Veliler dikkat!

EĞİTİM 04.12.2020 - 23:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Veliler dikkat!

Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmiş, online eğitime geçildi. Çevrimiçi görüşme sağlayan program ve uygulamaların güvenilirliği bu dönemde bir kez daha tartışma konusu oldu.

haberimizvar.net-Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime geçilmesi bu alanı amacı dışında kullanmak isteyenleri durduramadı. Özellikle zoom programına dadanan sapıklar, programa öğrencilerin isimlerini yazarak giriyor, öğrenci ve öğretmenlere küfür edip, cinsel içerikli videolar açıyorlar. Zoom programını egale eden hackerler nedeniyle Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı bazı mahallelerde eğitim görülemez hale geldi.  SİBER POLİS OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR Uygulamaya giren hackerler önce öğrencilere şarkı dinletiyor, ardından küfür etmeye başlıyorlar ve cinsel içerikli videolar açıyorlar. Zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı yapan veliler ve öğretmenlerin arasına giren bu sapıklar, siber polis olduklarını söyledikten hemen sonra velilere hakaret etmeye başlıyorlar. Durumun alevlenmesiyle endişeye kapılan ve sinirlenen veliler, duruma çözüm bulunmasını talep ediyor. MEB'DEN ÖĞRETMENLERE UYARI Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere EBA Canlı Ders Sistemi aracılığıyla öğrencilerle rahatça ders işleyebileceğini hatırlattı. Eğitim faaliyetlerinin EBA üzerinden yapılabileceğini, EBA'nın uzaktan eğitime karşı özel olarak geliştirildiğini vurguladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinin haftalık ders saatlerinin tamamını uzaktan eğitim ile yapması ve öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla harici canlı ders özelliği de ayrıca yayına alınmıştır. Harici canlı dersler esnasında kamuoyuna da yansıyan siber saldırılara maruz kalınmaması için öğretmenlerimizin dikkate alması gereken hususları, yeniden hatırlatmak isteriz.“  ÖĞRETMENLERE UYARI YAPILDI  Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Her ders için yeni ID ve şifre belirleyerek EBA’ya u bilgileri girmeleri. Ders oluştururken ’Bekleme Odası (Waiting Room)’ özelliğini aktive etmeleri. Derse başlarken öğrencilerin isimlerini değiştirebilme seçeneklerini kapatmaları gibi basit kontrollerle benzer siber saldırılar engellenebilecektir. Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken ‘bekleme odası’ özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir. Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır. Bu hatırlatmalar, tüm öğretmenlerimizin cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla da iletilmiştir.”
Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmiş, online eğitime geçildi. Çevrimiçi görüşme sağlayan program ve uygulamaların güvenilirliği bu dönemde bir kez daha tartışma konusu oldu.

haberimizvar.net-Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime geçilmesi bu alanı amacı dışında kullanmak isteyenleri durduramadı. Özellikle zoom programına dadanan sapıklar, programa öğrencilerin isimlerini yazarak giriyor, öğrenci ve öğretmenlere küfür edip, cinsel içerikli videolar açıyorlar. Zoom programını egale eden hackerler nedeniyle Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı bazı mahallelerde eğitim görülemez hale geldi. 

SİBER POLİS OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR

Uygulamaya giren hackerler önce öğrencilere şarkı dinletiyor, ardından küfür etmeye başlıyorlar ve cinsel içerikli videolar açıyorlar. Zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı yapan veliler ve öğretmenlerin arasına giren bu sapıklar, siber polis olduklarını söyledikten hemen sonra velilere hakaret etmeye başlıyorlar. Durumun alevlenmesiyle endişeye kapılan ve sinirlenen veliler, duruma çözüm bulunmasını talep ediyor.

MEB'DEN ÖĞRETMENLERE UYARI

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere EBA Canlı Ders Sistemi aracılığıyla öğrencilerle rahatça ders işleyebileceğini hatırlattı. Eğitim faaliyetlerinin EBA üzerinden yapılabileceğini, EBA'nın uzaktan eğitime karşı özel olarak geliştirildiğini vurguladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Okul öncesi eğitimden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinin haftalık ders saatlerinin tamamını uzaktan eğitim ile yapması ve öğrenme eksikliği oluşmaması amacıyla harici canlı ders özelliği de ayrıca yayına alınmıştır. Harici canlı dersler esnasında kamuoyuna da yansıyan siber saldırılara maruz kalınmaması için öğretmenlerimizin dikkate alması gereken hususları, yeniden hatırlatmak isteriz.“ 

ÖĞRETMENLERE UYARI YAPILDI 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Her ders için yeni ID ve şifre belirleyerek EBA’ya u bilgileri girmeleri. Ders oluştururken ’Bekleme Odası (Waiting Room)’ özelliğini aktive etmeleri. Derse başlarken öğrencilerin isimlerini değiştirebilme seçeneklerini kapatmaları gibi basit kontrollerle benzer siber saldırılar engellenebilecektir. Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken ‘bekleme odası’ özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir. Ayrıca öğretmenlerimizin, ders başlarken öğrencilerin isim değiştirmelerine olanak sağlayan özelliği devre dışı bırakmaları, böylelikle gerçek kimlikleriyle derse giren öğrencilerin sonradan bu bilgileri değiştirmelerine engel olacaktır. Bu hatırlatmalar, tüm öğretmenlerimizin cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla da iletilmiştir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.