir. Dünya Vanlılar Günü’nün olmazsa olmazı ise Vanlıların bulundukları yerde komşularına, dostlarına ikram ettikleri Ayran Aşı ve Van Pastası’dır.  Tüm Vanlıların ve Van dostlarının 2 Nisan Kurtuluş Günü ve Dünya Vanlılar Günü'nü kutlu olsun”
Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri ile üyeleri 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Cumhuriyet Meydanı’nda Ata’ya çelenk sunarak kutladı

haberimizvar.net- Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Cumhuriyet Meydanı’nda törenle kutladı.  Ata’ya çelenk sunulan törende konuşan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester, "Bugün Aziz Van'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümüdür. 1915'te Rus orduları ve Ermeni çeteleri tarafından işgal edilerek yakılıp yıkılan, üç yıl işgal altında kalan, otuz bin Müslüman ahalisi katledilen, on binlerce insanı muhacir olan Van, 2 Nisan 1918'de istiklaline kavuşarak yeniden vatan toprağı oldu. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte Van yeniden il olmuştur” dedi.

 

VİZYON VE ÜMİT 

Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün önemine değindikten sonra 2 Nisan’ın kendileri için ne anlama geldiğini anlattı. Müncester, "2 Nisan Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, nihayetinde yakılıp yıkılan Şehit Van’dır.   2 Nisan 120 Vanlı kahraman çocukların eşsiz destanının ölümsüzleştiği gündür.  2 Nisan Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan, Libya'dan ve Ukrayna'dan dersler çıkarmaktır. 2 Nisan vizyon, ümit ve heyecandır.   2 Nisan vatanımıza, bayrağımıza, cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkarak daha çok çalışmak, daha çok üretmektir".   Değerli dostlar; bugün aynı zamanda tüm dünyada geleneksel olarak kutlanan 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'dür" diye konuştu.

 

BİRLİK MESAJI

Müncester konuşmasını şöyle tamamladı: " 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü, bütünleştirici işlevinin yanında Van'ın tanıtımına, kent kimliğinin şekillenmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.  

2 Nisan Dünya Vanlılar Günü; Vanlılar ve Van dostları arasında yakınlaşmayı, dayanışmayı güçlendirmek, Vanlılık kimliğine ivme kazandırmak farkındalık yaratmaktır. Dünya Vanlılar Günü yerel ve ulusal hatta uluslararası ölçekte bakıldığında benzeri olmayan özgün bir düşüncedir. Dünya Vanlılar Günü’nün olmazsa olmazı ise Vanlıların bulundukları yerde komşularına, dostlarına ikram ettikleri Ayran Aşı ve Van Pastası’dır.  Tüm Vanlıların ve Van dostlarının 2 Nisan Kurtuluş Günü ve Dünya Vanlılar Günü'nü kutlu olsun”



Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.