‘Yağmaya geçit yok !’

GÜNDEM 20.08.2020 - 14:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Yağmaya geçit yok !’

Edirne’den Antalya’ya sahillerin ihalesiz olarak kiraya verildiği MUÇEV’e tepkiler büyüyor. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sahiller halkındır, yağmaya geçit yok” dedi.

haberimizvar.net- İlk olarak www.haberimizvar.net’in ‘Bakanlık gibi şirket’ başlıklı haberiyle duyurduğu MUÇEV, son birkaç gün içerisinde ulusal medya ve siyasetin de gündemine oturdu. CHP ve İYİ Parti Milletvekillerinin verdikleri soru önergeleriyle TBMM’ye taşıdığı konu ulusal gazete ve televizyonlarda da neredeyse her gün yeralmaya başladı. Sahilleri adeta peşkeş çekildiği MUÇEV’e tepki gösterenlerden biri de CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz oldu. Kurnaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkilerini şöyle dile getirdi: “Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın bünyesinde bulunan MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti'ne sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koylar ihalesiz bir şekilde devredilmeye başlandı. Yerel Yönetimler Yasasına göre sahillerde imar planı yapma yetkisi belediyelere aittir. Ama ne hikmettir ki belediyeler devre dışı bırakılmıştır. Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma sınırlarında bulunan Demre'deki 13 bin hektarlık Üçağız sahilinin yanı sıra Alanya Aydap'ta bulunan Aysultan Kadınlar Plajının MUÇEV tarafından işletilmesine izin vermeyeceğiz! Sahiller halkındır! Halka ait olan sahillerimizin özel şirketlere verilmesine müsaade etmeyeceğiz!”   MUÇEV BRİFİNGİ VERDİ Öteyandan, Üçağız Mahallesi’ndeki 13 bin hektarlık alanın ellerinden alınıp MUÇEV’e verilmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu işlemin iptal edilmesi talebiyle yazı gönderen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, kendisini ziyaret eden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Kepez İlçe Başkanı Mazlum Yücel ve il yöneticilerine MUÇEV brifingi verdi. İYİ Parti yöneticilerini partinin  İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ile birlikte ağırlayan Kocakaya, Demre'nin son günlerdeki gündemi olan Üçağız İskelesinin MUÇEV'e kiralanması ve tahsis sebebiyle 10 yıl önceki borca ilişkin Maliye tarafından belediye aleyhine başlatılan icra işlemlerine yönelik bilgi verdi. Kocakaya bu ziyareti ve bilgilendirmeyi sosyal medya hesabından da duyurdu.     İLGİLİ HABERLER:     
Edirne’den Antalya’ya sahillerin ihalesiz olarak kiraya verildiği MUÇEV’e tepkiler büyüyor. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sahiller halkındır, yağmaya geçit yok” dedi.

haberimizvar.net- İlk olarak www.haberimizvar.net’in ‘Bakanlık gibi şirket’ başlıklı haberiyle duyurduğu MUÇEV, son birkaç gün içerisinde ulusal medya ve siyasetin de gündemine oturdu. CHP ve İYİ Parti Milletvekillerinin verdikleri soru önergeleriyle TBMM’ye taşıdığı konu ulusal gazete ve televizyonlarda da neredeyse her gün yeralmaya başladı. Sahilleri adeta peşkeş çekildiği MUÇEV’e tepki gösterenlerden biri de CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz oldu. Kurnaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkilerini şöyle dile getirdi: “Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın bünyesinde bulunan MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti'ne sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koylar ihalesiz bir şekilde devredilmeye başlandı. Yerel Yönetimler Yasasına göre sahillerde imar planı yapma yetkisi belediyelere aittir. Ama ne hikmettir ki belediyeler devre dışı bırakılmıştır. Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma sınırlarında bulunan Demre'deki 13 bin hektarlık Üçağız sahilinin yanı sıra Alanya Aydap'ta bulunan Aysultan Kadınlar Plajının MUÇEV tarafından işletilmesine izin vermeyeceğiz! Sahiller halkındır! Halka ait olan sahillerimizin özel şirketlere verilmesine müsaade etmeyeceğiz!”

 

MUÇEV BRİFİNGİ VERDİ

Öteyandan, Üçağız Mahallesi’ndeki 13 bin hektarlık alanın ellerinden alınıp MUÇEV’e verilmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bu işlemin iptal edilmesi talebiyle yazı gönderen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, kendisini ziyaret eden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, Kepez İlçe Başkanı Mazlum Yücel ve il yöneticilerine MUÇEV brifingi verdi. İYİ Parti yöneticilerini partinin  İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ile birlikte ağırlayan Kocakaya, Demre'nin son günlerdeki gündemi olan Üçağız İskelesinin MUÇEV'e kiralanması ve tahsis sebebiyle 10 yıl önceki borca ilişkin Maliye tarafından belediye aleyhine başlatılan icra işlemlerine yönelik bilgi verdi. Kocakaya bu ziyareti ve bilgilendirmeyi sosyal medya hesabından da duyurdu.

 

 

İLGİLİ HABERLER: 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.