Yağma ve talan AKP’nin politikası haline geldi

YEREL 07.06.2021 - 13:05, Güncelleme: 07.06.2021 - 13:05
 

Yağma ve talan AKP’nin politikası haline geldi

İlk olarak Şubat ayında CHP Antalya İl Başkanlığı’nın gündeme getirdiği Kaş’ın Patara Plajından binlerce kamyon kum çalındığı haberleri, Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş’un açıklamaları sonrası yeniden gündem oldu. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler ancak biz bu yağmacı düzenle sonuna dek mücadele edeceğiz” dedi

haberimizvar.net- Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş’un, Kaş’ın dünyaca ünlü Patara Plajından Şubat ayında binlerce kamyon kumun çalındığını, suçlular hakkında işlem yapmak isteyen muhafaza memurunun ise AKP ilçe başkanı tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından görevinden alındığını duyurmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Nusret Bayar ve Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan’ın da Şubat ayında gündeme getirdiği olaylar, bir kez daha gündeme geldi. AKP’nin doğa tahribatını sert sözlerle eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, iddiaya göre; görevini yapan memurun, “Bunu yapan Cumhurbaşkanı da olsa gereken işlemi yaparım” beyanı üzerine kendisine “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” dava açılmasını ise “Şaka gibi” diye nitelendirdi. Başkan Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Toplumun tüm kesimlerinden yükselen “sandık” çağrısına, iktidarı kaybedeceğinden emin olduğu için kulak tıkayan Saray rejimi; giderayak ideolojik bir politika haline getirdiği yağma ve talan stratejisine dikta uygulamalarını da ekleyerek doğaya ve çevreye olduğu kadar vatandaşa da fazlasıyla zulmetmekte! İktidara geldiği günden bugüne ülkemizin doğal, tarihi, kültürel hemen hemen her türlü mirasını rant kapısı olarak değerlendiren AKP iktidarı döneminde; bu ülkenin topraklarının kocaman bir inşaat sahası olarak kullanıldığını, Kaş’ın dünyaca ünlü Patara Plajında yaşanan son olayla birlikte bir kez daha görmüş olduk! Sen çık her yerde Patara'dan bahset, 2020 yılını "Patara Yılı" olarak belirle, tüm dünyaya bölgeyi tanıtmak için dünya kadar para harca, gelinen noktada yağmacılar gelsin sahilden 2 bin 168 kamyon kum çalıp satsın! Olayı tespit eden memur tutanak tutmaya çalışınca da AKP İlçe Başkanı müdahale etsin! Görevini yapan bu memuru da kaymakam görevden alsın, bir de memura "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davası açılsın! Ne demişler; “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!” Gerçekten şaka gibi! Ülkenin taşını, toprağını, deresini, gölünü yediler, doymadılar! Şimdi de binlerce yılda oluşmuş dünya mirası Patara Plajına "çöktüler"! Patara’dan binlerce kamyonla çalınan kumlar, Korkuteli Dereköy’de kömür madenine kurban edilmek istenen tarım arazileri, Rize İkizdere’de taşa dönüştürülmek istenen ormanlar ve dağlara benzer sayısız doğal güzelliği, rantın hizmetine sunan AKP iktidarı; bu güzelliklerin kıymetini bilen, gezegenini ve geleceğini düşünen, doğa ve çevreye dost olan herkesten sandıkta gereken cevabı alacaktır! Sizin bu yağma düzeninize, bu talancı, doğa düşmanı, rantçı anlayışınıza karşı sonuna dek mücadele edeceğiz! Bu köhnemiş zihniyetinizi yıkacak; insanın, doğanın, tarihin değer gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını, halkın iktidarını kuracağız!”
İlk olarak Şubat ayında CHP Antalya İl Başkanlığı’nın gündeme getirdiği Kaş’ın Patara Plajından binlerce kamyon kum çalındığı haberleri, Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş’un açıklamaları sonrası yeniden gündem oldu. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler ancak biz bu yağmacı düzenle sonuna dek mücadele edeceğiz” dedi

haberimizvar.net- Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş’un, Kaş’ın dünyaca ünlü Patara Plajından Şubat ayında binlerce kamyon kumun çalındığını, suçlular hakkında işlem yapmak isteyen muhafaza memurunun ise AKP ilçe başkanı tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından görevinden alındığını duyurmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Nusret Bayar ve Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan’ın da Şubat ayında gündeme getirdiği olaylar, bir kez daha gündeme geldi. AKP’nin doğa tahribatını sert sözlerle eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, iddiaya göre; görevini yapan memurun, “Bunu yapan Cumhurbaşkanı da olsa gereken işlemi yaparım” beyanı üzerine kendisine “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” dava açılmasını ise “Şaka gibi” diye nitelendirdi. Başkan Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Toplumun tüm kesimlerinden yükselen “sandık” çağrısına, iktidarı kaybedeceğinden emin olduğu için kulak tıkayan Saray rejimi; giderayak ideolojik bir politika haline getirdiği yağma ve talan stratejisine dikta uygulamalarını da ekleyerek doğaya ve çevreye olduğu kadar vatandaşa da fazlasıyla zulmetmekte!
İktidara geldiği günden bugüne ülkemizin doğal, tarihi, kültürel hemen hemen her türlü mirasını rant kapısı olarak değerlendiren AKP iktidarı döneminde; bu ülkenin topraklarının kocaman bir inşaat sahası olarak kullanıldığını, Kaş’ın dünyaca ünlü Patara Plajında yaşanan son olayla birlikte bir kez daha görmüş olduk!
Sen çık her yerde Patara'dan bahset, 2020 yılını " Patara Yılı" olarak belirle, tüm dünyaya bölgeyi tanıtmak için dünya kadar para harca, gelinen noktada yağmacılar gelsin sahilden 2 bin 168 kamyon kum çalıp satsın!
Olayı tespit eden memur tutanak tutmaya çalışınca da AKP İlçe Başkanı müdahale etsin! Görevini yapan bu memuru da kaymakam görevden alsın, bir de memura "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davası açılsın!
Ne demişler; “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”
Gerçekten şaka gibi!
Ülkenin taşını, toprağını, deresini, gölünü yediler, doymadılar! Şimdi de binlerce yılda oluşmuş dünya mirası Patara Plajına "çöktüler"!
Patara’dan binlerce kamyonla çalınan kumlar, Korkuteli Dereköy’de kömür madenine kurban edilmek istenen tarım arazileri, Rize İkizdere’de taşa dönüştürülmek istenen ormanlar ve dağlara benzer sayısız doğal güzelliği, rantın hizmetine sunan AKP iktidarı; bu güzelliklerin kıymetini bilen, gezegenini ve geleceğini düşünen, doğa ve çevreye dost olan herkesten sandıkta gereken cevabı alacaktır!
Sizin bu yağma düzeninize, bu talancı, doğa düşmanı, rantçı anlayışınıza karşı sonuna dek mücadele edeceğiz!
Bu köhnemiş zihniyetinizi yıkacak; insanın, doğanın, tarihin değer gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını, halkın iktidarını kuracağız!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.