Yakıt Dolum tesisleri tehlike saçıyor

SİYASET 09.11.2023 - 13:55, Güncelleme: 09.11.2023 - 13:55
 

Yakıt Dolum tesisleri tehlike saçıyor

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Serbest Bölgesi'nin cazibe merkezi olması için genişletilmesin gerektiğini, bunun için de Konyaaltı için, Antalya için güvenlik tehlikesi oluşturan Yakıt Dolum Tesisleri'nin kaldırılmasının uygun olacağını belirtti.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da mevcut serbest bölgenin genişletilmesi ve ikinci bir serbest bölge kurulması gerektiğini söyledi. Kaya, "Antalya Serbest Bölgesi denize sıfır ve rıhtımı olmasından kaynaklı yat üreticileri için büyük bir cazibe merkezi haline gelmiş bulunmaktadır. Antalya Serbest Bölgesi'nde medikal işi yapan, elektronik, elektrik işi yapan ve yat üreten şirketler var. Antalya'da ikinci bir serbest bölgenin kurulması ile yeni yatırım yapmak isteyen şirketlere ev sahipliği yapabilir. Bunun yanında serbest bölgenin genişleyeceği alanlar konusunda da hemen arkasında yakut dolum tesisler var. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan yakıt dolum tesisleri şu anda Antalya için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Yakıt dolum tesislerinin etrafında okullar ve konutlar yer alıyor. Konyaaltı ilçesi ve serbest bölge için ufak bir patlama çok büyük bir tehlike yaratabilir. Uçak yakıtları buradan  25 kilometrelik şehir içi ulaşımı kullanarak tankerlerin girmesiyle hem trafiği felç etmekte, hem de ciddi bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Bu tesislerin Antalya'da güvenli bir yere, şehir merkezinin dışına taşınması Antalya'nın güvenliği açısından önemlidir. Yakıt dolum tesislerini taşıdığımız zaman bu alanı serbest bölgenin genişletilmesi amacıyla kullanılması Antalya'nın kalkınması açısından da faydalı olacaktır" dedi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Serbest Bölgesi'nin cazibe merkezi olması için genişletilmesin gerektiğini, bunun için de Konyaaltı için, Antalya için güvenlik tehlikesi oluşturan Yakıt Dolum Tesisleri'nin kaldırılmasının uygun olacağını belirtti.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya'da mevcut serbest bölgenin genişletilmesi ve ikinci bir serbest bölge kurulması gerektiğini söyledi. Kaya, "Antalya Serbest Bölgesi denize sıfır ve rıhtımı olmasından kaynaklı yat üreticileri için büyük bir cazibe merkezi haline gelmiş bulunmaktadır.

Antalya Serbest Bölgesi'nde medikal işi yapan, elektronik, elektrik işi yapan ve yat üreten şirketler var. Antalya'da ikinci bir serbest bölgenin kurulması ile yeni yatırım yapmak isteyen şirketlere ev sahipliği yapabilir. Bunun yanında serbest bölgenin genişleyeceği alanlar konusunda da hemen arkasında yakut dolum tesisler var. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan yakıt dolum tesisleri şu anda Antalya için büyük bir güvenlik tehdidi oluşturuyor. Yakıt dolum tesislerinin etrafında okullar ve konutlar yer alıyor.

Konyaaltı ilçesi ve serbest bölge için ufak bir patlama çok büyük bir tehlike yaratabilir. Uçak yakıtları buradan  25 kilometrelik şehir içi ulaşımı kullanarak tankerlerin girmesiyle hem trafiği felç etmekte, hem de ciddi bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Bu tesislerin Antalya'da güvenli bir yere, şehir merkezinin dışına taşınması Antalya'nın güvenliği açısından önemlidir. Yakıt dolum tesislerini taşıdığımız zaman bu alanı serbest bölgenin genişletilmesi amacıyla kullanılması Antalya'nın kalkınması açısından da faydalı olacaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.