Wikipedia artık serbest

YAŞAM 16.01.2020 - 11:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Wikipedia artık serbest

İnternet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişim yasağı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı. Kararın ardından Wikipedia akşam saatlerinde erişime açıldı.

haberimizvar.net-– Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı. İnceleme sonucunda hakimlik, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi. Hakimlik, kararın gereğinin yerine getirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderilmesini de kararlaştırdı. İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİ Yüksek Mahkeme, “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı” gerekçesiyle 29 Nisan 2017’de erişimin engellenmesi kararı verilen Wikipedia ile ilgili bireysel başvuruları incelemiş, erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna hükmetmişti. AKP’li Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Altın Portakal Film Festivali’nin genel sanat yönetmenliğini yapan Elif Dağdeviren, Wikipedia yasağının kaldırıldığını sosyal medya hesabından, “Elim tuşta, Wikipedia açılsın diye bekliyorum, öyle tatlı bir heyecan,  öyle bir bilgi açlığı, derken BTK duyurdu, açılmış. Hadi hayırlı olsun” diye duyurdu.
İnternet ansiklopedisi Wikipedia’ya erişim yasağı Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı. Kararın ardından Wikipedia akşam saatlerinde erişime açıldı.

haberimizvar.net-– Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun siteye erişimin engellenmesini ihlal olarak değerlendiren kararının UYAP sistemi üzerinden gönderildiği Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, erişimin engellenmesine ilişkin kararı tekrar ele aldı. İnceleme sonucunda hakimlik, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun kararı gereğince erişimin engellenmesi kararının kaldırılmasına ve siteye erişimin sağlanmasına karar verdi. Hakimlik, kararın gereğinin yerine getirilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gönderilmesini de kararlaştırdı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN İHLALİ

Yüksek Mahkeme, “Türkiye’yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı” gerekçesiyle 29 Nisan 2017’de erişimin engellenmesi kararı verilen Wikipedia ile ilgili bireysel başvuruları incelemiş, erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna hükmetmişti. AKP’li Menderes Türel’in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Altın Portakal Film Festivali’nin genel sanat yönetmenliğini yapan Elif Dağdeviren, Wikipedia yasağının kaldırıldığını sosyal medya hesabından, “Elim tuşta, Wikipedia açılsın diye bekliyorum, öyle tatlı bir heyecan,  öyle bir bilgi açlığı, derken BTK duyurdu, açılmış. Hadi hayırlı olsun” diye duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.