Vekil Bahşi, bekletilen 300 tırın akıbetini sordu

GÜNDEM 06.08.2022 - 11:46, Güncelleme: 06.08.2022 - 11:46
 

Vekil Bahşi, bekletilen 300 tırın akıbetini sordu

Yaş sebze ve meyve taşıyan yaklaşık 300 tırın Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekletildiğini kaydeden İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Ticaret Bakanlığı’na konuyla ilgili soru önergesi sundu.

haberimizvar.net- Türkiye'nin, Avrupa ülkelerine ihracatındaki en önemli geçiş noktası olan Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı'nda 300'e yakın TIR, Bulgaristan'daki analizlerin yapıldığı laboratuvarın kapalı oluşu nedeniyle 3 gündür bekletiliyor. İhracatçılar, bekleyen TIR sayısının giderek arttığını, çoğunda bulunan yaş meyve ve sebze ürünlerinde çürüme tedirginliği yaşandığını açıkladı.  BAKANA SORDU  Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin Bulgaristan sınır kapısında evrak, kalite ve analiz kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bahşi, “Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en önemli sınır kapısı olan Kapıkule’den geçişte, Bulgaristan tarafında gıda ve benzeri bazı ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarın kapatılarak analiz için malların sınıra 350 km uzaklıktaki Sofya’ya gönderilmesi nakliyeci esnafını 4-5 gün sınır kapısında beklemek zorunda bırakmaktadır. Bundan dolayı ihraç edilecek yaş sebze ve meyveler çürüme riskiyle karşı karşıyadır. Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bu şartlarda birde ihracatçının böyle sorunlarla karşı karşıya kalması zaten zor durumda olan üreticiyi üretemez hale getirmektedir. Bakanlık bu konuda bir girişimde bulunacak mıdır?” dedi.    
Yaş sebze ve meyve taşıyan yaklaşık 300 tırın Kapıkule Sınır Kapısı’nda bekletildiğini kaydeden İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Ticaret Bakanlığı’na konuyla ilgili soru önergesi sundu.

haberimizvar.net- Türkiye'nin, Avrupa ülkelerine ihracatındaki en önemli geçiş noktası olan Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı'nda 300'e yakın TIR, Bulgaristan'daki analizlerin yapıldığı laboratuvarın kapalı oluşu nedeniyle 3 gündür bekletiliyor. İhracatçılar, bekleyen TIR sayısının giderek arttığını, çoğunda bulunan yaş meyve ve sebze ürünlerinde çürüme tedirginliği yaşandığını açıkladı.

 BAKANA SORDU

 Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin Bulgaristan sınır kapısında evrak, kalite ve analiz kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bahşi, “Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en önemli sınır kapısı olan Kapıkule’den geçişte, Bulgaristan tarafında gıda ve benzeri bazı ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarın kapatılarak analiz için malların sınıra 350 km uzaklıktaki Sofya’ya gönderilmesi nakliyeci esnafını 4-5 gün sınır kapısında beklemek zorunda bırakmaktadır. Bundan dolayı ihraç edilecek yaş sebze ve meyveler çürüme riskiyle karşı karşıyadır. Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bu şartlarda birde ihracatçının böyle sorunlarla karşı karşıya kalması zaten zor durumda olan üreticiyi üretemez hale getirmektedir. Bakanlık bu konuda bir girişimde bulunacak mıdır?” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.