Vurgun operasyonu

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.01.2024 - 14:50, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:04
 

Vurgun operasyonu

Antalya merkezli olarak 9 ilde yapılan 'Vurgun' operasyonunda çek ödemede sıkıntı yaşamadığını belirleyip, devir aldıkları 5 şirket üzerinden 11 müştekiden 50 milyon 440 bin lira dolandırdıkları belirlenen çıkar amaçlı suç örgütü çökertildiği, örgüt üyesi 32 kişinin yakalandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya merkezli olarak, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik 'Vurgun' operasyonunda 11 müştekiden 50 milyon 440 bin TL dolandırdıkları belirlenen çete çökertildi, örgütün üyesi 32 kişi yakalandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, suç örgütü üyelerinin  geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan, çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek, bu şirketleri üzerlerine aldıkları belirlendi. Devir aldıkları bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin kendi puanlarını yükselterek, bu şirketler üzerinden bankalara başvurarak çok sayıda çek karnesi aldıkları da tespit edildiği, bazı kişilerle ilişki kurarak yüksek meblağlarda vadeli mal aldıkları ve bu malları kendi depolarında sakladıkları tespit edildi. Suç örgütü üyelerinin çeklerin ödeme tarihleri gelmeden önce çek karşılığı müştekilerden aldıkları malları başka depola kaldırıp kaçırdıkları, şirketlerin ofislerini ve depolarını kapatarak üçüncü şahıslara devrederek izlerini kaybettirdikleri, müştekilerin çeklerin ödenmemesi üzerine şirket ofislerine ve depolarına gittiklerinde muhatap bulamadıkları da ortaya çıktı. 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık sonucu ele geçirdikleri malları farklı illere aktarıp, el altından nakde çevirerek haksız menfaat temin ettikleri de tespit edildi. Operasyon sonucu 32 örgüt üyesinin yakalandığı, şüphelilere ait 3 depo içerisinde piyasa değeri yaklaşık 10 milyon değerindeki mallara el konulduğu belirtiliyor.
Antalya merkezli olarak 9 ilde yapılan 'Vurgun' operasyonunda çek ödemede sıkıntı yaşamadığını belirleyip, devir aldıkları 5 şirket üzerinden 11 müştekiden 50 milyon 440 bin lira dolandırdıkları belirlenen çıkar amaçlı suç örgütü çökertildiği, örgüt üyesi 32 kişinin yakalandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Antalya'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya merkezli olarak, Ankara, İstanbul, Kocaeli, Kayseri, Denizli, Diyarbakır, Isparta, Çorum ve Afyonkarahisar illerinde çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik 'Vurgun' operasyonunda 11 müştekiden 50 milyon 440 bin TL dolandırdıkları belirlenen çete çökertildi, örgütün üyesi 32 kişi yakalandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, suç örgütü üyelerinin  geçmiş ticari faaliyetleri temiz olan, çek ödemelerinde sıkıntı bulunmayan atıl şirketleri tespit ederek, bu şirketleri üzerlerine aldıkları belirlendi.

Devir aldıkları bu şirketler üzerinde kendi aralarında göstermelik para trafiği ve çek ödemesi oluşturarak şirketlerin kendi puanlarını yükselterek, bu şirketler üzerinden bankalara başvurarak çok sayıda çek karnesi aldıkları da tespit edildiği, bazı kişilerle ilişki kurarak yüksek meblağlarda vadeli mal aldıkları ve bu malları kendi depolarında sakladıkları tespit edildi.

Suç örgütü üyelerinin çeklerin ödeme tarihleri gelmeden önce çek karşılığı müştekilerden aldıkları malları başka depola kaldırıp kaçırdıkları, şirketlerin ofislerini ve depolarını kapatarak üçüncü şahıslara devrederek izlerini kaybettirdikleri, müştekilerin çeklerin ödenmemesi üzerine şirket ofislerine ve depolarına gittiklerinde muhatap bulamadıkları da ortaya çıktı. 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda çıkar amaçlı suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık sonucu ele geçirdikleri malları farklı illere aktarıp, el altından nakde çevirerek haksız menfaat temin ettikleri de tespit edildi. Operasyon sonucu 32 örgüt üyesinin yakalandığı, şüphelilere ait 3 depo içerisinde piyasa değeri yaklaşık 10 milyon değerindeki mallara el konulduğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.