Virüs sokakta değil işyerimizde

GÜNDEM 17.08.2020 - 13:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Virüs sokakta değil işyerimizde

Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen koronavirüs haberlerinin endişe verici olduğunu belirterek, “Görülüyor ku virüs sokakta değil işyerlerimizde. Hükümetin virüs krizini yönetme biçimi virüsün yayılmasını engellemediği gibi aksine daha da hızlandırdığına tanık oluyoruz maalesef” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen haber ve bilgiler virüsün işyerlerine kadar yayıldığını ve ilk başa dönme seyrini izlediğini gösteriyor. Bu Yeni ve tehlikeli bir gelişmedir. Ve bu tehlikeyi normal, olağan ve klasik yöntemlerle durdurmak mümkün değildir. Hükümetin Virüs krizini yönetme biçimi virüsün yayılmasını engellemediği gibi aksine daha da hızlandırdığına tanık oluyoruz maalesef. İş yine ilk başta olduğu gibi belediyelere kalmış gibi. Ancak, Virüs salgını ile mücadeleyi belediyelere bırakmak da doğru değildir” dedi.   SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNTEMLER Devlet yönetiminin yeni, sıkılaştırılmış, sürdürülebilir ve istikrarlı tedbirleri bir an önce merkezi olarak uygulamaya koyması gerektiğine işaret eden Karakurt, “Yoksa belediye ve diğer kurumlardaki virüs vakaları hizmetin önüne geçecek ne kurumsal işleyiş imkansız hale gelecektir. Belediye Emekçilerinin hayatı her şeyden daha önemlidir. Bunu bizlerde görmek ve hissetmek istiyoruz. Bu durumda; Acilen belediyelerde işçi ve memur sendikalarının da içinde yer aldığı etkili bir kriz yönetimine ihtiyacımız var. Hayatın devamlılığını istiyorsak gerekli önlemleri almalı, birlikte hareket etmeli ve şeffaf olmalıyız. Saklayarak virüsten kurtulamayız, tam tersi daha fazla yayılmasına neden oluruz” diye konuştu.   ‘ARTIK ÇEMBER DARALDI’ Açıklamasında “Çember daraldı ve virüs artık belediyelerimizden içeri girdi” diyen Karakurt şu önerilerde bulundu; “Kurum içerisinde acil bir kriz yönetimi kurulmalı ve tüm sendika temsilcileri dahil edilmelidir. Şeffaflık ilkesiyle tüm personel bilgilendirilmeli ve paniğin önüne geçilmelidir. Yöneticiler de dahil olmak üzere tüm personelin kurallara uyması elzemdir. Acil olarak maske takmak zorunlu hale getirilmeli,  Maske, sosyal izolasyon ve diğer tedbirler sözde almamalıdır. Bir proğram dahilinde tüm çalışanlara test yapılması sağlanmalıdır. Çalışanlara test yapılması için bir program yapılmalı. Pozitif çıkan vakalar için filyasyon çalışmasının sağlıklı yürütülüp yürütülmediği takip edilmelidir. Filyasyon İl Sağlık Müdürlüğü’nün işi olsa da, takip edilmesi gerekir. İşlerin aksamaması için farklı çalışma modelleri değerlendirilmeli, zorunlu ve hayati önemde hizmetler dışındaki birimlerde tekrar vardiyalı çalışmaya geçilerek çalışan sayısı azaltılmalıdır. Hayat her şeye değer.”
Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen koronavirüs haberlerinin endişe verici olduğunu belirterek, “Görülüyor ku virüs sokakta değil işyerlerimizde. Hükümetin virüs krizini yönetme biçimi virüsün yayılmasını engellemediği gibi aksine daha da hızlandırdığına tanık oluyoruz maalesef” dedi.

haberimizvar.net- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Büyükşehir ve diğer belediyelerden gelen haber ve bilgiler virüsün işyerlerine kadar yayıldığını ve ilk başa dönme seyrini izlediğini gösteriyor. Bu Yeni ve tehlikeli bir gelişmedir. Ve bu tehlikeyi normal, olağan ve klasik yöntemlerle durdurmak mümkün değildir. Hükümetin Virüs krizini yönetme biçimi virüsün yayılmasını engellemediği gibi aksine daha da hızlandırdığına tanık oluyoruz maalesef. İş yine ilk başta olduğu gibi belediyelere kalmış gibi. Ancak, Virüs salgını ile mücadeleyi belediyelere bırakmak da doğru değildir” dedi.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNTEMLER

Devlet yönetiminin yeni, sıkılaştırılmış, sürdürülebilir ve istikrarlı tedbirleri bir an önce merkezi olarak uygulamaya koyması gerektiğine işaret eden Karakurt, “Yoksa belediye ve diğer kurumlardaki virüs vakaları hizmetin önüne geçecek ne kurumsal işleyiş imkansız hale gelecektir. Belediye Emekçilerinin hayatı her şeyden daha önemlidir. Bunu bizlerde görmek ve hissetmek istiyoruz. Bu durumda; Acilen belediyelerde işçi ve memur sendikalarının da içinde yer aldığı etkili bir kriz yönetimine ihtiyacımız var. Hayatın devamlılığını istiyorsak gerekli önlemleri almalı, birlikte hareket etmeli ve şeffaf olmalıyız. Saklayarak virüsten kurtulamayız, tam tersi daha fazla yayılmasına neden oluruz” diye konuştu.

 

‘ARTIK ÇEMBER DARALDI’

Açıklamasında “Çember daraldı ve virüs artık belediyelerimizden içeri girdi” diyen Karakurt şu önerilerde bulundu;

“Kurum içerisinde acil bir kriz yönetimi kurulmalı ve tüm sendika temsilcileri dahil edilmelidir. Şeffaflık ilkesiyle tüm personel bilgilendirilmeli ve paniğin önüne geçilmelidir. Yöneticiler de dahil olmak üzere tüm personelin kurallara uyması elzemdir. Acil olarak maske takmak zorunlu hale getirilmeli,  Maske, sosyal izolasyon ve diğer tedbirler sözde almamalıdır. Bir proğram dahilinde tüm çalışanlara test yapılması sağlanmalıdır. Çalışanlara test yapılması için bir program yapılmalı. Pozitif çıkan vakalar için filyasyon çalışmasının sağlıklı yürütülüp yürütülmediği takip edilmelidir. Filyasyon İl Sağlık Müdürlüğü’nün işi olsa da, takip edilmesi gerekir. İşlerin aksamaması için farklı çalışma modelleri değerlendirilmeli, zorunlu ve hayati önemde hizmetler dışındaki birimlerde tekrar vardiyalı çalışmaya geçilerek çalışan sayısı azaltılmalıdır. Hayat her şeye değer.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.