‘Ya imzala, ya istifa et’

GÜNDEM 18.02.2020 - 19:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Ya imzala, ya istifa et’

Turizm Bakanlığı, Serik’te vatandaşın denize girebildiği ender alanlar olan Kadriye ve Belek halk plajlarının otellere tahsisi için düğmeye bastı. Karara direnen AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a ‘ya imzala, ya istifa et’ baskısı yapıldığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Antalya’da beş yıldızlı oteller tarafından kapatılan Serik ilçesinin Kadriye ve Belek beldelerinde vatandaşın denize girebildiği en alanlardan olan halk plajları da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müdahalesiyle otellere tahsis edilecek. Konuyla ilgili harekete geçen bakanlık, sahildeki yeni düzenleme ile ilgili hazırlanan yeni imar planlarıyla ilgili olarak Serik Belediyesi’ndeki düzenlemeleri yakından takip ediyor.  AKP’Lİ BAŞKAN APUTKAN’A BASKI  İddialara göre, halkın denize girecek başka bir alanı olmadığını savunan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a imar planlarıyla ilgili kararları imzalamadığı takdirde istifa etmesi yönünde partisinden baskı geldi. AKP’nin Serik ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Konur, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeni imar düzenlemesiyle ilgili haritaları paylaşan Konur, “Kadriye ve Belek sahili ile ilgili alınan karar eğer bu şekilde sonuçlanırsa halkın ve kendi vicdanımda yer bulmayacaktır. Dilerim bir an önce bu yanlış karardan dönülür” ifadelerini kullandı.     CHP PEŞKEŞİ PROTESTO EDECEK  Halk plajlarının otellere peşkeş çekildiğini duyuran CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Cuma günü basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısını sosyal medya hesabından duyuran Demir, “21 Şubat 2020 Cuma günü saat 11.00’de Serik Belediyesi önünde Belek ve Kadriye beach parkların alınarak, Turizm Bakanlığı tarafından otellere tahsisini protesto ve itiraz dilekçemizi basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağız” çağrısı yaptı.  
Turizm Bakanlığı, Serik’te vatandaşın denize girebildiği ender alanlar olan Kadriye ve Belek halk plajlarının otellere tahsisi için düğmeye bastı. Karara direnen AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a ‘ya imzala, ya istifa et’ baskısı yapıldığı iddia edildi.

haberimizvar.net- Antalya’da beş yıldızlı oteller tarafından kapatılan Serik ilçesinin Kadriye ve Belek beldelerinde vatandaşın denize girebildiği en alanlardan olan halk plajları da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müdahalesiyle otellere tahsis edilecek. Konuyla ilgili harekete geçen bakanlık, sahildeki yeni düzenleme ile ilgili hazırlanan yeni imar planlarıyla ilgili olarak Serik Belediyesi’ndeki düzenlemeleri yakından takip ediyor.

 AKP’Lİ BAŞKAN APUTKAN’A BASKI

 İddialara göre, halkın denize girecek başka bir alanı olmadığını savunan AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’a imar planlarıyla ilgili kararları imzalamadığı takdirde istifa etmesi yönünde partisinden baskı geldi. AKP’nin Serik ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Levent Konur, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeni imar düzenlemesiyle ilgili haritaları paylaşan Konur, “Kadriye ve Belek sahili ile ilgili alınan karar eğer bu şekilde sonuçlanırsa halkın ve kendi vicdanımda yer bulmayacaktır. Dilerim bir an önce bu yanlış karardan dönülür” ifadelerini kullandı.

 

 

CHP PEŞKEŞİ PROTESTO EDECEK

 Halk plajlarının otellere peşkeş çekildiğini duyuran CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Cuma günü basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısını sosyal medya hesabından duyuran Demir, “21 Şubat 2020 Cuma günü saat 11.00’de Serik Belediyesi önünde Belek ve Kadriye beach parkların alınarak, Turizm Bakanlığı tarafından otellere tahsisini protesto ve itiraz dilekçemizi basın açıklaması ile kamuoyuna duyuracağız” çağrısı yaptı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.