Vekil Bülbül’den gözaltı tepkisi

GÜNDEM 29.12.2021 - 14:27, Güncelleme: 29.12.2021 - 14:27
 

Vekil Bülbül’den gözaltı tepkisi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Mithat Sancar’ın katılımıyla yapılan 'Demokrasiye Çağrı' mitingine ilişkin soruşturma başlattı. Ev baskınları yapılarak 12 kişi gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Antalya'daki HDP mitingine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte 24 Ekim'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla yapılan “Demokrasiye Çağrı” mitinge ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 12 kişi "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı. MA'da yer alan habere göre 12 kişi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Twitter'dan yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. Bülbül, "Gözaltılar Hukuki Değil, suçtur! Antalya'da insan avı her davranıştan suç üreten suç makinesi; kitlesel etkinliklerimizde sunuculuk yapan kadın ve genç arkadaşları gözaltına almış! Bu gözaltının hiç bir hukuki dayanağı yoktur! Bu bir hak ihlâli ve suçtur!" dedi.
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Mithat Sancar’ın katılımıyla yapılan 'Demokrasiye Çağrı' mitingine ilişkin soruşturma başlattı. Ev baskınları yapılarak 12 kişi gözaltına alındı.

haberimizvar.net- Antalya'daki HDP mitingine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte 24 Ekim'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın katılımıyla yapılan “Demokrasiye Çağrı” mitinge ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 12 kişi "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı.

MA'da yer alan habere göre 12 kişi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde tutuluyor. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Twitter'dan yaptığı açıklama ile gözaltılara tepki gösterdi. Bülbül, "Gözaltılar Hukuki Değil, suçtur! Antalya'da insan avı her davranıştan suç üreten suç makinesi; kitlesel etkinliklerimizde sunuculuk yapan kadın ve genç arkadaşları gözaltına almış! Bu gözaltının hiç bir hukuki dayanağı yoktur! Bu bir hak ihlâli ve suçtur!" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.