Vekil Subaşı, ilçe halkının TBMM’de sesi oldu

SİYASET 24.12.2022 - 14:48, Güncelleme: 24.12.2022 - 14:48
 

Vekil Subaşı, ilçe halkının TBMM’de sesi oldu

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, hastane arazisinin Jandarma’ya verilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bakanlık kararı ile depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Ortadoğu ve Balkanların en büyük Kemik Hastalıkları Hastanesi ile ortaya çıkan sorunu TBMM’ne taşıdı. Subaşı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemi ile verdiği soru önergesinde, Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin neden güçlendirilmediğini sordu ve “30 dönümlük göl kıyısındaki arazinin bir bölümünün Jandarmaya tahsisini istemeyen halk buraya turizme destek verecek tesis ya da fakülte istiyor” dedi. Soru önergesinde Tarihi Eğiridir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin 60’lı yıllardan bir yıl öncesine kadar Türkiye dışında Balkanlar ve Ortadoğu’dan gelen hastalara hizmet verdiğini hatırlatan Hasan Subaşı, “Eğirdir’in adı ile özdeşleşmiş 1000 yataklı bu muhteşem hastanenin yatak kapasitesi sonradan 600’e indirilmiş, tedavi ettiği hastalarla adı tarihe geçmiş tesis depreme dayanıksız hale geldiği gerekçesiyle bakanlık tarafından yıkımına karar verilmiştir. Eğirdirliler adeta övündükleri hastanelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar” dedi. GÖL KIYISINDAKİ ARAZİ ÇOK KIYMETLİ Eğirdir Gölü kenarındaki 30 dönümlük Yeni mahalle 2 pafta 14 ada 42 parseldeki arazide yeni ve modern bir hastane yapılmasını bekleyen Eğirdirlilerin görüşü bile alınmadan, 5 dönümünün Jandarma Genel Komutanlığına verilmesini eleştiren Subaşı, şöyle devam etti: “Jandarmanın kent girişinde yeri vardı. Kırsala hizmet veren Jandarmanın göl kıyısında olmasının bir gereği yok. Eğirdir halkı bu araziye öncelikle modern bir hastane, yoksa son yıllarda turizmde önemli bir destinasyon haline gelen ilçelerine bu konuda bir tesis, o da olmazsa Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı bir fakültenin yapılmasını istiyor. İlçe halkı için gerçekten önem taşıyan bu kararın uygulanması için bu alana yapılması planlanan Jandarma Hizmet binasından vaz geçilmelidir” Bu bilgiler ışığında; Isparta Eğirdir ilçesinde yıkılan Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin ilçenin Yeni mahalle 2 pafta 14 ada 42 ve diğer parsellerde ne tür bir yapılaşma düşünmektedir? Kemik Hastalıkları Hastanesi kapatılacak mıdır? Yeni binası yapılmış mıdır? Şehir girişinde Jandarma hizmet binası varken, bu alan, hangi gerekçelerle ve ihtiyaçla Jandarma Genel Komutanlığına verilmiştir? Tarihi hastane binası yıkıldıktan sonra buraya yapılacak tesis ya da tesisler ilçe halkının, STK temsilcilerinin, kanaat önderlerinin ya da yerel yöneticilerinin görüşü alınmış mıdır?
Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, hastane arazisinin Jandarma’ya verilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bakanlık kararı ile depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Ortadoğu ve Balkanların en büyük Kemik Hastalıkları Hastanesi ile ortaya çıkan sorunu TBMM’ne taşıdı. Subaşı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplandırması istemi ile verdiği soru önergesinde, Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin neden güçlendirilmediğini sordu ve “30 dönümlük göl kıyısındaki arazinin bir bölümünün Jandarmaya tahsisini istemeyen halk buraya turizme destek verecek tesis ya da fakülte istiyor” dedi.

Soru önergesinde Tarihi Eğiridir Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin 60’lı yıllardan bir yıl öncesine kadar Türkiye dışında Balkanlar ve Ortadoğu’dan gelen hastalara hizmet verdiğini hatırlatan Hasan Subaşı, “Eğirdir’in adı ile özdeşleşmiş 1000 yataklı bu muhteşem hastanenin yatak kapasitesi sonradan 600’e indirilmiş, tedavi ettiği hastalarla adı tarihe geçmiş tesis depreme dayanıksız hale geldiği gerekçesiyle bakanlık tarafından yıkımına karar verilmiştir. Eğirdirliler adeta övündükleri hastanelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar” dedi.

GÖL KIYISINDAKİ ARAZİ ÇOK KIYMETLİ

Eğirdir Gölü kenarındaki 30 dönümlük Yeni mahalle 2 pafta 14 ada 42 parseldeki arazide yeni ve modern bir hastane yapılmasını bekleyen Eğirdirlilerin görüşü bile alınmadan, 5 dönümünün Jandarma Genel Komutanlığına verilmesini eleştiren Subaşı, şöyle devam etti:

“Jandarmanın kent girişinde yeri vardı. Kırsala hizmet veren Jandarmanın göl kıyısında olmasının bir gereği yok. Eğirdir halkı bu araziye öncelikle modern bir hastane, yoksa son yıllarda turizmde önemli bir destinasyon haline gelen ilçelerine bu konuda bir tesis, o da olmazsa Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı bir fakültenin yapılmasını istiyor. İlçe halkı için gerçekten önem taşıyan bu kararın uygulanması için bu alana yapılması planlanan Jandarma Hizmet binasından vaz geçilmelidir”

Bu bilgiler ışığında;

  1. Isparta Eğirdir ilçesinde yıkılan Kemik Hastalıkları Hastanesi’nin ilçenin Yeni mahalle 2 pafta 14 ada 42 ve diğer parsellerde ne tür bir yapılaşma düşünmektedir? Kemik Hastalıkları Hastanesi kapatılacak mıdır? Yeni binası yapılmış mıdır?
  2. Şehir girişinde Jandarma hizmet binası varken, bu alan, hangi gerekçelerle ve ihtiyaçla Jandarma Genel Komutanlığına verilmiştir?
  3. Tarihi hastane binası yıkıldıktan sonra buraya yapılacak tesis ya da tesisler ilçe halkının, STK temsilcilerinin, kanaat önderlerinin ya da yerel yöneticilerinin görüşü alınmış mıdır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.