Vatandaş daha fazla ezdirilmemeli

GÜNDEM 04.02.2021 - 15:51, Güncelleme: 04.02.2021 - 15:51
 

Vatandaş daha fazla ezdirilmemeli

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, "Vatandaşlarımız daha fazla gıda enflasyonuna ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek" dedi

haberimizvar.net- Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ( ASKON )Antalya Şube Başkanı Urfan, ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜİK) ocak ayı rakamlarına atıfta bulunan Urfan, "TÜİK Ocak 2021 döneminde tüketici fiyatlarının yüzde 1,68 arttığını, yıllık enflasyonun yüzde 14,97 olduğunu açıkladı. Üretici ve tüketici enflasyonuna baktığımızda fiyat enflasyonu görmekteyiz. Gıda ürünlerinde çok ciddi artışlar görülmektedir. Vatandaş hanelerine aşmada zorluklar yaşamaktadır. Bir an önce gerekli tedbirler alınarak bu işe bir çare bulunmalıdır” dedi. GIDA MALİYETYERİ  “Vatandaşlarımız gıda enflasyonuna daha fazla ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek” diyen Urfan, “ Gıdada maliyet enflasyonu yaşanmaktadır. Bu da gösteriyor ki temiz tarım politikalarının revize edilmesi gerekiyor. Tarım iklim koşullarından etkilenmemesine, seracılığın maliyetlerinin düşürülmesine, tarladaki ürünün bozulmasına kadar kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasına kadar tarım alanlarının ve lojistiğinin yeniden yapılandırılması gerekmektedir” dedi. LOJİSTİK ÇALIŞMALAR  Urfan sözlerini şöyle tamamladı: “Başka ülkelere bakıldığında, ürünün üretildiği noktadan satış noktasına kısa yoldan nasıl gideceğine, lojistik çalışmaların ve  ağının alt yapısına dikkat edilerek bakılması gerekiyor. Türkiye'nin aynı şekilde özellikle gıda ürünlerinde soğuk hava depoları oluşturulmuş, lojistik hatlarına bir önce kavuşması gerekiyor” 
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, "Vatandaşlarımız daha fazla gıda enflasyonuna ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek" dedi

haberimizvar.net-  Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ( ASKON ) Antalya Şube Başkanı Urfan, ocak ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜİK) ocak ayı rakamlarına atıfta bulunan Urfan, "TÜİK Ocak 2021 döneminde tüketici fiyatlarının yüzde 1,68 arttığını, yıllık enflasyonun yüzde 14,97 olduğunu açıkladı. Üretici ve tüketici enflasyonuna baktığımızda fiyat enflasyonu görmekteyiz. Gıda ürünlerinde çok ciddi artışlar görülmektedir. Vatandaş hanelerine aşmada zorluklar yaşamaktadır. Bir an önce gerekli tedbirler alınarak bu işe bir çare bulunmalıdır” dedi.

GIDA MALİYETYERİ 
“Vatandaşlarımız gıda enflasyonuna daha fazla ezdirilmemeli. Bunun için tarım alanlarının ve lojistiğin yeniden planlanması gerek” diyen Urfan, “ Gıdada maliyet enflasyonu yaşanmaktadır. Bu da gösteriyor ki temiz tarım politikalarının revize edilmesi gerekiyor. Tarım iklim koşullarından etkilenmemesine, seracılığın maliyetlerinin düşürülmesine, tarladaki ürünün bozulmasına kadar kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde ulaştırılmasına kadar tarım alanlarının ve lojistiğinin yeniden yapılandırılması gerekmektedir” dedi.

LOJİSTİK ÇALIŞMALAR 
Urfan sözlerini şöyle tamamladı: “Başka ülkelere bakıldığında, ürünün üretildiği noktadan satış noktasına kısa yoldan nasıl gideceğine, lojistik çalışmaların ve  ağının alt yapısına dikkat edilerek bakılması gerekiyor. Türkiye'nin aynı şekilde özellikle gıda ürünlerinde soğuk hava depoları oluşturulmuş, lojistik hatlarına bir önce kavuşması gerekiyor” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.